Samael, Lucifer és a Sátán valóban azonos karakter lenne?
Samael jelentése Iten mérge
Lucifer azaz Helél ben Shalar a Fény hozó, vagy ragyogó a hajnal fia. Gyakran a Vénusz bolygónak volt a megfelelője.
Míg a Sátán egyszerűen csak ellenséget jelent.
Keresztény iskolában tanultam így nagyjából tudom a történetet, s részben emiatt is néztem utána és még kevésbé értem miért kellett összemosni a fényhozót Lucifert az ellenséggel azaz a Sátánnal.
Legalábbis erősen sántít. Ha A sátán Isten mérge Shamael lenne, azt megérteném de akkor sem Isten ellensége lenne, hisz miatta végzi azt a "munkát".
Megmérgezi a tudatot bűnös gondolatokkal, vágyakkal stb. és az ember így próba elé van állítva, hogy képes e ellenállni a kísértésnek (ez utóbbit én fűztem hozzá a "méregből" kiindulva, meglepően kevés adatot találtam)
Míg Lucifer a fényhozó vagy mint Vénusz az ég legfényesebb csillaga az nem illik ebbe a képbe. Mióta rossz bármelyik?
Jézus nem akkor érkezett és tér majd vissza mikor a földön a legnagyobb volt s lesz a "sötétség"? Ő hozta a "fényt", Isten tanítását, igéjét, nem? A Vénusz, sarkcsillag ami napnyugtától napkeltéig irányt és reményt ad hogy reggel felkel a Nap. (még lehetne misztifikálni, de nem fogom)
Vagy a megvilágosodás, mikor világosodik? hajnal, legalábbis ehhez szokták haszonlítani. vagy a feloltott lámpához.
Ebben az értelemben Lucifer, vagy csak a nevének a jelentése rossz? ellenséges? Valóban ugyan az lenne a két személy, mármint Lucifer és a sátán (a Fényhozó az Ellenség? akkor ki az imádott?)
Egyhazi iskolaban tanultad...Tehát dogmatikusan rosszúl.
Egyszerűen. Minden, ami az emberiség fejlődéséhez, felemelkedéséhez, védelméhez kapcsolható, az Sátánhoz kapcsolható.( csak azért írom ezt a nevet, mert a zsidó keresztény kultúrkörben ez a leg ismertebb)
És minden, ami az ember elnyomásához, elpusztításához, rabszolga állatkent való létéhez kapcsolódik az pedig a zsidó keresztény istenhez Adonaj, Jahve, Inri...stb hez kapcsolódik.
Sátán a leg spiritualisabb fejlődés, Adonáj a legbrutálisabb elnyomás jelképe.
Ez van röviden.0
Lucifer Sátán bukása előtti neve.
»Leestél az égrõl, fényes hajnalcsillag (latinul: lucifer)... pedig azt gondoltad magadban: ...odaülök az istenek hegyére a messze északon« (Ézs 14,13kk)
Na nem csak én gondolkoztam el ezen. De most dobta fel...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!