Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia mit ír a rossz...

A Biblia mit ír a rossz szülőkről ?

Figyelt kérdés

Apukám mindent pénzért csinál nekem van 2 pici gyerekem egy 3 éves és egy 1,5éves .Nincs kocsink férjem sokat dolgozik apukámnak nem elég ha ki fizetem a benzint pénzt, 2-3 havonta 50,20,30 ezer Ft adok neki csak úgy nem kölcsön.Minden arányamat el vett hogy adjam kölcsön beteszi a zaciba persze bent hagyta ,még a kislányom baba ékszerét is el vette, ez nem elég vegyek föl neki telefont részletre vagy adjam oda a gyerek mese nézős telefonját amin mesét szokott nézni.Férjem fel hívta az aranyak miatt és azt mondta ,az jár neki mert néha el vitt minket orvoshoz.

Anyám haragszik a férjemre szerinte semmi köze a férjemnek én mit adok apámnak.

Anyám se volt jó hozzám mikor meg született a második gyermekem elkapott egy csúnya ferdőzést haza jött a kórházból a nagyobbik gyerekem 40 fokos lázás sírt a pici sírt tök egyedül voltam férjem persze segített ahogy tudott .De nekem 2 pici mellet folyamatosan fertőtleníteni beteg gyereket ápolnnem .Anyám nem jött csak nagyon ritkán ha unokázni volt kedve akkor is engem hajszolja hogy amíg ő itt van addig mosak főzek vasaljak .Sokszor hivtam nem jött, volt hogy fél karom nem mozgott beteg voltam én is a picik is folyton azt mondta ne hívjam én akartam a gyereket ,meg hogy itt a férjem rá ne nyomjam a gyereket.Azt állította rólam hogy engem ver a férjem pedig ez hazugság, meg hogy én a férjem csicskása vagyok mert mosok fözök.Ennyi szenvedésre nem segített hanem mindig bántott. Meg is mondta úgy szenvedel ahogy akarsz engem nem érdekel .Úgy döntöttem elég nem akarom őket látni és azt mondta erre undorító vagyok, hogy el tiltottam tőle az unokáit .

Fáj ez nekem ,de nem tudom mit érzek ez olyan mintha nem akarnék meg bocsátani ,de nem akarom többé őket el viselni.

2020. dec. 10. 00:22
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarod őket látni, azzal nincs gond, ha a gyerekeid érdekeinek a védelme, vagy a családi béke megóvása erre sarkall, tehát az indítékod a szeretet. Egyáltalán nem kell eltűrni az ilyen fajta viselkedést, már csak magad miatt sem! A lehúzó, mérgező szülőkkel pedig vállalni kell a konfliktust is a saját érdeketekben. Nagyon jól tetted, hogy lekoptattad őket, kapjanak már a fejükhöz! Remélem fognak mégis majd unokázni, de az nem annyira fontos, mint a ti családi békétek!
2020. dec. 10. 01:24
 2/33 anonim ***** válasza:
100%
Ezek nem szülők hanem szörnyek
2020. dec. 10. 02:49
 3/33 anonim ***** válasza:
100%

A Biblia azt irja, hogy tiszteld a szuleidet.

De ebbe nem fer bele az, hogy hagyod magad kirabolni, a gyereked ekszereit ellopni - ha valakitol kolcsonkerek egy ekszert, es nem adom vissza, az adott korulmenyek kozott buncselekmenynek szamithat. Ugyanigy nem szabad elnezned azt, hogy valaki utolag penzt kovetel szivessegert. Ha penzert csinalja, az nem szivesseg, hanem uzlet, es elore meg kell mondani a tarifat, majd te eldontod, kered-e vagy taxival mesz vagy megkersz mast.

Ha pedig anyukad ilyet mond, hogy "Meg is mondta úgy szenvedel ahogy akarsz engem nem érdekel", "ne hívjam én akartam a gyereket ,meg hogy itt a férjem rá ne nyomjam a gyereket". - akkor nyilvan nem engeded, hogy kapcsolatot tartson veluk. Az ilyen kapcsolattartashoz bizalom kell, az pedig koztetek nincs meg.

