Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak nekem okozott lelki...

Csak nekem okozott lelki traumát az ószövetség ami Istent egy bosszúálló szörnynek festi le aki meggyilkolt több millió embert?(ördög meg szinte nem is csinált semmit)

Figyelt kérdés

2020. dec. 3. 06:59
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:

Nem az ezer éves királyságnak, hanem az újszövetség létrejöttének kezdetétől érvényes.

(Jeremiás 31:31, 32) 31 „Jönnek napok – ez Jehova kijelentése –, amikor új szövetséget kötök Izrael népével és Júda népével. 32 Ez nem olyan lesz, mint az a szövetség, amelyet ősapáikkal kötöttem azon a napon, amikor kézen fogtam őket, hogy kivezessem őket Egyiptom földjéről.. . .

(Héberek 8:13) 13 Azzal, hogy „új szövetségről” beszél, elavulttá teszi a korábbit. Ami pedig elavul és elöregszik, közel van az elmúláshoz.

(Máté 26:26–28) . . .” 27 Majd vett egy poharat, és miután hálát adott, odaadta nekik, és ezt mondta: „Igyatok belőle mindnyájan, 28 mert ez jelképezi a véremet, »a szövetség vérét«, amely ki lesz ontva azért, hogy sokak bűnét megbocsátsák.

Jézus az utolsó vacsora idején megkötötte az új szövetséget, az első választottjaival, akik az ezer éves millennium alatt társ uralkodói és papjai lesznek a Földön maradottakon.

(Héberek 8:9) 9 Ez nem olyan lesz, mint az a szövetség, amelyet ősapáikkal kötöttem azon a napon, amikor kézen fogtam őket, hogy kivezessem őket Egyiptom földjéről, ugyanis nem tartották meg a szövetségemet, és ezért nem törődtem tovább velük« – ezt mondja Jehova.”

A testi Izraeliták mint nemzet mérlegre került az ítéletben, ezért már nem a nemzeti hova tartozás a lényeg hanem, hogy megteremje azt amit Isten szándéka megvalósítani. Ezért bárki tartozhat Jehova népéhez, de az új szövetség alapján, és nem a régi alapján ami eltöröltetett elavult.

2020. dec. 4. 07:54
 52/54 anonim ***** válasza:

Kérdező:

Ha valóban meg szeretnék érteni az Ószövetséget, és nem csak veszekedni akarsz, akkor javaslom, hogy olvass hozzá szakirodalmat és ne az itteni jehovistákkal veszekedj, mert ahogy másban, ebben is sokszor tévtanításokat fogalmaznak meg és teológiailag azért nem a legjobb szintű elemzések ezek.

Néhány könyv a témában:

-Rózsa Huba: Őstörténet

-Rózsa Huba: Ószövetségi bevezető

-Karasszon István: Az Ószövetség fényei (ez online is megvan: [link]

- Vagy Bibliakommentárok, pl. Jeromos Bibliakommentár I.: Az Ószövetség könyveinek magyarázata (ez is részben van online is: [link]

2020. dec. 4. 12:06
 53/54 A kérdező kommentje:
#51 nincs olyan hogy ujszovetseg letrejotte mert a ketto egyben van regen ez a lap benne se volt ami elvalassza a kettot
2020. dec. 4. 13:31
 54/54 anonim ***** válasza:
A Teremtő (Isten) csak Jézuson keresztül került tisztán kinyilatkoztatásra, mert Jézus a tudatosságát emelte a Teremtőhöz, ezért azok a szeretetről, elfogadásról, megértésről, megbocsájtásról szólnak...míg a próféták -pl Mózes- égi tanításokat és kinyilatkoztatásokat kaptak, azaz ezoterikusan "csatornázta" a felsőbb lények tanításait. A pozitív lényektől a teremtésről pozitív, haladó jellegű tanítást kapott, a negatív lényektől "pozitív tanítást mímelő" de negatív tartalmú tanításokat-üzeneteket kapott.
2020. dec. 5. 11:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!