Azok az emberek akik a saját nemükhöz vonzódnak hisznek az Istenben ? Egy nem heteró ember hisz az Istenben ?
"Miért ne lehetne javítani gyógyítani rajta?"
mert nincs mit javítani gyógyítani. ez nem betegség.
"Ezért nem lehetetlen az ilyen, minden a fejben dől el, és az ember amit akar azt elérheti. AKARAT kérdése."
el tudod dönteni hogy milyen ételeket szeretsz? tegyük fel, utálod a spenótot. el tudod dönteni, hogy mostantól az a kedvenc kajád? őszintén meg tudnád úgy enni, hogy élvezed? megsúgom, nem. tolerálni lehet. magadra erőszakolni lehet. de őszintén szívből sose fogd szeretni. na a szexualitás ugyanez. tettetheted hogy hetero vagy, de legbelül te is tudod hogy marhára nem érdekel a másik nem. csinálhatsz gyerekeket, a melegek nem sterilek alapvetően, tudnak gyereket csinálni. de ettől még nem lesznek heterok.
Igen, eltudom dönteni. Gyermek koromban utáltam a spenótot. Aztán valaki egyszer mondta, hogy kóstoljam meg, hogy az Ő elkészítésé szerint is ehetetlen?
Azóta megszerettem, és rájöttem, hogy nem is rossz, magam is készítek és ez a Tökfőzelékkel is ugyan ez volt.
Változtattam az ismeret által amit újonnan szereztem.
Ha valaki ismeretet szerez Istenről és a szándékáról, akkor a gondolataiban változtathat, és a saját teste felett uralmat is tud gyakorolni. Az ismeret és az Isten iránti szeretet készteti erre.
(2Korintusz 5:14) 14 A Krisztusban levő szeretet ugyanis kényszerít minket, . . .
(2Korintusz 5:15) 15 És azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek, többé ne önmaguknak éljenek, hanem annak, aki meghalt értük, és feltámadt.
Sokan lemondtak dolgokról, hogy elnyerjék Isten helyeslését.
Nem nekem van igazam, és nem Én magyarázom meg, hanem mint láthatod, Isten leíratta a változás lehetőségét, amit mások is alkalmaztak, ezért sikerült nekik.
Ezért nem megy neked. Nincs meg benned a Krisztus iránti szeretet, nem értékeled, hogy meghalt érted is. Ő önként készséggel hozott érted áldozatot, Te semmilyen áldozatot nem hozol érte.
Ő a szeretetét bebizonyította irántad, Te nem bizonyítod, talán mert nem érzel akkora hálát és szeretetet iránta, mint kellene.
Igy kényszeritő erő sincs, ami erre az útra terelje az életedet.
A szeretet bizony sok mindenre képes, még áldozatokra is, másokért.
"Nem nekem van igazam, és nem Én magyarázom meg"
pedig még mindig te írogatsz, te kopipészteled be a részleteket a bibliádból, nem isten
"Isten leíratta a változás lehetőségét, amit mások is alkalmaztak, ezért sikerült nekik."
nahát azt hittem emberek írták, akiknek pont annyi rálátásuk és tudásuk volt ezzel kapcsolatban, mint az átlagos korukbeli embernek
"Ezért nem megy neked."
mi? én hetero vagyok
"Nincs meg benned a Krisztus iránti szeretet"
ateista vagyok
"nem értékeled, hogy meghalt érted is"
sose kértem hogy haljon meg értem
"Ő önként készséggel hozott érted áldozatot, Te semmilyen áldozatot nem hozol érte."
nem kértem tőle szívességet, tehát én sem tartozom neki
"Ő a szeretetét bebizonyította irántad"
hát pedig nekem ő sose mondta hogy szeret
"Te nem bizonyítod, talán mert nem érzel akkora hálát és szeretetet iránta, mint kellene."
sőt semekkorát sem
"Igy kényszeritő erő sincs, ami erre az útra terelje az életedet."
pontosan, semmivel se kényszerítheti rám magát, ha én nem hagyom. én meg nem látom át, miért is kéne hagynom
"A szeretet bizony sok mindenre képes, még áldozatokra is, másokért."
ezzel tisztában vagyok, bármikor feláldoznám magam a szeretteimért, akiket személyesen ismerek. jézussal kapcsolatban abban se vagyok biztos hogy létezett egyáltalán
Értem, és köszönöm, hogy ezt elmondtad.
Akkor vedd úgy hogy nem neked szólt ez, hanem azoknak, akikről a kérdést kiírtad.
Szia!
Vannak!
Például én, az egyik legjobb barátom, az egyik unokatestvérem, és a rajztanárom!
Üdvözlettel egy biszexuális lány!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!