Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hány katolikus van a világon?...

Hány katolikus van a világon? 1 millió kb?

Figyelt kérdés

Ugye csak az a katolikus, aki az Egyház összes törvényét betartja és mindenben az álláspontja az Egyházéval egyezik.

Tehát hiába van több mint egymilliárd bejegyzett tagja a Katolikus Egyháznak, aki egy dologban is nem ért egyet az Egyházzal az automatikusan exkommunikálja magát.

2019. szept. 21. 20:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
92%
Nem működik a google?
2019. szept. 21. 20:32
 2/13 anonim ***** válasza:
29%
A katolicizmus, vagy tágabban a kereszténység sokkal inkább egy érték-, és normarendszert jelent már évszázadok óta, mint alapvető viselkedési minták, szokások, kommunikációs minták, stb. Az egyházi vallásosság nagyon kisebbséget jelent és már leginkább csak hagyományok/rituálé miatt keresztelkednek meg az emberek.
2019. szept. 21. 20:33
 3/13 anonim ***** válasza:
88%
Ha nem ismered a Katolikus Egyházat, legalább ne irkálj róla hülyeségeket....
2019. szept. 21. 20:45
 4/13 anonim ***** válasza:
87%

Nem hallottam még, hogy kimondottan elleneznének katolikus emberek tömegesen különböző dogmákat, akik ezt teszik, általában keresnek maguknak más felekezetet.

"Ugye csak az a katolikus, aki az Egyház összes törvényét betartja és mindenben az álláspontja az Egyházéval egyezik."

Ez nem igaz. Számos kérdésben az Egyházon belül is létezik több álláspont, csak a dogmákat kell elfogadni. Ha pedig csak az lehetne keresztény vagy katolikus, aki mindent betart, a világon egy se lenne, mert ilyen egyedül Krisztus volt.

2016-ban 1,3 milliárd katolikus volt. Hogy ezek közül mennyi gyakorolja hitét, eltérő országonként, Európa keleti részén inkább kevesebb, a világ más részein inkább több.

2019. szept. 21. 20:46
 5/13 A kérdező kommentje:

Tegnap még nem ezt mondtad 68%-os:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

"Márpedig aki akár egyetlen dogmát nem fogad el, az nem katolikus."

Érdekes módon egy embert sem látok magam körül akinek pl. 9 gyereke van, pedig a fogamzásgátlás teljes hiányával (ugye még óvszer sem lehet) kb. ennyire jönne ki a párok szaporulata, főleg, hogy már nem hal meg a gyerekek fele babaként mint régen.

2019. szept. 21. 21:19
 6/13 anonim ***** válasza:
82%

Nem állítottam mást, csak te vagy ennyire értetlen és tudatlan.

"Érdekes módon egy embert sem látok magam körül akinek pl. 9 gyereke van, pedig a fogamzásgátlás teljes hiányával"

Speciel én már láttam, de mutasd már meg nekem, hogy melyik dogma foglalkozik a fogamzásgátlással. Igazán kíváncsi vagyok rá. Köszi!

2019. szept. 21. 21:25
 7/13 anonim ***** válasza:
96%
Meglehetősen kötözködő azért a stílusod. Nem tudom mit akarsz bizonyítani de azért nem ilyen egyszerű a dolog mint ahogy írod. Sehol sincs leírva, hogy ha "bűnt" követsz el ki vagy tagadva az egyházból. Nekem úgy rémlik a bűnbánatra alapul a vallás fele, és elég nehéz lenne bűn nélkül a bűnbánat. Ezt mint ateista is a korrektség miatt muszáj volt leírnom azért. Amúgy szerintem annak a 1,akárhány milliárdnak a kb fele veheti komolyan valamilyen szinten. Én is bele vagyok számolva minden bizonnyal mert megkereszteltek, templomba járattak de abszolút elfordultam az egész teizmustól. Aki meg ténylegesen ebben éli meg a mindennapjait az valóban eléggé kevés, legalábbis itt Európában. Dél-Amerikában nyilván más a helyzet
2019. szept. 22. 01:19
 8/13 anonim ***** válasza:
4%
A homoszexualitásukat megélő papok katolikusnak számítanak? Csak addig, amíg le nem buknak?
2019. szept. 22. 11:50
 9/13 anonim ***** válasza:
22%

"Ugye csak az a katolikus, aki az Egyház összes törvényét betartja"

Nem. Nem vagyunk tökéletesek. Attól még katolikusok vagyunk. Katolikus az, aki annak lett keresztelve. Pont.

2019. szept. 22. 17:39
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

"ugye még óvszer sem lehet"

Rosszul tudod. Van olyan helyzet, amikor - átmenetileg - lehet. Minden eset egyedi. És nem a te dolgod, hogy eldöntsd, mikor, kinek lehet, és kinek nem.

2019. szept. 22. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!