Keresztények, ti minden reggel, este és étkezések előtt szoktatok imádkozni?
Nem, mert mi jól főzünk. Hahaha.
Egyébként egy dolgot nem értek. Az ember megköszöni az ételt Istennek, ezt a részét értem. Szerepel az imában, hogy "Áldd meg, amit adtál nékünk" Tehát Ő adta, oké. Elhiszi a hívő, hogy Isten adta az ételt.
Na de az a szegény ember, legyen az egy éhező afrikai vagy bárki, akinek nem jut étel az asztalára, annak meg nem Isten volt, aki nem adott? Tehát ha ad, akkor Isten ad, ha nem ad, arról meg nem Isten tehet, hanem az emberiség, gyarlóság, a kizsákmányolók? Na én az ilyen logikai ellentmondások miatt nem hiszek már annyira, és kezdem azt érezni, hogy az egész egy kitaláció.
étkezés ellőtt szoktunk kivéve a reggelit akkor olyan álmos vagyok hogy azt se tudom fiú vagyok e vagy lány
#2 a legtöbb imában benne van hogy a nélkülözőknek is jusson
..aki többet kapott, attól többet várnak el, vannak alapítványok, gyűjtések és lehet adakozni, segíteni, mindenki a képessége szerint, amennyit tud.. és amikor valakinek többre, nem telik akkor lehet kérni pl. Istent, hogy azok akiknek telne azok is adjanak még vagy többet.. de ez csak egy leáltalánosított példa.. a lényeg a bizalom a jóban és a gondviselésben, miután megtettük a tőlünk telhetőt..
nem mindenhol, de vannak szegény országok, ahol háború miatt lett szegénység pl. Szíria vagy afrikai országok, ahol sok kőolaj is volna, tehát gazdag is lehetne az adott ország, csak a belső háborúk és más miatt nincsen kiépítve infrastruktúra vagy nem lehet
Igen, sőt délben is. :))
De bevallom, a reggeli ima szokott leginkább elmaradni, mert rohanok dolgozni.
Igen, amikor csak lehetőségem van rá, mindig beszélgetek az Életadómmal.
Ha nem tenném, akkor milyen kapcsolat lenne közöttünk? Ha az embernek van egy nagyon jó barátja, az rendszeresen kapcsolatot ápol vele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!