Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Bibliában tényleg van szó...

A Bibliában tényleg van szó arról, hogy a melegség bűn?

Figyelt kérdés
Sose olvastam a Bibliát, nem is hinném, hogy elfogom, nem azért mert ateista lennék. De érdekel, hogy tényleg van-e szó arról, hogy a melegség bűn.

2020. dec. 12. 02:26
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%
Nem ez volt a kérdés. Mindegy, hagyjuk.
2020. dec. 12. 09:09
 12/37 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek.
2020. dec. 12. 09:12
 13/37 anonim ***** válasza:
77%
Az ha valaki leír egy butaságot, majd csak támadással válaszol,nem éppen az intelligenciájáról állít ki bizonyítványt.
2020. dec. 12. 09:14
 14/37 anonim ***** válasza:
63%

Már elnézést, de te csak annyit írtál, hogy az "1-es jól értelmezte a mondatot", aztán miután adtam neked egy másik sort ugyanabból a könyvből, és javasoltam, hogy győzz meg, a nyelvtantudásomat vontad kétségbe, ahelyett, hogy a sajátodat mutattad volna meg.

Most meg nem épp burkoltan hülyének titulálsz.

Furcsán fejezed ki a saját intelligenciádat.

Mondd meg, hogyan kell értelmezni a sort, hátha tanulok tőled valamit.

2020. dec. 12. 09:20
 15/37 anonim ***** válasza:
43%
Valóban nem egyezik meg az első tagmondat alanya a második tagmondat alanyával, és? Attól már teljesen mást jelent a mondat? Igen? Na akkor az mit jelent, hogy kell értelmezni? Tényleg kíváncsi vagyok!
2020. dec. 12. 09:24
 16/37 anonim ***** válasza:
16%

Klasszikus a témában: [link]

(érdemes beleolvasni az idézett részletekbe, hajad égnek fog állni)

Én ateista is vagyok, meleg is vagyok, mégis elolvastam a Bibliát. Ajánlom, kicsit nehéz a szövege, sok helyen rém unalmas és van benne pár hajmeresztő dolog a tiltások és előírások terén. Nem is értem, miért ezen az egyen rágódnak mindig. Ja de, tudom. Azért, mert a többi szabály alapján az emberiség felét meg kellene kövezni, égetni és egyéb előírt halálnemben részesíteni.

Ezzel meg lehet hergelni a maradékot.

2020. dec. 12. 09:27
 17/37 anonim ***** válasza:
73%

#15: A 2-ben a válaszadó nem tett különbséget, ezért elvetette a kérdező által feltett kérdést, logikai hibára hivatkozva:

"Most ugye a melegek eleve nem szoktak asszonnyal hálni, tehát nem szokták ugyanúgy"

Ezért írtam, hogy a "szokták" általános alanyra vonatkozik, nem arra az egy (1) személyre, aki az első tagmondatban férfi létére férfiakkal hál.

A másik sorban, amit idéztem egyértelműbb a különbség, mert ott más alakját használták a szónak: "szokás". Ez az alak a 2-es által idézett szövegbe is behelyettesíthető, és így megszűnik az általa felvázolt, félreértelmezésből feltételezett logikai ellentmondás, ami így, szerintem a kiinduló nemleges válaszának helytállóságát is megkérdőjelezi.

Elég így, vagy segíthetek még valamiben?

2020. dec. 12. 09:43
 18/37 Zoli0630 válasza:
100%
Igen romaiakhoz írt levélben van benne szó
2020. dec. 12. 09:48
 19/37 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó. Igazad van, megkövetlek mert én értettem félre amiatt, mert figyelmetlenül olvastam, vagy rosszul értelmeztem a 2-es értelmezését.
2020. dec. 12. 09:49
 20/37 anonim ***** válasza:
71%

"A Bibliában tényleg van szó arról, hogy a melegség bűn?"

Sikerült ma is megkérdezni. Az elmúlt 2 hétben 15x volt kiírva ez a kérdés. Mi motivált arra, hogy ismét megkérdezd?

2020. dec. 12. 10:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!