Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Bibliából ti melyik verssel...

A Bibliából ti melyik verssel tudnátok jellemezni a hamis prófétákat és az istentagadókat?

Figyelt kérdés

Tehát azoknak az embereknek a tevénységét akik szándékosan kifordítják a Szentírást és azokat az ateistákaf akik a bizonyítékok és a leírtak alapján sem hisznek Isten létezésében? Nekem ez a rész írja le ezt legjobban:

János 3:19. Ez pedig a kárhoztatás, hogy a világosság e világra jött, és az emberek inkább szerették a sötétséget, mint a világosságot; mert az ő cselekedeteik gonoszak valának.

2020. dec. 24. 13:35
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

Nem, nem állítja a Biblia. Mivel fundamentalista vagy ezért nem tudod, (vagy nem akarsz tudni róla), hogy létezik a modern bibliatudományban egy olyan módszer, hogy műfaji elemzés, ami alapján biztos, hogy az eredeti szerző nem történelmi műnek szánta a teremtéstörténetet:

[link]

Az meg, hogy az evolúciót hazugságnak nevezed, inkább a te műveletlenségedről mond el valamit. Az evolúciót középiskolás diákoknak is tanítják. Attól, hogy te lógtál az óráról, nem figyeltél, vagy otthagytad az iskolát, szintén csak rólad mondd el valamit. De akkor legalább valódi kutatók által írt ismeretterjesztő könyveket olvashattál volna.

"nem vagyok semmilyen protestáns, fogalmam sincs ezt honnan szűrted le."

Mondjuk onnan, hogy sejtem kb. ki vagy, és azt is, hogy melyik gyülekezetbe jártál. Régóta vagyok itt a GYIK-em, ismerem a kommentelőket, téged pl. már anonim módon is felismerlek.

2020. dec. 24. 17:45
 12/30 anonim válasza:
71%
Kérdező, rajtad már senki nem segít.Az ilyen berögzült majmok miatt itélik el többek közt a keresztényeket.:/
2020. dec. 24. 17:57
 13/30 A kérdező kommentje:
11. igen hazugság. mind a két elmélettel tisztában vagyok, de aki kicsit is jobban utánanéz a dolgoknak, az nemfog vakon bedőlni annak, hogy egy moszattól vagy baktériumtól származunk. Vagy tovább megyek, egy kődarabtól. Vagy mondjam hogy egy nagy robbanásból, amit nagy bumnak neveznek? Nevetséges. Még mindig ajánlom megnézésre az előző válaszomban belinkelt videót, hátha te is kinyitod egy kicsit a szemed mint én anno. Akkor neked a Darvin nevű kókler a valódi kutató, mert összehordott egy könyvnyi hülyeséget de a videóban lévők pedig hamisak, mert több ezer éves iratok alapján próbálja magyarázni a tudományt? Akkor valóban én vagyok a berögzült. És protestáns se vagyok még mindig, valakivel összekeversz. Nem szoktam sűrűn kommentelni ebben a témakörben, mert sajnos több az idióta válaszoló (mint fent látható) mint akik tényleg a kérdésre akarnának válaszolni. Őket nem is méltatom válaszra, helyette csak kellemes ünnepeket kivánok nekik is, és hogy több örömük a következő évben, mint hogy ócsárkodjanak a komolynak szánt kérdések alatt.
2020. dec. 24. 19:12
 14/30 A kérdező kommentje:

látom nagy a csend, ezért bátorkodom elküldeni ezt a videót, ezt most az angolul kevésbé tudók is érteni fogják, mivel magyar feliratos

