Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia mit ír a rossz...

A Biblia mit ír a rossz szülőkről ?

Figyelt kérdés

Apukám mindent pénzért csinál nekem van 2 pici gyerekem egy 3 éves és egy 1,5éves .Nincs kocsink férjem sokat dolgozik apukámnak nem elég ha ki fizetem a benzint pénzt, 2-3 havonta 50,20,30 ezer Ft adok neki csak úgy nem kölcsön.Minden arányamat el vett hogy adjam kölcsön beteszi a zaciba persze bent hagyta ,még a kislányom baba ékszerét is el vette, ez nem elég vegyek föl neki telefont részletre vagy adjam oda a gyerek mese nézős telefonját amin mesét szokott nézni.Férjem fel hívta az aranyak miatt és azt mondta ,az jár neki mert néha el vitt minket orvoshoz.

Anyám haragszik a férjemre szerinte semmi köze a férjemnek én mit adok apámnak.

Anyám se volt jó hozzám mikor meg született a második gyermekem elkapott egy csúnya ferdőzést haza jött a kórházból a nagyobbik gyerekem 40 fokos lázás sírt a pici sírt tök egyedül voltam férjem persze segített ahogy tudott .De nekem 2 pici mellet folyamatosan fertőtleníteni beteg gyereket ápolnnem .Anyám nem jött csak nagyon ritkán ha unokázni volt kedve akkor is engem hajszolja hogy amíg ő itt van addig mosak főzek vasaljak .Sokszor hivtam nem jött, volt hogy fél karom nem mozgott beteg voltam én is a picik is folyton azt mondta ne hívjam én akartam a gyereket ,meg hogy itt a férjem rá ne nyomjam a gyereket.Azt állította rólam hogy engem ver a férjem pedig ez hazugság, meg hogy én a férjem csicskása vagyok mert mosok fözök.Ennyi szenvedésre nem segített hanem mindig bántott. Meg is mondta úgy szenvedel ahogy akarsz engem nem érdekel .Úgy döntöttem elég nem akarom őket látni és azt mondta erre undorító vagyok, hogy el tiltottam tőle az unokáit .

Fáj ez nekem ,de nem tudom mit érzek ez olyan mintha nem akarnék meg bocsátani ,de nem akarom többé őket el viselni.

2020. dec. 10. 00:22
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
12%

20

Mond csak, TE nem tudsz olvasni, vagy írást értelmezni?

Nem azt mondtam, hogy nem kell tisztelni, szeretni Őket, vagy hogy megszűnnek szülők lenni.

A Bibliából idéztem történeteket, amik ezeket bizonyítják.

De ha a rokon, vagy a szülő helytelenül jár el, akkor nem köteles kapcsolatot ápolni velük.

A Biblia azt tanítja, hogy a fiatal házastársak elhagyják családjukat, és a házastársuk az új család. Ez nem jelenti, hogy akkor elkell felejteni a szülőt, de ha nem tudnak békével együtt élni akkor a család szellemi és anyagi, jó érzelmi érdekében, ritkítják, vagy felfüggesztik a kapcsolatot.

2020. dec. 10. 11:38
 22/33 effre ***** válasza:
30%

Szerinted te most mit teszel , amikor valakit a saját szülei ellen uszítassz ??Még nagyobb bajt, mint ami van neki ?

A kérdező tanácsot kér, valami elviselhető megoldást egy nehéz helyzetre, ami így is bántja és szomorú.

Van neked gyereked ,tanú ? Van szülőd ,tanú ?Gondolkozz már !

2020. dec. 10. 11:39
 23/33 effre ***** válasza:
0%

21

ó , de nagyonis tudok olvasni, főleg a sorok között !

2020. dec. 10. 11:45
 24/33 anonim ***** válasza:
36%

Van gyermekem, a szüleim sajnos meghaltak már nagyon régen.

A tanács pedig az amint próbáltam utalni rá, hogy megkell beszélni békés körülmények között, vagy ritkítani kell a kapcsolatot, illetve egy időre felfüggeszteni. A szülők nem kaptak Istentől felhatalmazást beleszólni a gyermekeik házasságába, vagy tönkre tenni azt. Segítséget nyújthat, de a döntést a család hozza.

2020. dec. 10. 11:48
 25/33 effre ***** válasza:
0%

24

Aha .. úgy-e megy ez neked máshogy is.

Feltételezem nem szeretnéd kipróbálni azt a helyzetet, ha a gyereked egyszercsak úgy gondolja valamiért,hogy te rossz szülő vagy, és megbeszélés nélkül többé nem akar látni .

Vagy pl egy idegen valaki ezt a tanácsot adja neki és ő megfogadja.

2020. dec. 10. 11:56
 26/33 A kérdező kommentje:

Hát azért nem megbeszélés nélkül ment ,ez én próbáltam ,de csak bántottak rágalmaztak többször kérdeztem miért ilyen mi a baja .Néha el szólta magát ilyeneket mondott :Mi közöm van hozzád,ez a te családod ez az enyém ,

anyám kívülállóként tekint rám ő maga mondta vegyem észre ő soha nem hív nem akar jönni hát meg kapta amit akart most meg nem tetszik neki.

2020. dec. 10. 12:12
 27/33 effre ***** válasza:
51%

26

Nagyon nehéz helyzet a tiéd.

Olyan mintha egy dúrcás gyerekkel lenne dolgod ,nem pedig anyukáddal.

Lehet,hogy egy feldolgozatlan régi sérelem rejlik mögötte, amire nem is gondol az ember ? Nem tudom, csak tippelek..

Kár,hogy nem mondja el -

Az én anyám már nagyon idős , neki is vannak ilyen "találd ki mi bajom" piszkálódós időszakai. Hú nagyon nem szeretem amikor harapófogóval kell kihúzni belőle mi baja, de még ilyenkor sem tudom, hogy tényleg az van-e amit mond.

Na aztán gondolkodhatok : most ismét mi van ?

2020. dec. 10. 12:50
 28/33 effre ***** válasza:
Kérdező , te Jehova tanúja vagy ?
2020. dec. 10. 15:43
 29/33 anonim ***** válasza:
35%
A kérdező sem teljesen század itt szerintem!
2020. dec. 10. 16:01
 30/33 anonim ***** válasza:
35%
*százas
2020. dec. 10. 16:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!