Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hisztek Istenben?

Hisztek Istenben?

Figyelt kérdés

Akik nem, azok írják le, hogy miben hisznek, vagy hisznek-e egyáltalán.

Nyugodtan írjatok véleményt.

Én személy szerint agnosztikus vagyok.

2021. jan. 4. 19:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
56%
Felvilágosult gondolkodás alatt azt értem hogy a világot, mindent amit ismerünk és körül vesz minket, azt mind az istennek tulajdonítom. Vagyis az isten maga a létezés.
2021. jan. 5. 16:44
 12/20 A kérdező kommentje:

Akkor tulajdonképpen te nem az emberalakú istenben hiszel, hanem az univerzum(ok)ban?

Nekem ez tetszik, legalábbis jobban, mint az ember személyű isten.

2021. jan. 5. 20:43
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

na látod ezért nem tudod eldönteni a dolgot 40 -éves kor alatt, mert még túl fiatal vagy, alapvető dolgokkal nem vagy tisztában és ez nem tudatlanság ,hanem az élettapasztalat hiánya .

2021. jan. 5. 22:53
 14/20 anonim ***** válasza:

Kedves 9!: Nagyon szépek ezek a metaforak, de tőled is a konkrérumot várom. Mit értesz hamis élet alatt? Stb.stb.

10.Csak te tudhatod hogy az élet mely területén mennyire vagy őszinte magaddal, feltéve ha nem hazudsz magadnak is(tudom tudom te hazudsz magadnak szóval vagy te és magad már már tudathasadás na de most nem ez a lényeg itt, csak hogy érthető legyen), én mondhatom hogy legyél ügyvéd ha te utálod a jogot nem fogsz benne kiteljesedni nagy valószínűséggel, persze az egyén változhat.

Az önazonosság fontos, az állarc néha kell, de ne szerepeket játssz hanem élj.

2021. jan. 6. 01:13
 15/20 A kérdező kommentje:
Élek
2021. jan. 7. 18:37
 16/20 Readingforlife válasza:
78%
Én a tudományban és a tényekben hiszek. Ezekre van kézzelfogható bizonyíték, míg az összes olyan dolgot, amit ehhez az Isten-témához köt az emberiség színtiszta hablaty és népámítás. A hiszékeny emberekbe könnyen bele tudják nevelni ezt a vallásos dolgot. Egészségtelen és nem mellesleg hülyeség is, a feleslegességet nem is említve. Jobban jár mindenki ha olyanba hisz,amit meg is lehet magyarázni, alá lehet támasztani. Ha olyanba hiszel, ami nagy valószínűséggel sosem létezett, akkor elég nehezen fogod tudni megkülönböztetni a valóságot a sok összehordott népámító baromságtól.
2021. jan. 13. 21:46
 17/20 anonim ***** válasza:
64%
7. tökmindegy miben hiszel, ha a másik lesz tévedtél.
2021. jan. 14. 11:19
 18/20 A kérdező kommentje:
16: köszönöm hogy vannak még értelmes emberek
2021. jan. 16. 15:03
 19/20 A kérdező kommentje:
Igen, de jó dolog hinni valamiben, akkor is ha legbelül mind tudjuk hogy hülyeség. Szerintem ez megszépíti az életünk
2021. jan. 17. 20:16
 20/20 anonim ***** válasza:
77%

Jó esetben igen.

De a romlásba is vihet.

2021. jan. 17. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!