Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hány igaz embert kért isten...

Hány igaz embert kért isten hogy mutassanak neki sodoma és gomorra megsemmisülése előtt?

Figyelt kérdés
Mutass nekem.... igaz embert és megkímélem a varost
2019. máj. 29. 14:24
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Itt elolvashatod:

[link]

2019. máj. 29. 14:32
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Próbálta megkeresni az egy db. igaz embert, meg akarta menteni a várost, de nem talált.
2019. máj. 29. 14:42
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Hát ez nem teljesen így volt a Biblia szerint. Ábrahám kezdett alkudozni: 50 főről indultak, majd 45, 40, 30, 20 és végül 10 emberre alkudott Ábrahám. Ilyen mondat egyáltalán nincs a Bibliában, hogy "mutass nekem..."

Így szól a történet:

"Amikor a férfiak megfordultak, és elindultak Sodoma felé, Ábrahám még ott állt az Úr előtt. Odalépett hozzá Ábrahám, és ezt kérdezte: Vajon elpusztítod-e az igazat is a bűnössel együtt? Hátha van ötven igaz ember abban a városban? Akkor is elpusztítod, és nem bocsátasz meg annak a helynek azért az ötven igazért, akik ott laknak? Távol legyen tőled, hogy ilyet tégy, hogy megöld az igazat a bűnössel együtt, és úgy járjon az igaz is, mint a bűnös! Távol legyen tőled! Vajon az egész föld bírája nem hozna-e igaz ítéletet? Az Úr így felelt: Ha találok Sodoma városában ötven igazat, megkegyelmezek értük az egész helynek. Ábrahám újból megszólalt: Tudom, merész dolog, hogy szólok az én Uramnak, bár én csak por és hamu vagyok. De ha az ötven igaznak öt híja lesz, elpusztítod-e az öt miatt az egész várost? Ő ezt felelte: Nem pusztítom el, ha találok ott negyvenötöt. Ismét szólt hozzá, és ezt mondta: Hátha negyven található ott! Az Úr így felelt: Nem teszem meg a negyvenért. Ne induljon föl az én Uram, hogy beszélek – szólt Ábrahám –, de hátha csak harminc található ott! Ő így felelt: Nem teszem meg, ha találok ott harmincat. Ábrahám ezt mondta: Tudom, merész dolog, hogy szólok az én Uramnak: hátha húsz található ott! Ő így felelt: Nem pusztítom el a húszért. Ábrahám ezt mondta: Ne haragudjon az én Uram, hogy még egyszer szólok: hátha csak tíz található ott! Ő így felelt: Nem pusztítom el a tízért. Ekkor az Úr befejezte a beszélgetést Ábrahámmal, és eltávozott, Ábrahám pedig visszatért lakóhelyére." (I.Móz. 18:22-32)

Üdv. Péter

2019. máj. 29. 15:05
 4/5 lilla64 ***** válasza:
Az utolsó 10 volt,de annyit se találtak.
2019. máj. 29. 20:05
 5/5 anonim válasza:
0%
Azt tudom hogy Júdás levele igaz. Mert Szodoma és Gomora igaz. Szexuálisan primitivebbek bizonyos lények . Istenek, kígyóistenek, reptilianok, sárkányok, Dzsinnek stb. Hívják őket bárhogy..a lényeg az hogy képesek más teste is belemenni és látni érezni azt amit te..fejben is. És mivel hogy Szexuálisan más szenvedésére élveznek el...akkor az is lefoglalt esni hogy a mentalizmus és a mindent látó szem igaz. Mátrix film vagy eladta a lelkét egy női ördögnek stb. Szexért! Lelkedért! Lidérc, ördög, sárkányok..és sokan vannak. Többen. Paraszt vagy arufeltolto vagy politikus....mindenhol!
jan. 24. 07:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!