Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehet a nagyfiam bérmaannyja...

Lehet a nagyfiam bérmaannyja az anyósom?

Figyelt kérdés
Lehet a nagyfiam (21) bérmaanyja az anyósom? Nincs más bérmált katolikus se a férjem, se az én ágamon a családban. Viszont azt hallottam, hogy azonos neműeknek kell lenniük, valahol meg azt, hogy nem.
2010. aug. 14. 15:55
1 2
 1/11 anonim válasza:
Velem bérmálkozott egy nő,akinek a férje lett a bérmaapja...Úgyhogy szerintem lehet.Az teljesen mindegy,hogy milyen nemű a bérmaszülő.
2010. aug. 14. 16:25
 2/11 anonim ***** válasza:

"Az teljesen mindegy,hogy milyen nemű a bérmaszülő."

Ezt hogy kell érteni?

A bérmaanyja lehet férfi is? (mert ugye mindegy a bérmaszülő neme)

A bérmaapa lehet nő is? (mert ugye mindegy a bérmaszülő neme)

Ez akkor most hogy van?

Nem vagyok katolikus, még keresztény se, de érdekel. Főleg a kiemelt mondat helyes értelmezése.

Előre is köszi a magyarázatot!

2010. aug. 14. 22:21
 3/11 A kérdező kommentje:
Úgy kell érteni, hogy a bérmagyerek és a bérmaszülő nemének egyezése nem kötelező. Azaz bérmáló FIÚnak nem muszáj bérmaAPJÁNAK lenni, s bérmáló LÁMYmal sem muszáj, hogy bérmaANYJA legyen, azaz lehet bérmáló fiúnak bérmaanyja és bérmáló lánynak is bérmaapja.
2010. aug. 14. 23:35
 4/11 A kérdező kommentje:
Remélem sikerült hasznosan válaszolnom :)
2010. aug. 14. 23:36
 5/11 anonim válasza:
na vajon minek kellett akadékoskodni...igen biztos valószínű,hogy a bérmaapám nő.
2010. aug. 15. 09:43
 6/11 anonim ***** válasza:
Miert nem valasztod a keresztmamat, a keresztszuloket? En azt csinaltam. Fiam orult meg a keresztszulok is. nem akartam tul cifrazni a dolgot, es mint mondtam keresztanyjanak, ti kereszteltetek meg, ti vigyetek vegig a vallas utjan a fiamat. Mindenki megtiszteltnek erezte magat igy.
2010. aug. 15. 14:06
 7/11 anonim ***** válasza:

22.21-kor is írtam.

Akkor a bérmaszülőből elég, ha vagy bérmaanya, vagy bérmaapa van? Nem szükséges mindkettő?

Ha jól tudom, a keresztelőnél szükséges, hogy legyen keresztany ÉS keresztapa is. A bérmaszülők megválasztásánál, már elég a vagy-vagy?

Egyébként nem kötekedek. Tájékozatlan vagyok a témában, de érdekel, azért kérdezek.

Bocsánat, ha a kérdésem alapján azt lehetett hinni, hogy kötekedni akarok.

Köszönöm szépen a korábbi választ. (Várom ez utóbbi kérdésemre is a helyes információt, mert érdekel.)

2010. aug. 15. 14:34
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem, nem szukseges. Csak egyiknek kell a gyerek hatamogott allnia.
2010. aug. 15. 15:42
 9/11 anonim ***** válasza:
FromOZ, köszi a választ!
2010. aug. 15. 16:45
 10/11 anonim válasza:
14:34-esnek:okés :) tényleg azt hittem, csak egy szokásos kötekedő vagy,bocsesz
2010. aug. 15. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!