Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűn a házasság előtti szex?

Bűn a házasság előtti szex?

Figyelt kérdés

2020. dec. 10. 15:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
94%

- Nem, jogilag egy gyerek sosem bűnös.

- 14 éves korod után bármilyen korú párod lehet, mert már őt sem fogják megbüntetni. A kérdés, csak hogy érett vagy-e rá és nem használnak-e ki. (bár a te korosztályod szerintem sokkal problémásabb).

- Ha nem múltál el 14 éves, de 12 igen, akkor 18 év alatt nem büntetik meg a párodat.

- Ha elmúltál 16 éves, akkor akár házasodhatsz is a gyámhivatal engedélyével.

2020. dec. 10. 20:33
 12/21 anonim ***** válasza:
Nem
2020. dec. 11. 10:04
 13/21 lewega ***** válasza:
61%
A katolikus papok szerint igen. Akkor csak azt nem értem, hogy ők miért csinálják?
2020. dec. 13. 08:48
 14/21 anonim ***** válasza:
13-as: ha folytatod, megkeresünk...
2020. dec. 13. 15:48
 15/21 anonim ***** válasza:
64%

Bűn-e? Erkölcsileg és a lelkiismereted szempontjából ezt Neked kell érezned.

Mi 17 évesen voltunk először olyan bulin, ahol néhányan összeborultunk... Ha ma lennék 17, megtenném, de ugyanúgy lenne bennem egy kis lelkiismeret-furdalás, mint akkor volt.

2020. dec. 13. 15:52
 16/21 anonim ***** válasza:
Nem lehet egyértelműen mondani dolgokat, mert a biblia nem rágja bele mindenkinek a szájába, hogy az csak úgy van. Mivel vannak kivételes helyzetek, ezért nem lehet csak úgy kijelenteni, hogy bűnös vagy. Mivel van benne ajándék is. Csak nem mindegy hogyan élünk ezzel. Szerintem ennek logikusnak kéne lennie. Amit a mai emberek többsége tesz, hogy saját öröme miatt teszi az már szerintem igenis bűn. Nem részletezem miért, de elég jogos lenne. Ha párkapcsolatban teszed és úgy teszed, hogy terved vele leélni az életed akkor nem hinném, hogy elítél. Én nagyon is hiszem, hogy így van. Ha nem hiszed mondok egy példát. Adsz egy szegény embernek vagy egy hajléktalannak nem kevés pénzt mondván neki, hogy csak jóra költsd el, mivel jó szándékból adtad neki mint nekünk az együttlét örömét az Úr. Szóval ez az ember jóra költi ahogy adtad te boldog leszel, hogy segítettél rajta. Na de ha az összes pénzt amit adtál neki mind alkoholra vedelné el akkor következő alkalomkor is adnál neki sok pénzt? Elgondolkodtató ugye. Szerintem a szexuális élettel sem kellene így visszaélni, mert visszaüt. Nyilván aki nem hisz Istenben ez neki mind mese, de aki hisz jól teszi, ha nem maga dönti el mi igaz és mi nem. Szerintem nem mindegy, hogy magad örömöd szerzése a cél vagy a szerelmedben hinni, mert szerintem az se mindegy, hogy csak kijelentet kapcsolat addig míg vannak. Szerintem lehet szeretkezni házasság előtt, de nem mindegy hogy. Nem kell emiatt kedvelni engem, de érdemes átgondolni és értelmezni a bibliát is. Amit jó szívvel cselekszel és az Úrért az jó. Ha magadnak cselekszel azzal nem az Úrnak cselekszel. Na remélem sikerült felborzolni a kedélyeket. Sziasztok!
2020. dec. 14. 19:41
 17/21 anonim ***** válasza:

"mert a biblia nem rágja bele mindenkinek a szájába, hogy az csak úgy van"

- Így van! Konkrétan, kontextusból kiragadva hogy bűn-e a házasság előtti szex, a Biblia nem mond semmit. Tehát nem szabad mondani azt sem, hogy bűb, azt sem hogy nem bűn, a Bibliára hivatkozva.