https://www.youtube.com/watch?v=kKHG4qV_s9Y

2020. dec. 25. 01:38
 15/30 anonim ***** válasza:
Valószínűleg azért nagy a csend, mert senki nem akar leállni vitázni egy ilyen emberrel, mint amilyen te vagy. Kb. úgy, ahogyan az igazi tudósok/tudományos írók (pl. Neil Shubin, Brian Cox, John Gribbin stb.) sem állnak le a kreacionista sarlatánokkal vitázni. Mert míg utóbbiak jól járnak, mert nekik az reklám, addig előbbiekknek ciki, ezért inkább ignorálják őket. Ha szerinted a tanárok hazugságot tanítanak a diákoknak, amikor az evolúciót és az Ősrobbanást tanítják, az nem róluk, hanem a te ormótlan nagy tiszteletlenségedről, és az ostobaságodról mondd el valamit. Egy ilyen emberre meg kár időt vesztegetni.
2020. dec. 25. 08:17
 16/30 anonim ***** válasza:
"Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik báránybőrbe bújva jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok. Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Tüskebokorról szednek-e szőlőt, vagy bogáncskóróról fügét? Így minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, a rossz fa sem hozhat jó gyümölcsöt. Amelyik fa nem terem jó gyümölcsöt, azt kivágják, és tűzre vetik. Tehát gyümölcseikről ismeritek meg őket." Máté 7:15-20
2020. dec. 25. 10:26
 17/30 A kérdező kommentje:
inkább azérzt nem vitatkoznak mert félnek hogy elfogynának az érveik, és megrendülne a hitük abban a hülyeségben amiben hisznek. Reklám a teremtés hívőknek? Ezt komolyan mondod? 1 helyen nem látsz a médiában olyat hogy ezt reklámozzák, inkább az evolució megy ezerrel a filmekben meg a tankönyvekben is, aki meg egy felsőbbrendű valakiben hisz az hülyének meg bolondnak van titulálva. Az lenne a helyes eljárás, ha mindkét változatot beletennék és döntsék el a fiatalok melyiket tartják racionálisnak. Szóval az 1900as évek előtt amíg a teremtés volt a könyvekben több évszázadig visszamenőleg akkor ostobák éltek a földön?
2020. dec. 25. 10:46
 18/30 anonim ***** válasza:

"inkább azérzt nem vitatkoznak mert félnek hogy elfogynának az érveik, és megrendülne a hitük abban a hülyeségben amiben hisznek."

Nem fogynának el az érveik, ugyanis nem osztogatnak csak úgy PhD fokozatot bárkinek, és nem véletlenül lett belőlük sikeres kutató. A gond inkább az, hogy a kreacionisták érzelmi/fundamentalista teológiai alapon közelítik meg ezt a kérdést, és AZT öltöztetik tudományos köntösbe. Az ilyen emberekkel pedig hiábavaló a vita.

"Reklám a teremtés hívőknek?"

Az. Ha egy elismert kutató, aki az adott tudományterület szakértője, vitába elegyedik egy komolytalan fundamentalistával, annak média visszhangja lesz. Márpedig a természettudomány ennek nem akar helyt adni. A természettudomány dolga az, hogy kutasson, nem pedig az, hogy ócska amerikai show műsorokban vitát engedjen a bohóckodásnak, a 6 napos teremtéssel kapcsolatban, ami a 19. század óta egy túlhaladott álláspont.

"inkább az evolució megy ezerrel a filmekben meg a tankönyvekben is"

Azért, mert jelenleg az elővilág leírására az evolúció a legalkalmasabb, és legjobban is van dokumentumentálva.

"Az lenne a helyes eljárás, ha mindkét változatot beletennék és döntsék el a fiatalok melyiket tartják racionálisnak."

Nem. Ugyanis a természettudományos oktatás nem a népszavazáson, meg a fiatalok véleményén fog múlni. Ez nagyon nem így működik. A 6 napos teremtésnek, mint a világ szó szerinti keletkezésének már a modern teológiai képzésen sincs helye(!), ugyanis ott is a helyén, jelképesen kezelik. A 6 napos teremtés egy eredetmítosz, ennyi erővel más vallások/népek eredetmítoszait is lehetne oktatni. Amik érdekes dolgok, de a biológia órán semmi keresnivalójuk nincs.

"Szóval az 1900as évek előtt amíg a teremtés volt a könyvekben több évszázadig visszamenőleg akkor ostobák éltek a földön?"

