Hogyan különbözteted meg a valódi csodákat és a hoax/túl és belemagyarázott/ Sátántól származó csodákat?
Ugyebár Jézus azt mondta, hogy a Szent Szellem káromlása olyan súlyos bűn, hogy az az egyetlen megbocsájthatatlan bűn. Ezt akkor mondta, amikor a farizeusok megvádolták, hogy ördöggel űzi ki az ördögöt. A Jelenések Könyve viszont azt írja, hogy a Fenevad olyan csodákat tesz, ami megtéveszti a kiválasztottakat is. Persze nem feltétlen gyógyulás és ördögűzés lehet a Fenevad csodája, lehet egy rendszer által ígért békés világ vagy hasonló, de a Szentlélek működése sem feltétlen gyógyulásokból állhat, az is lehet mondjuk vallásreform. Tehát, ha azt mondom egy egy gyülekezetben rángatózó emberre, hogy idióta vagy kamu, akkor az lehet a Szent Szellem káromlása, ha viszont azt mondom, hogy valódi és csoda történik, akkor lehet pont elhiszem a Fenevad megtévesztését, ami egy hamis rendszerbe visz. Írok két példát, hogy érthető legyen.
1. A fatimai jelenések
A katolikus vallás lehet az ördögtől való, hiszen Máriát imádják és hasonló, nem hiszem, hogy tényleg megjelent Fatimában 100 éve. Lehet, hogy a Fenevad megtévesztései ott kezdődnek. Ha ezt mondom, és valóban Isten munkája a fatimai jelenés, akkor Szentlélek káromlást követel el, ha nem, akkor meg lehet egy hamis vallásnak hiszek.
2. Luther Márton reformja
Van egy Youtube videós, akinek a videóiba bele-bele szoktam nézni. MINDEN egyes mondatot betart a Bibliából. Azt mondta, hogy Luther Márton az ellenséghez tartozik, mert nem a Mózesi törvények szerint tanít, ő is egy hamis útra tereli az embereket. A dilemma itt ugyanez. Ha Istentől való volt, akkor ez a videós lehet, hogy Szentlélek káromlást követett el, ha nem, akkor Luther minden mondata megtévesztés.
Ezt csak azért írom le, mert egy napja hasonló dolgon töröm a fejem. Egy katolikus és egy református pap vitáját néztem. Haragudtam a katolikus papra, mert szerintem hülyeségeket mondott. Aztán megemlítette, hogy volt ember, aki az imája hatására kigyógyult a rákból stb. Először megnyugodtam, hogy tényleg léteznek hihetetlen gyógyulások, aztán az jutott az eszembe, hogy lehet, hogy kamu vagy ez is egy hamis csoda vagy a Sátán gyógyította meg, hogy megtévessze a katolikusokat. Lehet hülyén hangzik, de kifejtem bővebben, ha akarod.
Tehát szerintetek léteznek ilyenek és ha igen, honnan lehet megkülönböztetni az igazit a hamistól.
"A katolikus vallás lehet az ördögtől való, hiszen Máriát imádják"
eleve hamis allitasbol indulsz ki
nem imadjak, csak tisztelik, es kerik, hogy imadkozzon ertuk
Az emberi történelem során ritkán voltak olyan idpőszakok, amikor csodák történtek. Mindig akkor jelentek meg természetfölötti csodák, amikor Isten egy új kijelentését meg akarta erősíteni. Gyakrolatilag 3 csodákkal is jelzett időszak volt: a Mózesi törvény, a próféták, Jézus. Amikor az új kijelentés teljessé lett, és le lett rögzítve írásban (Biblia), akkor megszűntek a természetfölötti csodák. Mivel Jézus volt Isten utolsó és tökéletes kijelentése, Jézus és az apostolok kora után már nem voltak, és soha többé nem is lesznek fizikai csodák, legalábbis Istentől nem lesznek. Ezért pl. a katolikus vallásban vagy a karizmatikus mozgalomban jegyzett "csodák" biztos, hogy nem igaziak, pl. lehetnek csaláson vagy pszichés hatáson alapulók, esetleg ördögiek. Remélem, ez a válasz megnyugtató.
