Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondolsz van a halál után...

Mit gondolsz van a halál után valami?

Figyelt kérdés
Én keresztény-baptista vagyok, hiszek gyermek korom óta, be is merítkeztem. Mostanában már úgy gondolom hogy semmi sincs a halál után. Vagy kitudja. Az Örökkévaló POKOL pedig szerintem nem létezik, emberek vagyunk , 40-50-60-70 év az életünk kinek mennyi jut követünk el hibákat, nem hiszek hogy égnénk ezért örökké, ez szerintem csak az emberek megfélemlítésére használják a papok és a pásztorok, hogy adakozzanak az egyháznak. Hiszek A Mindenhato Istenben Mennyei Atyankban, és Fiaban Urunk Jezusban de szerintem vagy van valami vagy nincs semmi a halál után. Úgy gondolom élni kell az életet, egyszer élünk! Sok Pásztor főleg a Hgyulisek, nagy gazdagok a vezetők a hivok adományaiból élik az életüket.
2020. nov. 22. 11:22
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
9%

Nem tudom. Én úgy élem az életem, hogy egy életem van, és ez sokkal nagyobb motivációt ad nekem, mint a kereszténység hite. Ha pedig egy életem van, amit leélhetek, akkor igyekezni fogok megvalósítani a céljaimat, mert tudom, hogy az időm véges.

Az örök életről/mennyről való tanítás (ámítás) a gyáváknak való, ezt már Stephen Hawking is megmondta.

2020. nov. 22. 12:49
 12/22 anonim ***** válasza:
89%

Azt ugye tudod, hogy MINDEN vallásban benne van valamilyen formában a halál utáni élet? Ez nem csak a kereszténység privilégiuma.

2020. nov. 22. 14:22
 13/22 anonim ***** válasza:

Pont ezért nem különb alapvetően a kereszténység sem más vallásoktól.

2020. nov. 22. 14:40
 14/22 anonim ***** válasza:
Vagyis #12
2020. nov. 22. 14:40
 15/22 anonim ***** válasza:
De különb, mert csak ebben a vallásban van benne, hogy "én vagyok az igaz Isten". A többi vallásban ilyen nincs.
2020. nov. 22. 17:03
 16/22 anonim ***** válasza:
Minden vallas igaznak hiszi a maga istenét/isteneit. Mellesleg te olvastad más vallasok szentírásait, hogy ezt így ki mered jelenteni?
2020. nov. 22. 17:51
 17/22 anonim ***** válasza:
69%
hivatalosan keresztény református vagyok, de nem követem a vallást. viszont van egy hitem ami elég szerteágazó leginkább az egyistenhit jellemzi. értem ez alatt azt hogy lehet az a "teremtő" egy idegen életforma, vagy egy felsőbbrendű számteches fickó aki irányítgatta a történéseket -vagy csak megteremtette a lehetőségeimet a saját döntésre. attól sem zárkózom el hogy talán újrakezdhetem, vagy hogy ez volt az egyetlen lehetőségem. fura így mindent összegyúrva gondolkodni, de amíg nem tudom meg mi a helyzet valójában, nem szabad elvetni semelyik feltételezést sem, én így próbálom ezt végigjátszani. kiderül majd
2020. nov. 22. 20:44
 18/22 anonim ***** válasza:

"Mellesleg te olvastad más vallasok szentírásait, hogy ezt így ki mered jelenteni?"

Gondoltam majd te kikeresed nekem, hogy hol szerepel ez a mondat más írásban. De szerintem csak a Bibliában szerepel.

2020. nov. 23. 16:53
 19/22 anonim ***** válasza:
A görög, rómait, egyiptomit ismerem, azokban nincs.
2020. nov. 23. 16:53
 20/22 anonim ***** válasza:

[link]

Érdemes elolvasni a halál skorpiójától kezdődő részt.

Van benne valami. A tibeti halottas könyvben is hasonlókat írnak. Bár ott, mintha "kiszínezték" volna. Mintha Brunton tisztábban, józanabbul látta volna azt a folyamatot, ami a test halála után megy végbe, egészen az újraszületésig.

Ahogy Gautama is mondta (állítólag), minden, bizonyos feltételek mentén jön létre. Ha bizonyos feltételek megszűnnek, akkor átalakulás (metamorfózis) következik, végül másfajta feltételek következtében, bár nem ugyanaz az ember mint eddig, de mégis hasonló ember, állat, növény, stb. születik újra, tér vissza a szamszárába, ebbe a fizikai életbe.

2020. nov. 24. 05:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!