"Érdemes átgondolni és értelmezni a bibliát is"

- Igen, érdemes, de a kérdésére nem kap választ

"Amit a mai emberek többsége tesz, hogy saját öröme miatt teszi az már szerintem igenis bűn."

- Ez nincs leírva sehová a Bibliába, tehát gondolom úgy gondolod, hogy ez a saját véleményed.

Válasz a kérdezőnek:

Szerintem röviden elmondgató, hogy nem bűn. Bibliában nincs erre semmi utalás, de inkább érdemes más kérdéseket feltenned magadnak, mielőtt szexelsz valakivel. (Erről ha jól láttam írtak előttem páran)

Max. akkor van értelme feltenni ezt a kérdést, hogy ha házasságtörtést követsz el (azzal akivel csinálod, van házastársa) Abból a szempontból, bibliailag bűnkt követsz el, mert szétversz egy kapcsolatot.

2020. dec. 15. 10:57
 18/21 anonim ***** válasza:
Igen saját véleménynek is mondható ahogy a te nézeted, hogy nem is bűn. Te magad is leírtad, hogy azt se lehet elmondani, hogy nem bűn és mégis utána mondod. Nem véletlen hoztam fel egy példát. Gondolod nincsenek bűnök a szexre? Csak a házasságban élő vétkezhet? Akkor végülis gondolom egy párkapcsolatban lévő folyamatos félrelépések is teljesen jogosak, mert az nem házasságtörés. Lehetne még néhány dolgot írni, de én inkább maradnék a példámnál. Nem hinném, hogy hülyeség;)
2020. dec. 15. 16:27
 19/21 anonim ***** válasza:

#18 "és mégis utána mondod"

Konkrétan nem ír róla, de körülírja a Biblia, hogy mi a bűn. Azaz ez olyan, mint hogy van a bűnnek egy halmaza és van a szex-el közös részhalmaza.

De nem minden szex bűn! Nem? Mitől lesz mégis bűn? Azért mert házasság előtt csináltad? És miért, mert Isten megtiltotta? Nem! Isten nem tilt, hanem véd! Azaz, ha valamit mond, hogy ne csináld, akkor azért van, mert vagy magadnak vagy másnak okozol kárt! Szerintem e szerint a kontextus szerint kell megvizsgálni valamit, hogy bűn-e vagy sem. Ez meglátásom szerint a Biblia álláspontja (amihez kapunk felülről instrukciót, hogy mit kéne vizsgálni)

Mert pl a pároddal házasságotok előtt szexelsz, akkor bűnözöl?

Vagy házasságon belül szexelsz a feleségeddel akarata ellenére az nem bűn, mert házas vagy? Azaz nem a szex a probléma. De ez messzire vezet....

Ezért mondom, hogy alapjában véve nem bűn, mert mint írtam magában a kérdés leegyszerűsítésével van probléma.

Van egy vicc is erről:

A rabbit megkérdi a tanítványa: Talmudot olvasás közben szabad-e dohányozni Rabbi? - Nem fiam nem szabad, az egy szent könyv...

És Rabbi dohányzás közben szabad e Talmudot olvasni? - Persze fiam Talmudot bármikor jó ha olvasol.....

2020. dec. 27. 14:32
 20/21 anonim ***** válasza:
19-es de ír konkrétan is róla, de nem úgy mint a melegségről, lopásról, gyilkosságról és egyebek. Van benne rész amint írja, hogy jobban jár ha érintetlen megy férjhez. Szóval most kicsit benézted! Nem úgy jelenti ki mint egy gyilkosságot az tény, de nem is bűntelen! Nem baj, ne Istent kérdezd meg bűn-e vagy sem hanem majd a rabbit;) Azután Istennek azt feleled, hogy a rabbi mondta és már csak jobban tudja:D
2020. dec. 27. 16:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!