Isten manapság lelkileg tesz csodákat, pl. egy önző embert szeretetteljessé tesz, egy tolvajt adakozóvá, egy erőszakost szelíddé és megbocsátóvá stb. Ezek cseppet sem kisebbek, és cseppet sem hoznak kisebb dicsőséget Istennek, mint a természetfölötti fizikai csodák.
üdv
Stefán
1-es
Jaja, régen én is így gondoltam. Egyértelműen az ilyen csodák 99,9%-a kamu. Mégis, hiszek Isten Létezésében, tehát TALÁN lehetnek ilyen csodák. Ami meggyőző lehet, az az, amit a pap annak a vitának végén mond, amit említettem. Azt mondja, hogy a plébános ismerőse imádkozott egy rákos betegért és az meggyógyult, meg látta személyesen, hogy valakinek a bokája törésből meggyógyul. Nem hinném, hogy ez az ember hazudik, elég közel van az emberekhez a Youtube által. Gondolom személyesen is lehet vele találkozni. Tehát erre keresem a választ.
A szóban forgó vita:
2-es
Csak FELTÉTELEZEM, hogy a katolikus egyház a sátáni kézben van. Egyértelműen nem minden templomban minden ember rossz úton jár, vannak jó közösségek is.
De az a felvetés, hogy Máriát csak elismeritek, tisztelitek, nem imádjátok az szinte csak papíron van így. Jézus egy példát mutatott, amit az embereknek követniük kell. Mikor láttad te Őt, hogy Megkérte az anyját, hogy imádkozzon érte? Sőt, épp ellenkezőleg. Amikor be akartak menni hozzá (Mária és Jézus unokatestvére), azt mondta a tömegnek, hogy az Ő igazi családja az, aki hallgatja Őt. Amikor valaki azt mondta, hogy áldott az a méh, amely Jézust szülte, Ő azt mondta áldott az, aki megtartja Isten parancsolatait. Egyértelműsítette, hogy a vérvonal semmit sem jelent, ráadásul Máriáról alig ír a Biblia. Persze, tisztelnünk kell őt, de nem jobban, mint bármelyik prófétát vagy akár hívő hajléktalant. Szolgatársunkként kell rá tekinteni, mint ahogy az Apostolok cselekedetei vagy a Jelenések Könyve utolsó fejezete írja. Ha még az egyik legnagyobb rangú angyal előtt se szabad leborulni se, akkor hogy lehetne, Szűz Máriához egyenesen imádkozni?
A katolikus egyház egyes templomait biztos nem az ördög irányítja, de nem ártana szétnézni az egyház hierarchia tetején. Az okkult szimbólumoktól kezdve a hajléktalanok kitiltásáig és az ilyen hülye szabályokig, hogy nem elsóáldozó nem gyónhat (még akkor is, ha maga a gyónás sem a legjobb dolog).
1: Sehogy. Miért tudnád megkülönböztetni?
2: A csodák eleve hit kérdése. Ma már normális ember tudja, hogy nagyon sok csoda megmagyarázható.
Tehát akkor lehet, hogy mind az.
Stefán
Köszönöm, ez elég jó magyarázat. Jézus mondjunk azt mondta, hogy ha valakinek nagy a hite az bármit megtehet. Bár ezt érthette metaforikusan is, mondjuk ha egy rablóból szentet csinálsz.
Kabaré kategória amit írsz...
"Mégis, hiszek Isten Létezésében, tehát TALÁN lehetnek ilyen csodák."
Jól értem, hogy hiszel istenben TEHÁT (emiatt) lehetségesek a csodák?
"Azt mondja, hogy a plébános ismerőse imádkozott egy rákos betegért és az meggyógyult"
És meggyógyult még ezer másik akiért nem imádkozott illetve meghalt még pár tucat akiért imádkozott, csak gondolom őket nagyvonalúan kihagyta a csodák közül.
"meg látta személyesen, hogy valakinek a bokája törésből meggyógyul. "
persze-persze. Kár, hogy csak ő látta.
"Nem hinném, hogy ez az ember hazudik, elég közel van az emberekhez a Youtube által. Gondolom személyesen is lehet vele találkozni."
Vagyis azért nem hazudik mert van youtube csatornája és személyesen is lehet vele találkozni? Te amúgy a télapóban is hiszel gondolom.
"Tehát erre keresem a választ."
Mire??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!