Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondolsz van a halál után...

Mit gondolsz van a halál után valami?

Figyelt kérdés
Én keresztény-baptista vagyok, hiszek gyermek korom óta, be is merítkeztem. Mostanában már úgy gondolom hogy semmi sincs a halál után. Vagy kitudja. Az Örökkévaló POKOL pedig szerintem nem létezik, emberek vagyunk , 40-50-60-70 év az életünk kinek mennyi jut követünk el hibákat, nem hiszek hogy égnénk ezért örökké, ez szerintem csak az emberek megfélemlítésére használják a papok és a pásztorok, hogy adakozzanak az egyháznak. Hiszek A Mindenhato Istenben Mennyei Atyankban, és Fiaban Urunk Jezusban de szerintem vagy van valami vagy nincs semmi a halál után. Úgy gondolom élni kell az életet, egyszer élünk! Sok Pásztor főleg a Hgyulisek, nagy gazdagok a vezetők a hivok adományaiból élik az életüket.
2020. nov. 22. 11:22
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Én a karmában hiszek, abban hogy amilyen életet éltél előző életeitben azokhoz mérten születsz le legközelebb. Számomra ez a legelfogadhatóbb, mivel ebben az esetben csak a lélek emlékszik, te mint ember nem/vagy állat (ha visszafejlődsz) a biológiára hivatkozva sem tudsz emlékezni a születésed elött történtekre.

Mivel az agy csak bizonyos számú információt tud elraktározni, így több élet emlékét lehetlenség lenne elraktározni.

2020. nov. 22. 11:31
 2/22 October15 ***** válasza:

Aha és ki mondta, hogy a hitnek és az egyháznak bármi köze van egymáshoz? :D Vagy hogy szó szerint kell értelmezni a különböző vallások példabeszédét? Ha picit is logikusan gondolkodunk de elfogadjuk tényként, hogy van legalább 1 isten akkor viszonylag gyorsan eljutunk arra a következtetésre, hogy ha sok kultúra sokféleképpen írta le ezt a legalább 1 létező istent akkor világos, hogy egyik sem tudja, hogy milyen is ez az isten. :D Következésképpen nincs Allah, nincs Jahve, nincs Amaterasu, nincs Odin, nincs Zeus stb stb mert hát ha bármelyik is ebben a formában létező isten lenne akkor miért csak 1 adott kulturkörnek egy adott időben nyilatkoztatta volna ki azt, hogy kicsoda is ő és mit vár el és ezért cserébe mit kínál? :D

Ami a halál utáni életet illeti: Nyilván nem lehet olyan rossz mert még senki nem jött vissza panaszkodni... de ezt leszámítva erősen kétlem, hogy lenne bármi utána, más részről nyilván ez majd kiderül ha oda értünk.

2020. nov. 22. 11:33
 3/22 anonim ***** válasza:
Nincs
2020. nov. 22. 11:57
 4/22 anonim ***** válasza:
Én abban hiszek, hogy semmi nincs a halál után. Nem is szeretném, hogy legyen, nem kellenek az ilyen kapaszkodók. Szeretek élni, de nem félek attól, hogy ez egyszer majd teljesen megszűnik és nem lesz helyette semmi.
2020. nov. 22. 11:58
 5/22 anonim ***** válasza:
Eddig még nem láttam semmilyen érdemi bizonyítékot arra vonatkozóan hogy van bármi is halál után. Ebből következik hogy jelenlegi tudásom alapján csak abban tudok hinni, hogy miután meghalunk, a tudatunk megszünik "létezni", és nem észlelük többé már semmit a világ eseményeiből, vagy csak olyan minimális szinten hogy az nem érdemleges.
2020. nov. 22. 12:15
 6/22 anonim ***** válasza:
74%

Nekem attol függ hàny D van.

Mi ugye 3D ben élünk es a fizikumunk is ill amit észlelni tudunk is azbis csak 3D-s.

A több dimenzio észlelésének minimum feltétele az, hogy el kell tudnod hagyni a 3D-t (a tested es az anyagi vilàgot)es fel tudd fogni a magasabb dimenziokat(amire a 3D-s agyunk nem képes, még álmában sem).

Ha a primitivebb fajokat veszem alapul pl a kugyo aki csak höképeket látves azt hiszi a vilàg csak höképekböl àll, de közben azon tul is vannak ďolgok amit mi mondjuk látunk ö meg nem, ennyi erövel a 3D-n tul is lehetnek olyan dolgok amik vannak csak nem látjuk/fogjuk fel, azaz a több dimenziok.

Es ha vannak akkor a 3D böl kilépve meg is tapasztalhato.

Csak a vègtelenséget (mi van ha vegtelen dimenziok vannak), nem tusom hogy lehetne megtapasztalni/befogadni egyszerre.

Meg egyéb sok kerdés is felvetül.

De szoval en ugy érzem mi a vilàgbol nem sokat làtunk valojàban.

Es ami fö, nem bizonyitott, hogy a létezés alapja csak a test lenne.

Kétlem, hogy mi csak a testünk vagyunk, ami elporladna es azzal megszününk.

Az élet nekem nem egyenlö a testtel.

Ennyi erövel ha egy vasgolyoba rakok szivet agyat gyomrot stb (tegyük fel hogy keoesek lennenk müködö szervezetet letrehozni)akkor az elölény lesz???

2020. nov. 22. 12:17
 7/22 anonim ***** válasza:
18%
Mellesleg a szélnek sincs "teste"mégis léte van, létezik.
2020. nov. 22. 12:22
 8/22 anonim ***** válasza:
82%

Maximálisan hiszem az elmúlt és elkövetkező életeket, pedig nem vagyok vallásos és égnek áll a hajam a lehetőségtől, mert nem szeretek élni.

Ismerünk történeteket emberekről, amikre jelen tudásunk szerint nincs magyarázat, mégis megtörténtek.

2020. nov. 22. 12:31
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorlatilag az ember ebben a hatalmas nagy ismeretlen mindenségben arányiban olyan mint egy hangya a hangyabolyban egy többhektáros réten. Élnek a maguk közegében, teszik a dolgukat, dolgoznak, szaporodnak, élnek egy egységben és ez a világuk.

Közben a rét túloldalán autópálya van, városok, hajók, repülők és űrutazás.

A kis "hangyaságunkban" nagyjából mi is ennyit tudunk a titokról.

2020. nov. 22. 12:39
 10/22 anonim ***** válasza:
Hiba a lepont, a szél is elgondolkodtato olyan tekintetben hogy nemhogy test de éntudat vagy öntudat kell e az élethez egyàltalan.
2020. nov. 22. 12:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!