Hallottatok már Simon Norbert református lelkészről?
Akikkel eddig beszéltem, mind jó lelkésznek írta le, azonban nekem furcsa, hogy alig néhány év alatt ilyen sok helyen teljesített szolgálatot, nemrég még a Bana-Bábolna református egyházközösségben volt fellelhető, de most már az ország másik végében, valahol Békés megyében szolgál. Történt valami, ami miatt a legmesszebbre kellett elmennie, vagy ez és a sűrű helyváltások természetesek?
Előre is köszönök minden választ!
Szép estét!
Áldás, békesség!
Nem ismerem őt.
Van ilyen, hogy máshová hív szolgálni a Lélek. Akkor az ember megy.
Amúgy meg létezik kiiktatás is, ha konkrétan el kell hagynia valakinek egy helyet. Pl. válás miatt.
Vagy ha nem jön ki a gyülekezettel, ill. presbitériummal, gondnokkal. Ez persze ugyanúgy szomorú, sőt...
Vagy a gyülekezet ellehetetlenedik, és nem tudja eltartani a lelkészt. Akkor ők missziói körzet lesznek, valahová betagolják őket, vagy társegyházközségként összeállnak a szomszéd egyházközséggel, aminek viszont lehet, hogy már adott a papja.
És létezik olyan, hogy konkrétan meghívják máshová a lelkészt, egy adott gyülekezet. Akkor ő ott bemutatkozó szolgálatot tart, aztán döntenek, mi legyen. Először a presbitérium, utána a gyül. kell, hogy rábólintson, aztán a lelkész, hogy vált-e végülis.
De amit írsz, hogy először Bana-Bábolna, aztán Békés megye, az nem nevezhető SOK helynek. Ez kettő. :)
Én régről ismerem, de évek óta nem beszéltem vele, így fogalmam sincs, hogy miért váltott. Garantálom neked, hogy megbízható, rendes ember!
Egyébként nem egy ritka dolog lelkészeknél a költözés. A már elhunyt és a jelenleg élő lelkész rokonaim is szolgáltak több gyülekezetben.
Nagyon köszönöm a válaszokat! :)
Első válaszoló: ez való igaz, de én csak a banai egyházban vettem részt még korábban egy istentiszteletén, és a közelmúltban, amikor rákérdeztem az ottani rokonaimnál, hogy mi a helyzet arrafelé, akkor mesélték, hogy egy ideje már Békés megyében szolgál Norbert lelkész, és tőlük hallottam csupán azt, hogy már több helyen megfordult, de a rokonaim se tudtak konkrét helyeket mondani, ők is csupán hallották ezt.
Elnézést, nem akarok pletykásnak tűnni, csupán nagyon tetszett, ahogy prédikál és sajnálom, hogy ilyen messzire került.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!