Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelentenek Jóbnak e...

Mit jelentenek Jóbnak e szavai? Bűn a Hold felé csókot dobni?

Figyelt kérdés

Ha reménységemet aranyba vetettem, és azt gondoltam, hogy csak a színaranyban bízhatom, ha annak örültem, hogy gazdagságom nagy, és sokat szerzett a kezem, ha néztem a napvilágot, hogyan ragyog, és a holdat, hogy milyen pompával halad, ha csak titokban is olyan bolondságot tettem, hogy csókot hintettem feléjük kezemmel, ez is bírák elé való bűn volna, mert megtagadtam volna az Istent odafönt.

Jób 31:24‭-‬28 HUNB

Vagy valami babonás dolognak számított?

2019. okt. 8. 20:06
 1/4 anonim ***** válasza:
79%
Azt jelenti, hogy hamis élettelen dolgokat imád az élő Isten helyett.
2019. okt. 8. 21:21
 2/4 anonim ***** válasza:
30%
A görögök és a rómaiak csókot dobtak a kezükkel a bálványaik felé, ha azok megközelíthetetlen helyen voltak, és ily módon köszöntötték a felkelő napot is. A Jób 31:27 talán hasonló bálványimádó szokásra utal.
2019. okt. 9. 13:04
 3/4 anonim ***** válasza:
29%

1#+1

Azt jelenti, hogy felszínes önmagával azt elhitetve, hogy jó neki és ki van elégítve, miközben üres, sivár élete volt, igazi örömök nélkül.

Azt kérdezi, hogy ez bűn-e.

2019. okt. 9. 18:58
 4/4 KZitus ***** válasza:
29%

Szia

Ahogyan Lucifer írta:

5Mózes 11:16

" Vigyázzatok, nehogy elcsábuljon a szívetek, rossz útra térjetek, más isteneket imádjatok, és azok előtt hajoljatok meg."

2019. okt. 9. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!