Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek 17 évesen késő...

Szerintetek 17 évesen késő megismerni Istent, és Jézust?

Figyelt kérdés

A szüleim eddig nem hagyták, hogy jobban elméjedjek a dolgokban, nem járhattam templomba, nem is imátkozhattam. De most kezd egyre jobban érdekelni, telefonon szoktam olvasni bibliát, csak azzal az a baj, hogy sok az xl-es hírdetés.

(Keresztény, 17/F)

2021. jan. 8. 16:16
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
96%
Nincs késő.
2021. jan. 8. 16:28
 2/27 anonim válasza:
95%
Sohasem késő.
2021. jan. 8. 16:49
 3/27 A kérdező kommentje:
Hát ezt örömmel olvasom... tehát akkor még nem késtem el.
2021. jan. 8. 16:53
 4/27 anonim ***** válasza:
51%
Viszont ugyanilyen hülye maradsz.
2021. jan. 8. 16:56
 5/27 A kérdező kommentje:

mi a baj?

2021. jan. 8. 16:58
 6/27 anonim ***** válasza:
70%

Nem késő. A 'megismerés' helyett a 'keresés' szót használnám. Nagy, mély és szép szellemi út elé nézel. Érdemes venni egy Bibliát. Lehet először csak Újszövetséget. Mindenképp azzal kezdd - Lukács evangéliumával.

[link]

majd később hozzáveszed az Ószövetség - egyes könyveit, nem fontos mindent.

Több fordítás van:

Legjobb talán az Ökumenikus fordítás

A katolikus Szentírás is jó - és bővebb, abban több könyv benne van, ami az Ökumenikusban nincs, és pedig szép. pl. a Sirák fia könyve...

ezen nincsenek hirdetések:

[link]

[link] SZIT

2021. jan. 8. 16:59
 7/27 anonim ***** válasza:
46%
Irigyellek téged.Bár ilyen szüleim lettek volna nekem is.Engem már kiskoromtól fogva ráerőszakoltak minden ezzel kapcsolatos dologra,hosszú-hosszú éveken át.Az viszont jó hogy te magadtól szeretnél az ilyen dolgokkal foglalkozni,és nem kényszerből,sok szerencsét hozzá.
2021. jan. 8. 17:04
 8/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

2021. jan. 8. 17:05
 9/27 anonim ***** válasza:
95%
Sosem késő.
2021. jan. 8. 17:16
 10/27 anonim ***** válasza:
66%

6-sot is megköszönhetnéd, hasonló voltam én is.

és a seggfej 4-est meg ignoráld. Jellemzően itt tölti az életét a "valláson" és mindig lehúzó, rossz dolgot ír, 'nincsisten,degonosz' tudatállapot szinten. Amit a hasonszőrűek még fel is pontoznak, meg persze maga is). Ez persze nem változtat a vallásokon, a keresésen, Istenen, de kitartóak.

Ha majd lehet utazni, el lehet menni a Bibliamúzeumba, Vizsolyra. Még nyomtatni is lehet olyan rekonstruált nyomdagépen, melyen az első magyar Bibliát nyomtatták

[link]

[link]

2021. jan. 8. 17:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!