Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért küldi az embereket...

Isten miért küldi az embereket a pokolba, vagy miért engedi őket meghalni, hogy ha azok nem kérnek belőle?

Figyelt kérdés
Miért nem lehet Isten nélkül élni valahol örökre?

2020. nov. 29. 11:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"Isten miért küldi az embereket a pokolba, vagy miért engedi őket meghalni, hogy ha azok nem kérnek belőle?"

??? Pl.?

2020. nov. 30. 09:59
 12/18 anonim ***** válasza:
34%

Na igen.

Nem "engedi őket meghalni", hanem ő öli meg.

2020. nov. 30. 10:10
 13/18 anonim ***** válasza:
Istent hinni kell, fiam, nem megérteni, - szokta mondani a plébi 50 éve, ha valamit nem értettem.
2020. nov. 30. 18:21
 14/18 anonim ***** válasza:

Látod Jézus, ezt nem szeretem benned.

Nagyon jó kérdéseket vetsz fel néha: látszik belőle, hogy gondolatok is vannak a fejedben.

Aztán a válaszokkal már nem tudsz mit kezdeni. Mintha nem is értenéd.

Vagy ez már nem érdekel téged?

De akkor miért kérdezel?

Ja, és még egy dolog:

HA MÁR nevet választottál... akkor ez valamire kötelez is.

Legalább egy kicsit éld bele magad, hogy ki is vagy te, és a beszéded igazítsd ehhez.

2020. dec. 1. 01:01
 15/18 anonim ***** válasza:
14es. sztwm jézus neve inkább erősen irónia amit maga választott. Ez esetbe a kérdése is hozzá illik. Miért gond ha nem felel gyakran a vallási fanatistáknak? Ahhoz nekem sincs mindig erőm.
2020. dec. 1. 09:21
 16/18 anonim ***** válasza:

"HA MÁR nevet választottál... akkor ez valamire kötelez is."

ööö... nem.

2020. dec. 1. 18:40
 17/18 A kérdező kommentje:

#8 "A boltban érhetsz 10 dkg sonkát, a párizsiból meg nem kérsz."

Erről egy vicc jutott eszembe:

- 10 dkg sonkát kérek!

- rrrrr...

- 2 kg párizsi maradhat?

:D

#11 itt a példa:

Nem akarok meghalni vagy szenvedni semmikor sem. Nem félek tőle, de szeretek létezni és szeretem, hogy mások is vannak.

#10 Sajnos nem értettem meg a képregény lényegi mondanivalóját...

Egyébként olyan helyet készít, ahol nem kell újra kezdeni mindent nulláról? Mert ha nem, akkor mondhatjuk, hogy megölt...

#12 Így van Isten öl meg, de ezt sokan inkább úgy szokták megfogalmazni, hogy én akartam meghalni és Isten nem akarta. Pedig nem is. Én élni akartam volna....

Vagy a "bűneim" hogy ölnének már meg?

#13 Nekem nagyanyám mondta mindig, hogy hisz bár elméjébe nem fér...Én inkább az a "hitetlen" típus vagyok, aki ha turkálna a sebében is kételkedne benne...

#14 Ha nem érdekelne, nem kérdeznék. Mindent el akarok törölni, amit nem lehet megvédeni vagy megmagyarázni...

A nevemet pedig fogd fel a szabadság szimbólumaként, bár elsődlegesen nem ezért válaszoltam....

Neked is felajánlom, hogy adj nekem jobbat, ha tudsz (persze csak kíváncsiságból).

#9, #15, #16

<3

2020. dec. 1. 23:22
 18/18 anonim ***** válasza:

"Sajnos nem értettem meg a képregény lényegi mondanivalóját..."

Olvasd el az első 20 oldalt.

Ez egy olyasféle hely, amire te gondoltál. Ide azok kerülnek, akik nem bűnösök, de nem is ártatlanok. Itt csak megy az élet, de nem történik jóformán semmi. Ideális hely azoknak, akik isten nélkül szeretnének élni.

Nem kell újrakezdeni az életet itt, de nem is lehet.

"a "bűneim" hogy ölnének már meg?"

Sehogy.

A hívők mindig összekeverik a büntetést a következményekkel.

"A nevemet pedig fogd fel a szabadság szimbólumaként, bár elsődlegesen nem ezért válaszoltam...."

Nem jó.

Jézusnak miféle szabadsága van?

Mit tehet, amit az Atya nem hagyott jóvá?

Na ugye...

Ez nem a te neved.

"Neked is felajánlom, hogy adj nekem jobbat, ha tudsz (persze csak kíváncsiságból)."

A Lucifer kiválóan illett hozzád!

Fényhozó... abszolút tökéletes név arra, amit te itt csinálsz és amilyen vagy.

Én a helyedben megpróbálnám visszaszerezni.

Az más kérdés, hogy hogy ki hogyan érti félre - de ez már nem a te problémád.

2020. dec. 2. 00:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!