Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek 17 évesen késő...

Szerintetek 17 évesen késő megismerni Istent, és Jézust?

Figyelt kérdés

A szüleim eddig nem hagyták, hogy jobban elméjedjek a dolgokban, nem járhattam templomba, nem is imátkozhattam. De most kezd egyre jobban érdekelni, telefonon szoktam olvasni bibliát, csak azzal az a baj, hogy sok az xl-es hírdetés.

(Keresztény, 17/F)

2021. jan. 8. 16:16
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
65%
8.:Szívesen! :)
2021. jan. 8. 17:24
 12/27 A kérdező kommentje:
A 6-os válaszát miért köszönjem meg, ha leh#lyéz?
2021. jan. 8. 17:25
 13/27 A kérdező kommentje:
Bocsánat, most láttam, hogy melyik a 6-os. Akkor köszönöm neked is.
2021. jan. 8. 17:29
 14/27 anonim ***** válasza:
0%
Vén öregember...
2021. jan. 8. 18:42
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Legelőször talán tisztázni kellene azt a kérdést, hogy a templomokban mennyire lehet megismerni Istent, mivel magában a Bibliában, ráadásul az Újszövetségben kétszer is szerepel az a mondat, hogy "Isten / A Magasságos nem lakik kézzel épített templomokban."

Az egyik esetben (Ld. ApCsel 7) azt, aki ezt kimondta, gyorsan meg is kövezték a kor legvallásosabb emberei (akkoriban ők a farizeusok voltak). Ha a mai vallásos emberek nem is köveznének meg valakit, aki in situ számonkérné rajtuk Isten Igéjét, azért az elég valószínű, hogy kidobnák őt a templomukból vagy kiközösítenék.

Remélem, kedves kérdező, a biblai olvasása során hamar rájössz, hogy nem a templom meg a szertartások a lényeg, hanem egy olyan közösség, amelynek tagjai elkötelezettek abban, hogy úgy éljenek, ahogy Jézus élt, és ebben támogassák egymást. Ld. 1Jn 2:6

"Aki azt mondja, hogy őbenne [Krisztusban] van, annak úgy is kell élnie, ahogyan ő élt." Jézus pedig egy néhány dolgot kétségkívül nem csinált, pl. nem követett emberek által kiagyalt vallási szertartásokat. Én jobbnak tartanám, ha egyelőre nem járnál templomba, mert most még úgymond a különféle vallási benyomások és beidegződések nélkül tudod olvasni a Bibliát. Ha először elmész valahova, és elkezded azokat a dolgokat csinálni, amit a többség csinál, és aztán olvasod el a Bibliát, akkor könnyen "belelátod" a saját vallási közösséged hagyományait vagy szokásait a szövegbe.

Ugyanakkor szerintem gyakorlatilag mindenkinek segítségre van szüksége a Biblai helyes rételmezéséhez. Ha most ideírnám, hogy szívesen megmutatom, mit tanítottak Jézus első követői a kereszténység alapjairól, akkor lepontoznának, úgyogy nem írom ide.

üdv Stefán

2021. jan. 8. 20:41
 16/27 anonim ***** válasza:
45%

6. válaszában minden benne van:

meg akarod ismerni jézust?Vásárold meg ezt, aztán azt, utána amazt.

Hánynom kell tõletek.

2021. jan. 9. 00:11
 17/27 anonim ***** válasza:
45%
A vaterás linkrõl már ne is beszéljünk....
2021. jan. 9. 00:12
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Az imádkozást mégis hogy lehet megtiltani?! Akkor imádkozol, amikor akarsz, nem kell erről senkinek sem tudnia.

De a kérdésedre is válaszolva, engem sem neveltek a szüleim vallásosan. 20 évesen tértem meg Istenhez. Kb. 13 éves koromtól kezdve hiszek Istenben. Csak próba-szerencse alapon kipróbáltam, hogy mi lenne, ha imádkoznék valamiért. Ha Isten létezik, és meghallgatja, örülök neki, ha nem akkor sem vesztítek vele semmit. Teljesen ledöbbentem, amikor választ kaptam az imádságomra, ugyanis sokkal jobbat kaptam, mint amit kértem Tőle. De hosszú történet, ez csak az első lépések egyike volt...

2021. jan. 9. 00:27
 19/27 anonim ***** válasza:
92%
16, tudom neked új mivel nem olvasol, a könyvekért fizetni kell. Elviöeg még reklàmmentes linket is adott.
2021. jan. 9. 07:14
 20/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, akkor megveszem a könyvet.

#15 Még nem terveztem most a héten menni templomba, egyébként is jó, ha 2-szer lehettem templomba 17 év alatt, akkor is apám vitt el, mert ő vallásos, viszont ő inkább gyülekezetbe jár. De nekem már akkor is tetszett.

2021. jan. 9. 11:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!