Nem ostobák, hanem tájékoztlanok voltak, mivel a felvilágosodásig a VALLÁS URALKODOTT. Ha Darwin a középkorban élt volna, talán meg is égetik. Azonban az evolúciót nem Darwin találta ki, már az ókori gondolkodóknál is előjött. Ne úgy képzeld már el A fajok eredetének a keletkezését, hogy hopp, Darwin gondolt egyet, és megírta. Ő megfigyelésket, kísérleteket végzett, rengeteget levelezett másokkal, majd, amikor tőle függetlenül Alfred Russel Wallace UGYANARRA a következtetésre jutott el, akkor adta ki, 1859-ben az első kiadást.

Fontosnak tartom megemlíteni, hogy A fajok eredete egy későbbi kiadásában (Magyarországon ez van kereskedelmi forgalomban, Kapmis György fordításában) Darwin válaszolt a kritikákra, 2-3 fejezetben. Az evolúciótagadók ma lényegében ugyanazokat az érveket fogalmazzák meg az evolúcióval szemben, mint akkor, ezért Charles Darwin válaszai ma is időszerűek.

Végezetül még valami:

1. Attól nem lesz hülye valaki, hogy hisz egy felsőbbrendű valakiben. De a kreacionisták elég hülyén viselkednek. Az értelmesebb hívők közt van olyan, aki az evolúciót Isten eszközének tekinti, a teremtéstörténet meg jelképesen értelmezi. Hogy miért jelképes a teremtéstörténet, azzal kapcsolatban lásd a 11. kommentemben való linket.

2. Magyarországon a 2000-es években az ÉRTEM kreacionista mozgalom be akarta rakatni az ID-t a tankönyvekbe, ugyanazon az alapon mint te. Még az Oktatási minisztériumig is elmentek, de nem lett belőle semmi.

A Szkeptkus Társaság kiállt egy biológiai vitara az ÉRTEM-el:

[link]

Ez lett a végeredmény:

[link]

Ebből meg is látszik, mennyi értelme van az ilyen vitáknak...

2020. dec. 25. 11:44
 19/30 anonim ***** válasza:
*Szkeptikus Társaság
2020. dec. 25. 11:45
 20/30 A kérdező kommentje:

Az élővilág leírására semmiféleképp nem alkalmas az evolúció. Az egész feltételezésen és találgatásokon alapszik. Amióta kitalálták, rengetegszer módosították az évszámokat. Úgy dobálóznak a milliós évszámokkal ahogy akarnak. Ez neked a legalkalmasabb dokumentáció? Nézz már meg egy 30 éves könyvet meg egy mait, szinte biztos hogy eltérnek az évszámok. Nincs semmilyen köztes faj. Láttál már félig hal félig hüllő lényt? A hüllő meg a madár közti lény hogy tudott volna létezni? Olyan testrészei voltak amivel még nem tudott repülni de már járni se rendesen. Egy teljesen halálraítélt lény nem maradhatott fent évmilliókig. Az emberi koponyákra is rámondják, hogy neandervölgyi meg homo erectus, közben egy egyszerű mai ember volt, csak más alakja volt a fejének. Megsúgom, egy mai afrikainak és ázsiainak is teljesen más alakú koponyája van mint az európainak. Találnak ilyen olyan csontdarabokat, pl. egy fogat és rámondják hogy xy millió éves közben egy disznóé volt. Meg egy koponyából rekonstruálják hogy bizony görnyedten járt. A fejéről :D szóval ja, ezer sebből vérzik ez az egész, de a befolyásolható laikus kisgyereknek bemesélik az meg elhiszi, mi mást tehetne. A nagybummot meg szerintem épeszű ember nem

veszi be. A nagy semmiből egy robbanás által lett minden. Aztán valahogy kialakult az élettelenből az élő. Először egy egyszerű egysejtű majd eljutunk az emberig. Ergo egy kődarabból lett az emberi agy. Ez a mai tudomány? És én vagyok hülyének nézve? Ha kapálsz a kertben kérj bocsánatot az üknagyszüleidtől, akik az elhalt növények voltak és már föld lett belőlük :D

2020. dec. 25. 12:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!