Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ezek az igék mit jelentenek?

Ezek az igék mit jelentenek?

Figyelt kérdés

5Akkor a trónon ülő megszólalt: „Íme, újjáteremtek mindent!” Majd hozzám fordult. „Írd fel: ezek a szavak hitelesek és igazak.” 6Aztán folytatta: „Megtörténtek. Én vagyok az alfa és az ómega, a kezdet és a vég. A szomjazónak ingyen adok az élet forrásának a vizéből. 7Ez lesz a győztes öröksége: az Istene leszek, és ő az én fiam lesz. 8A gyávák, hitetlenek, gonoszok, gyilkosok, kicsapongók, csalók, bálványimádók és hazugok mind a lánggal égő kénköves tóba kerülnek. Ez lesz a második halál.”

Kezdjük ezzel akkor ezek szerint emberiség nagy része megint megy levesbe?

"3Az Írás is ezt mondja: „Jákobot szerettem, Ézsaut gyűlöltem.” 14Mit szóljunk ehhez? Nem igazságtalan az Isten? Szó sincs róla. 15Hiszen megmondta Mózesnek: „Azon könyörülök, akin könyörülök, annak irgalmazok, akinek irgalmazok.” 16Eszerint nem azon fordul a dolog, aki erőlködik vagy törekszik, hanem a könyörülő Istenen. 17Az Írás is ezt mondja a fáraónak: „Azért támasztottalak, hogy megmutassam rajtad hatalmamat, és nevem híre elterjedjen szerte a világon.” 18Tehát azon könyörül, akin akar, és azt teszi megátalkodottá, akit akar. 19„Azt kérdezheted erre: Miért von mégis felelősségre? Hiszen ki állhat ellen akaratának?” 20Ember, ki vagy te, hogy vitába szállsz az Istennel? Vajon megkérdi-e az anyag megmunkálóját: Miért csináltál ilyennek? 21Vagy nincs-e hatalma a fazekasnak, hogy ugyanabból az anyagból az egyik edényt díszesre, a másikat közönségesre formálja? 22S ha Isten meg akarja mutatni haragját és hatalmát, s mégis elviseli nagy türelemmel a harag edényeit, amelyek megértek a pusztulásra? 23S viszont, ha az irgalom edényein, amelyeket dicsőségre készített, dicsőségének gazdagságát akarja megmutatni? 24Ilyeneknek hívott meg bennünket, nemcsak a zsidók, hanem a pogányok közül is,"

Itt azt irja hogy isten Ézsaut gyűlölte de jákóbot szerette akkor most mégsem szeret mindenkit isten?

"Az általános kegyelem azt tanítja, hogy Isten szereti az elvetett bűnöst, de a Szentírás kijelenti, hogy az Úr megveti a gonoszt."

2020. nov. 24. 13:57
1 2
 1/14 B.egyedi válasza:
Istentől kérdezd meg!
2020. nov. 24. 14:54
 2/14 A kérdező kommentje:
#1 ti válaszotok érdekelne leginkább isten nem mond nekem semmit xd
2020. nov. 24. 14:55
 3/14 B.egyedi válasza:
Én nem vagyok Isten,hanem teremtett gyermeke,,Isten szeret téged,ha ez érdekel és lehetne hit vitákat nyitni de szerintem ezzel nem lennél előrébb.Ugy érzem bajban vagy és valami nyomasztja a szívedet,,A Biblia Isten igéje ,szava,és te hozzád is szól.hasonlo kérdések merültek én bennem is fel,.a pokol eredetileg nem az emberek számára készült,és Isten annyira nagyon szeret téged ,hogy elküldte Jézust , hogy megmentsen,Feltétel nélkül szeret,olvasd el a szeretethimnuszt hogy milyen a szeretet,és bármin is mentél keresztül,és bármit is tettél Isten szeret,már akkor is szeretet mikor még meg sem születtél,már elötte elküldte fiát Jézus Krisztust érted is,,és ha most azt kérdezed miért engedte meg a rossz dolgokat az életedbe? Ő Mindenható és mindenröl tud,de mindent a javadra tud fordítani Számára nincs lehetetlen.kérj kegyelmet Tőlle
2020. nov. 24. 15:21
 4/14 A kérdező kommentje:
#3 oké de ennek mi köze a kérdéshez ? Hogy létezik az hogy ézsaut gyülölte isten?
2020. nov. 24. 15:34
 5/14 anonim ***** válasza:

Ézsau nem tisztelte Istent, és megvetette a szent dolgokat.

