Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem lehetne itt is lazábban...

Nem lehetne itt is lazábban kezelni a dolgot?

Figyelt kérdés
Annyira tetszik nekem, amikor egy amerikai templomban zenél a kórus, jól érzik magukat, mellette ugye a vallást is gyakorolják. Laza az egész. Nem tudom, hogy fehérek között is szokás-e ez, én afroamerikaiaknál láttam, hogy így csinálják. Nem csoda, hogy nálunk nem vonzódnak a fiatalok a templomba járáshoz. Már eleve ha szétnézel, csak pletykálkodó időseket látni, plusz az a gyászos hangulat. Arról nem is beszélve, hogy némelyik pap olyan monoton módon beszél, hogy majd elalszik, aki hallgatja. Mintha ő maga is unná. Megértem, ha a fiatalok többsége nem szeret templomba járni. Vannak gyülekezetek is mondjuk, ott talán oldottabb a légkör, több a fiatal is.

2020. dec. 31. 10:22
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
#10 Hát ha neked egy csoportos orgiába még a nővéred, a hugod meg a nagybácsid is belefér, az a te magánügyed. Én mindenesetre nélkülük képzeltem a dolgot.
2020. dec. 31. 13:33
 12/20 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
mindegy az kivel hogyan, hol (templomban is) csak allandoan szexelni lehesen
2020. dec. 31. 13:36
 13/20 anonim ***** válasza:

Mielőtt a biblia meg tiltotta ez volt.

Ezért hozták a házasság törvényét.

2020. dec. 31. 13:38
 14/20 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

lenyege az volt hogy valaki attol boldog ha unalmas monoton monologot hallgat, gyaszos hangultban van vegig

valaki meg ha enekelget tancolgat

valaki meg ha szexel

2020. dec. 31. 13:38
 15/20 anonim ***** válasza:

Aki nem jár templomba, sokkal boldogabb.

Úgy látom, hogy folyamatosan rettegnek a pokolra kerülés miatt.

2020. dec. 31. 13:42
 16/20 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#15 templomba reszketnek?

hideg miatt?

Gyaszos hangulat kozben inkabb merecek mint a ko, szikla, mint Peter

de belul reszketnek kozben?

2020. dec. 31. 13:50
 17/20 anonim ***** válasza:

Feherek kozott is szokas. Amerikaban ezek a neoprotestans, felekezeten kivuli kisegyhazak nagyon elterjedtek.

Kivulrol nagyon lazanak tunnek, fiatalosak, jokedvuek, tapsolnak, nevetnek, zajosan dicsoitik az Urat - de a nezeteik fundamentalista konzervativ nezetek. Amit aztan neha pont a fiatalok nehezen fogadnak el egy ido utan.

Magyarorszagon is vannak ilyenek, pl. a Hit Gyulekezete vagy a Golgota.

Sot, a tortenelmi egyhazaknak is vannak modern zenes miseik, istentiszteleteik.

2020. dec. 31. 22:01
 18/20 anonim ***** válasza:

Az istentisztelet nem azért van, hogy az odajárók vágyait vagy elképzeléseit kielégítse, hanem hogy Istent dicsőítse. Hogy a zene milyen fiatalos vagy milyen modern, az teljesen érdektelen kérdés, Isten bizonyára sokféle zenét szeret. De ami őt érdekli, az, hogy mi van az emberek szívében. Miért járnak oda, Őmiatta, hogy Őróla tanuljanak, és őt tanulják meg jobban és teljesebb mértékben szeretni és tisztelni, vagy mert jó, bulis a hangulat, sok az energiától duzzadó fiatal, és ott vannak a barátok meg a haverok? Ez utóbbiak nem elég jó indokok, és arra mutatnak, hogy az egyházad talán a tagság hangulatának és igényeinek kiszolgálójává vált, ahellyett, hogy Istent dicsőítené.

Ha a római katolikusok szerint az a szertartás dicsőíti Istent, amit csinálnak, akkor csak csinálják. Én nem látom értelmét betanult szövegek ismételgetésének.

Abban a gyülekezeben, ahova én járok, nincs se unott hangulat, se pap, se templomi szertartás, mondjuk eleve templom sincs. Nincsenek gyászos hangulatot árasztó idős emberek sem, de nem azért mert vannak fiatalok is, hanem azért mert az idős emberekben is benne van Isten Lelke, aki által megújulnak, megfiatalodnak lélekben, ha a testük öregszik is.

üdv Stefán

2021. jan. 1. 21:56
 19/20 A kérdező kommentje:
Na de bulis hangulat közepette nem lehet Istent dicsőíteni? Nem lehet így róla megtudni dolgokat?
2021. jan. 1. 21:59
 20/20 anonim ***** válasza:
Mondjuk mi a határ? Mert én pl. minimal techno zenét szeretnék, valaki meg heavy metalt. Pl. ezek általában gyűlölik egymás zenéjét...
2021. jan. 1. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!