Probalj minden szempontbol fuggetlenedni a szuleidtol, anyagi teren es gyerekvigyazas szempontjabol is. Még most nagyon kicsik a gyerekeid, de ez egyre konnyebb lesz. Ha onalloan meg tudsz mindent oldani, nagyobb lesz az onbizalmad is veluk szemben.

Ami a kereszteny megbocsatast illeti - megbocsathatod nekik a szivtelenseguket es az onzesuket ugy is, ha nem tartod a kapcsolatot veluk. Talan ugy meg konnyebb is lesz egy ido utan. A sajat erzelmi egeszsegedet es a csaladodat veded azzal, ha tavoltartod oket magatoktol.

Kerd Istent, hogy adjon utmutatast es erot neked ehhez.

2020. dec. 10. 04:13
 4/33 A kérdező kommentje:
Sajnos azért is döntöttem így mert apám csak azt sorolja hogy ő mennyit segített.Anyám meg minden gonoszságát betegsége mögé rejt,azért volt ilyen .Semmi megbánást sem láttam rajtuk.Pedig hát 2 pici gyeremek mellet zsarolt apám és anyám meg minden szenvedésem el nézte pluszban lelkileg terrorizált .De most is bűntudatot éreztétek velem ,hogy nem hagyom látni az unokát, mért félek ennyire a férjemtől ez biztos az ő műve stb....
2020. dec. 10. 07:35
 5/33 effre ***** válasza:
60%

Szerintem próbáljátok meg a családterápiát.

A kapcsolatmegszakítás és a nem megfelelő kommunikáció sohasem vezet jóra, sőt tapasztalod is ,hogy elindult egy további konfliktus.

Szakember segítségével megpróbálhatod megértetni velük mi az, ami nincs rendjén.Egy ilyen nehéz helyzetben pedig nem lesztek egyedül,tudtommal a láthatást is bizonyos elfogadható keretek közé tudják terelni.(pl Gyermekjóléti szolgálat, családterapeuta segítsége)

A Biblián és a valláson kívüli konkrét megoldások pedig sokkal hatékonyabbak ebben a helyzetben.

2020. dec. 10. 08:19
 6/33 A kérdező kommentje:
Nem hinném amikor 18 éves lettem apám be vitt a Vodafonba és mondta vegyek föl neki telefont én föl is vettem neki részletre erre oda adta a tesómnak aki részegen el hagyta vagy oda adta valakinek .Apám persze nem fizette azt sem ki .Mikor velük laktam teljes havi fizetéseket vett el tőlem . A férjétől kapott ékszereket 10 évig ki be hordta a zaciba ,de most ott telt be a pohár hogy a gyermekem cuccaira is rá tette a kezét most ha ki békülök velük még jobban fog anyám bántani.
2020. dec. 10. 08:41
 7/33 anonim ***** válasza:
78%
Próbálkozz feljelentéssel. A Biblia szerint engedelmeskedni kell a világi törvénynek, akkor döntse el a világi törvény. Hiszen zsarol téged, tulajdont elviszi, stb...
2020. dec. 10. 08:53
 8/33 A kérdező kommentje:
Inkább csak távolságot tartok .
2020. dec. 10. 09:17
 9/33 anonim ***** válasza:
54%

A szüleid nem keresztények, nem is élnek úgy. A keresztelkedéstől senki nem válik kereszténnyé, ahhoz több kell, hogy jogosult legyen erre a jelzőre.

Jézus kijelentette, hogy azok a valódi szülei, rokonai, akik teszik az Atya akaratát, és úgy élnek ahogy kell. A Rokoni szálak Istennél nem jelentenek semmit.

Az tény, hogy tiszteletben kell tartani Őket, hiszen felneveltek, és meg kell tudni bocsátani, ha hibáznak. Azonban ez nem jelenti azt, hogy köteles vagy kapcsolatot ápolni velük.

2020. dec. 10. 09:22
 10/33 anonim ***** válasza:
0%
Ti román vagytok, komolyan?
2020. dec. 10. 09:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!