Ha megígérem Istennek, hogy ha nyerek szerencsejátékon,
mind elküldöm a pénzt beteg gyerekeknek, akkor miért nem
engedi hogy nyerjek?
#29 azt az 5%ot isten rakta oda mert leválthatatlanok. senki nem tudja leváltani őket tehát isten bosszut áll a gonoszságaink miatt elég aljas módszerrel
2020. dec. 5. 14:02
Isten engedi hogy az az 5% vezessen-szivasson minket, ha ezt akarjuk...Isten engedi hogy leváltsuk őket, ha ezt akarjuk...a Boss nagyon jó fej, nagyon engedékeny, szerencsések vagyunk :) ...de ez persze csak az én véleményem
2020. dec. 5. 14:08
33/41 A kérdező kommentje:
:D Egyrészt nem is akarja az emberek egy része, másrészt ha akarná se tudna semmit tenni. Ha meg lenne a képessége hozzá, akkor ott lenne közöttük.
#32 amit isten vegreakar hajtani azt vegre is fogja hajtani tok mindegy mennyien halnak bele morbid módon epp ezert o a bosszu allas istene
2020. dec. 5. 14:15
35/41 A kérdező kommentje:
Én azt gondolom, itt elég téves képzeteik vannak elég sokaknak a világ működéséről, az összes dualista világkép egy vakvágány.
Itt, emberként fontos a dualista világkép, mert ennek a fejlődési szintnek része a kettősség, a jó és a rossz fogalma, a választás szabad lehetősége, a szabad akarat gyakorlásán keresztül.
...de Isten természetét valóban nem lehetséges így megérteni.
2020. dec. 5. 14:30
37/41 A kérdező kommentje:
Ez lenne a lényeg, hogy nincs objektív jó és rossz. Minden csak a saját szemszögedből nézve tűnik ennek vagy éppen annak. Mindezt úgy gondoljátok, hol ti, saját magatokat hiszitek a csúcsnak, Isten legfőbb teremtményének, hiszen a képmásunkra csinált minket. Nem nevetséges ez egy kicsit?
#37 Isten minden ferfiut a sajat kepmasara teremtett (itt nem nőkről van szo) nőket a szent rabbik állatokhoz hasonlitsak es egyik bibliai igevers alatamasztja hogy nőnek nem szabadna tanitania mert eloszor eva esett bunbe es nem ádám
2020. dec. 5. 14:55
#38 adam csak eva utan esett bunbe
2020. dec. 5. 14:56
Ha éhes vagy szenvedés, ha megütnek szenvedés, ha te bántasz másokat akkor nekik szenvedés. Itt az "emberi világban" létezik objektív jő és rossz...hogy ezt megértsük, ott van a testünk, átérezhetjük elszenvedhetjük és értjük hogy másnak mit okozunk...senki nem mondhatja, hogy "nem tudtam hogy rossz ha elégetek máglyán élő embereket, mert inkvizítor vagyok"...létezik rossz, és létezik jó. Neked kell választanod. Életeken át lehet "csak úgy" is ellenni, kis jó-rossz dolgokkal, de ennek az emberi szakasznak a célja hogy miután megérted hogy mi a jó, mi a rossz, sarkosodsz az egyik polaritásra, és elvégezted a szintet.
Fölöttünk lévő szinteken lassan tényleg eltűnik a polaritás, de ott sem azonnal.
2020. dec. 5. 15:41
Kapcsolódó kérdések: