Aki meghal, de újraélesztik azzal mi lesz?

Akár visszahoztak valakit akár nem, senki nem létezik amikor a halál állapotában van.
A halál az élet ellentéte. Ami az életben van, az a halálban nincs.

"Csak ha 2-3 percig marad leállva, és nem élesztik újra."
1 és 1,5 óra után is sikerült már visszahozni embereket a halálból. Azt meg a lélek nem tudja hogy újra tudják-e éleszteni ezért ott marad a testben.

"1 és 1,5 óra után is sikerült már visszahozni embereket a halálból. Azt meg a lélek nem tudja hogy újra tudják-e éleszteni ezért ott marad a testben."
A szétválást nem a lélek dönti el, hanem az egy külső természetes, fizikai ok következtében történik meg.

Szerintem van egy nem evilági, angyali részünk, ezt hívják léleknek. Nem pont angyal, de egy olyan részünk, ami az angyaloknak is van.
Ha a lélek a testben lenne, vagy tárgyhoz lenne kötve, akkor sokkal tárgyiasabb lenne. A test sérülésével nem sérül a lélek (hacsak nem a trauma miatt, ami viszont lelki sérülés), tehát nem a lélek van kötve a testhez, hanem a test a lélekhez, a lélek a magasabb szintű. Nincs az ember testében, és nem is a gondolat generálja, hanem egy másik világban van, ami átjárhatatlan. Lélek valóban létezik, de hozzánk csak az Isten általi létezés köti. Azért létezhetünk ebben a testben, mert van egy lelkünk, és a személyiségünk egy részét is meghatározza.
Figyelem, sok felekezet fordítva, a lelket a szellemi gondolkodásra érti, a szellemet pedig a lélekre.

9.
Hogy mi?
Milyen jó, hogy Jézus ellent mond ennek az emberi képzelgésnek.
Sajnálatos, hogy semmibe veszik az igazságot, még Jézus szavait is kiforgatják.
A lélek nem halhatatlan, mert vétkezik. (Ezékiel 18:4) . . .. Amely lélek vétkezik, az hal meg.
A halál pedig véget vet az életnek, és az ember nem mehet oda ahonnan nem jött.
(János 3:13) 13 Továbbá egy ember sem ment fel az égbe, csak az, aki az égből jött le: az Emberfia.
(János 8:23) . . .„Ti innen a földről vagytok, én pedig felülről vagyok. Ti ebből a világból vagytok, én nem ebből a világból vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!