Most van Pokol vagy nibnsen? Jézus erről mit tanított? Isten elküldi az embereket szenvedni?
Általam megbízhatónak ítélt teológusok -- szerintem Biblián alapuló -- véleménye az, hogy az ember halála után jön a másvilág (ez egy lelki-szellemi világ, ahol nincs fizikai test, de az ember lelkileg is tud szenvedni vagy kényelemben jól érezni magát). A másvilág egy olyan hely, amelynek két jól elkülönülő része van, a paradicsom (Isten Országa), és az alvilág (Sátán Országa). Aki bűnbocsánatot nyert, és üdvözülni fog, az a Paradicsomba jut, aki el fog kárhozni, az az Alvilágba. A két hely között nincs átjárás. Gondolj mondjuk úgy ezekre, mint két szomszédos állam itt a földön. Az Alvilágban egy őrült diktátor és sleppje uralkodik, a Sátán az angyalaival, és az ott levő lelkek keményen szenvednek az elnyomástól. A Paradicsomban a lelkileg érett, szeretetteljes, szent emberek uralkodnak, és ott öröm élni, mint pl. egy olyan demokráciában itt a földön, ahol a vezetők valóban az emberek jólétéért dolgoznak. A két ország között olyan szigorú, teljesen áthatolhatatlan határzár van, amin lehetetlen egyik helyről a másikra eljutni.
A Pokol, vagy más néven a Gyehenna majd a feltámadás után jön. Azokat, akik a Paradicsomban vannak, Jézus fogja feltámaszatni egy örök életű, örökké fiatal, tökéletes, egészséges és romolhatatlan testben, egy olyan testben, amely hasonló az ő megdicsőült testéhez, majd tovább fogank vele élni a Mennyországban (amely még a Paradicsomnál is jobb hely, mert maga a Szeretet -- Isten a miniszterelnöke, és semmi tökéletlenség nincs benne). Az alvilágban levőket valószínűleg (szerintem) a Sátán fogja feltámasztani. Ő is a saját undorító és romlott, beteg szellemi testéhez hasonló testben támasztja fel az alattvalóit. Ez a test örökké kínozná azokat, akik benne élnek. Ezért valamennyire megkönnyebbülés lesz az alvilágban levők számára, hogy a Pokolban Isten ítélete alapján teljesen elpusztulhatnak. A Pokol, más néven Gyehenna (megkülönböztetve az Alvilágtól) tehát az a hely, ahol mind a test, mind a lélek elpusztul. Aki teremtmény, annak volt egy kezdete (volt, amikor még nem létezett), ezért eljön számára az a pont is, amikor cége lesz (már nem fog többé létezni). A Pokol a totális megsemmisítés helye. Az örök élet Isten ajándéka, nem automatikus, a lélek sem halhatatlan önmagában, ez öröm az ürömben sokakszámára, mert így senki nem fog örökké szenvedni, azok sem, akik istentelenül éltek, és elkárhoztak.
üdv Stefán
Valóban nem írtam Bibliai idézeteket a mondandóm alátámasztására, de Jehova Tanúi a legalapvetőbb és legegyértelműbb dolgokban is tévednek. Pl. azt állítják, hogy Jézus nem Isten. Ha még erre sem jutottak el, ami az egyik legalapvetőbb és legegyszerűbben kiolvasható üzenet a Bibliából (elég hozzá pl. János evangéliumát figyelmesen elolvasni), akkor egy ilyen bonyolult kérdésben, hogy mi van a halál után ugyan hogyan tudnának értelmes választ adni?
Most nincs időm kikeresgélni a Biblia idézeteket a mondandóm igazolására, de ha amúgy érdekel az üdvösség útja, akkor írj privát üzenetet, és inkább valami más módon kommunikáljunk, pl. telefon, mert ez az írogatás lassú és fáradságos.
üdv Stefán
#8 A JT azt mondja, hogy nincs alvilág, nincs pokol, nincs szenvedés, a halál egy alvás van, ami tudattalan. Nincs büntetés a túlvilágon, mert maga a halál a büntetés. A halottak közül csak azok támadnak fel, akik üdvözönek, és ők is kétfele mennek -> egyesek Menny, mások Föld. Ugyan miben hasonlít ez arra, mint amit írtam??? Szerintem szinte semmiben. Elolvastad figyelmesen, amit írtam?
üdv Stefán
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!