Nem magát a személyt, hanem a Tetteit gyűlőlte.

Akit Isten jelenleg nem "szeret", az a helytelen élete miatt van, de ha a személy változtat az életén, akkor Isten szeretni fogja, és megmentésben részesiti. Ezért a személyen múlik a jövője, nem Istenen.

Azonban kiszabott egy időt, amig ez a Türelem tart. Ha addig nem változtat valaki a dolgain, és nem hozza összefüggésbe az életét Isten vezetéséve, akkor a Törvány alapján a türelmi idő lejártával, a jogos büntetést kapja.

Isten pedig jól tudja, hogy sokan büszkék, gőgösek, nem akarnak senki "hatalma" alatt élni. Ezért nem is változtatnak.

2020. nov. 24. 16:51
 6/14 A kérdező kommentje:
#5 csak hogy ezt isten megtiltotta a legtöbb embernek hogy ne üdvözüljön júdás levelében olvashatjuk hogy legtöbb embernek a sötétség homálya van fenntartva örökre tehát isten távoltartsa őket az üdvözöléstől
2020. nov. 24. 16:56
 7/14 anonim ***** válasza:
Nem meg tiltotta, hanem ismeri az emberi természetet, és tudja, hogy az emberek ilyenek. Ezért ir róla Tényként.
2020. nov. 24. 16:58
 8/14 A kérdező kommentje:

Akkor ez mit jelent? Mert bizonyos emberek befurakodtak közétek, akiknek az ítéletük már rég megíratott;

vagyis megvan tiltva nekik mert teljesülnie kell a próféciának ha nem lenne megtiltva nekik és sötétség homálya nem lenne felhuzva akkor isten igéje hazugsággá válna hisz akkor tudnának üdvözülni

2020. nov. 24. 17:01
 9/14 A kérdező kommentje:

z angyalokat is, akik nem becsülték meg méltóságukat, elhagyták lakóhelyüket, a nagy nap ítéletére örök bilincsekben, sötétségben tartja. 7Ugyanígy Szodoma és Gomorra, valamint a szomszédos városok, amelyek hozzájuk hasonlóan kicsapongó életet éltek, és természetellenes gyönyöröket hajhásztak, intő példák a számunkra: az örök tűz lett a büntetésük. 8Ennek ellenére ezek az álmodozók is ugyanúgy megfertőzik a testet, megvetik az (isteni) fölséget, káromolják az (égi) hatalmasságokat, 9jóllehet még Mihály főangyal sem mert káromló ítéletet kimondani, amikor Mózes holtteste miatt heves vitába szállt az ördöggel, csak ennyit mondott: „Büntessen meg az Úr!” 10Ezek pedig káromolják azt, amit nem ismernek; azok meg, amiket mint az oktalan állatok, ösztönösen ismernek, romlásukra válnak. 11Jaj nekik, mert Kain útján járnak, haszonlesésből Bileám tévedésébe esnek, és mint Korach, halálukat lelik a lázadásban. 12Ezek szennyfoltok szeretetlakomáitokon, akik nem szégyellnek veletek enni, és csak hizlalják magukat; széltől űzött, esőtlen felhők; kétszeresen kiszáradt, gyökerestül kitépett, késő őszi, gyümölcstelen fák; 13saját gyalázatukat tajtékzó, vad tengeri hullámok; bolygó csillagok, amelyekre az örök sötétség homálya vár. 14Ezekről jövendölt Hénoch, Ádám után a hetedik pátriárka: „Nézzétek, közeleg az Úr szentjeinek tízezreivel, 15hogy ítéletet tartson mindenek fölött, és megbüntessen minden istentelent minden istentelenségért, amelyet istentelenül elkövetett, és minden káromló szóért, amit az istentelen bűnösök a szájukon csak kiejtettek.” 16Ezek, akik zúgolódnak, siránkoznak a sorsuk miatt; szenvedélyeiktől vezettetve élnek, nagyképű szavakkal dobálóznak, és hajbókolnak az embereknek, csak hogy hasznot húzzanak.

Az apostol intelmei.

2020. nov. 24. 17:02
 10/14 A kérdező kommentje:
Ez egy elég kemény ítélet a homárok felett is
2020. nov. 24. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!