A Bibliában tényleg van szó arról, hogy a melegség bűn?
Nem, a Biblia szerint nem bűn melegnek lenni. Ilyen nem olvasható benne. Pont.
Ami a Biblia szerint bűn, a rendetlen szexuális érintkezés. Minden házasságon kívüli szexuális érintkezés rendetlen, ilyen lehet akár két férfi közt, vagy nem házas hetero ember között is.
"A második tagmondat alanya (általános alany, többesszám harmadik személy) nem egyezik meg az elsőével (valaki, egyes szám harmadik személy). Szépen csúsztattál."
Ezt nem én fordítottam így, beírtam google-ba, ami rémlett ebből az idézetből, és ott jött fel egy Biblia, abban szóról szóra így volt.
"...meg az egész könyv arról szól, hogy mindenkit mindenért meg kell ölni...
Mivel ebbe beletartozik az idézett sor is, a válaszodnak valójában igennek kellett volna lenni."
Igen, de arra próbáltam célozni, hogy már azokat sem tartják be, nem ölnek meg pl. házasságtörésért.
Több fordítás is van, más-más szövegel.
Más van pl. a biblia.hu és a szentiras.hu oldalon (is).
Van aki amúgy kétségbe vonja, hogy ez mikor kerülhetett a szövegbe, mert a sebtében felsorolt 18 tiltásból 13 rokoni kapcsolatok tiltásáról szól, aztán csak úgy "mellékesen" van még 5 egyéb kategóriás. Többek között a házasságtörés is, amiért ma már nem szokás senkit se megszólni, se megverni, se megölni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!