Hány katolikus van a világon? 1 millió kb?
Ugye csak az a katolikus, aki az Egyház összes törvényét betartja és mindenben az álláspontja az Egyházéval egyezik.
Tehát hiába van több mint egymilliárd bejegyzett tagja a Katolikus Egyháznak, aki egy dologban is nem ért egyet az Egyházzal az automatikusan exkommunikálja magát.
Nem hallottam még, hogy kimondottan elleneznének katolikus emberek tömegesen különböző dogmákat, akik ezt teszik, általában keresnek maguknak más felekezetet.
"Ugye csak az a katolikus, aki az Egyház összes törvényét betartja és mindenben az álláspontja az Egyházéval egyezik."
Ez nem igaz. Számos kérdésben az Egyházon belül is létezik több álláspont, csak a dogmákat kell elfogadni. Ha pedig csak az lehetne keresztény vagy katolikus, aki mindent betart, a világon egy se lenne, mert ilyen egyedül Krisztus volt.
2016-ban 1,3 milliárd katolikus volt. Hogy ezek közül mennyi gyakorolja hitét, eltérő országonként, Európa keleti részén inkább kevesebb, a világ más részein inkább több.
Tegnap még nem ezt mondtad 68%-os:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
"Márpedig aki akár egyetlen dogmát nem fogad el, az nem katolikus."
Érdekes módon egy embert sem látok magam körül akinek pl. 9 gyereke van, pedig a fogamzásgátlás teljes hiányával (ugye még óvszer sem lehet) kb. ennyire jönne ki a párok szaporulata, főleg, hogy már nem hal meg a gyerekek fele babaként mint régen.
Nem állítottam mást, csak te vagy ennyire értetlen és tudatlan.
"Érdekes módon egy embert sem látok magam körül akinek pl. 9 gyereke van, pedig a fogamzásgátlás teljes hiányával"
Speciel én már láttam, de mutasd már meg nekem, hogy melyik dogma foglalkozik a fogamzásgátlással. Igazán kíváncsi vagyok rá. Köszi!
"Ugye csak az a katolikus, aki az Egyház összes törvényét betartja"
Nem. Nem vagyunk tökéletesek. Attól még katolikusok vagyunk. Katolikus az, aki annak lett keresztelve. Pont.
"ugye még óvszer sem lehet"
Rosszul tudod. Van olyan helyzet, amikor - átmenetileg - lehet. Minden eset egyedi. És nem a te dolgod, hogy eldöntsd, mikor, kinek lehet, és kinek nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!