Római katolikusok (vagy akár más keresztények) imádkozhatnak két felfelé fordított tenyérrel is, vagy csak és kizárólag az iszlámnál lehet szerepe?
Persze, az ortodoxok szoktak is így imádkozni, de a katolikusoknál sincs megtiltva. Nem pont úgy mint a muzulmánok, de hasonlóan.
Igen, imadkozhatnak a keresztenyek igy.
Leginkabb a karizmatikusok szoktak, de mas protestans egyhazakban is lattam (kulfoldon) ilyet.
Ez a testtartas azt fejezi ki, hogy valamit kapni remelsz Istentol, tehat aldast, kegyelmet, figyelmet, szeretetet, barmilyen imahoz, konyorgeshez lehet hasznalni.
En soha nem szoktam, de megertem, hogy ilyenkor ugy erzi, jobban be vagy el tudja fogadni azt, ami felulrol jon.
A keresztények imádkozhatnak felfelé fordított tenyérrel.
Azért mert az iszlámban is használnak valamit, nem jelenti, hogy más vallásokban nem is létezik.
De, amúgy az iszlámban bár van szerepe, de ők nem imádkozhatnak így. Mármint, a kötelező imáikban, amit ők ténylegesen imának neveznek és naponta 5x el kell végezniük, abban nincs benne ez a mozdulat, csak az áltauk külön kezelt fohászt, dua-t lehet felfele emelt kézzel mondani. A muszlim imában csak olyan mozdulat van, hogy a fülükhöz emelik a kezüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!