A papa hány megrontott(pedofil)gyermekért kert bocsánatot amerikában?
Nem a főnevek írandók nagybetűvel, hanem a tulajdonnevek. Főnév az "asztal" is.
Általános iskola 5. osztályos tananyag.
Amerika azért nagybetű, mert tulajdonnév. Ha ragozod, akkor is nagybetű marad, lásd: Amerikában.
Igényes párbeszédhez, vitához előbb szeretném, ha a beszélgetőpartnerem helyesen írna.
40.Te mire keresztelkedtél meg a keresztes háborúk gyilkosságaira vagy az inkviziciora,netán a fegyverek megáldására.Neked úgyis mindegy az egyikre keresztelkedtél az is elég.Amugy nem te kereszelkedtél meg mert kéthonapos korodba belekényszeritettek a pocsojába.Ugy,hogy te nem vagy megkeresztelkedve csak rádfogták,hogy ne merd elhagyni a hazugságot.
Helyedben a keresztelést nem is merném említeni.
41.Nincs igazad,mert"amerikai"szóról van szó.
Így írjak:
Amerika-i:ez nagybetű
amerikai :ez kisbetü
Általános iskola tananyag.
Amerika - tulajdonfőnév - nagybetű
Amerikában - tulajdonfőnév raggal - nagybetű
amerikai - melléknév - kisbetű
amerikaiban - melléknév raggal - kisbetű
Az -i nem rag hanem képző egy melléknév képző, ami főnévből melléknevet csinál.
@ "Hazudsz kutya"
Szerintem te is mérsékelhetnéd magadat.
Rendes vagy, így előkerestem neked:
"Milyen szabályokat kell betartanom a válaszíráskor?
Ha választ írsz, kérjük, vedd figyelembe be a következőket:
...
Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre! Mások válaszáról a véleményed a válasz értékelésével fejezheted ki."
Amennyiben nem tetszik, hogy hazugnak neveztem a kérdezőt egy nyilvánvaló hazugság miatt, bátran pontozz le.
S látod, még engem is bűnbe viszel, mert miattad most én is megszegem az idézett szabályt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!