Isten, hogy dönt az ilyen emberek felett? Ha ők is a poklra jutnak az nem igazságtalan?
Először is pls kíméljenek azok akik szerint nem létezik. Én se vagyok 100% biztos benne de most nem ez a kérdés.
Nagyon sokat gondolkozok azon, hogy azok akik pl öngyilkosok lesznek azok is a pokolra jutnak? Mert ha jól tudom igen. Viszont én ezt szörnyen igazságtalannak tartom! Ha pl valaki évekig szenved, el van veszve, depressziós és megöli magát erre meg Isten elküldi a pokolba. Oké, hogy nem szabad elvenni a saját életünket de ez akkor is igazságtalan. Ráadásul ha az az öngyilkos hívő minden héten megy misére és pl keresztel a kezébe öli meg magát. Az is a pokolra jutna??
Ráadásul ugye természetes, hogy aki embert ölt az a pokolra jut. De mi van azokkal az emberekkel akiket kényszeritettek?? Mi van azokkal akik 100 szor megbánták a bűnüket. Ők is a pokolra jutnának??
Persze itt vannak még azok akik lászatra bűnözők csalók de belül szenvednek és jó emberek.
Vagy aki azért tesz valami rosszat, hogy megvédje a barátját/családját/bárki mást.
Vannak olyanok akik rengeteg rosszat tettek viszont belül teljesen más emberek. És százszor megbánták már.
Meg ott vannak a szphiopaták szochiopaták (lehet rosszul írtam) akik természetesen a pokolra jutnak. De kevesen gondolnak bele, hogy ez egy betegség. És ők nem tehetnek róla, hogy így születtek.
És ráadásul mi van azokkal akik sose hittek Istenben. Mindig megvetettém a vallást. De jó emberek. Értelem szerűen szerintem ők nem jutnának pokolra. De akkor is elgondolkodtat ez is ha bele gondolok, hogy ugyan oda jutnak mint az eggyik legnagyobb keresztények.
Szerintetek ezek nem igazságtalanságok??
Kicsikét hosszúra sikeredett😂
10-es szívesen :)
Pokol témában még érdekes lehet C S Lewis: A nagy válás c. könyve.
Ítéletről épp aktuális egy cikk amit olvastam:
a szellemi poén az, hogy Jézust pészah ünnepe idején feszítették keresztre(!), vagyis a pészah bárány ő maga lett. Előző este meg is alapította az új szövetséget a saját vérével (Lk 22,20
És Jakab levele 2,13
Mert az ítélet irgalmatlan azzal szemben, aki nem irgalommal bánik másokkal. Az irgalom azonban erősebb, mint az ítélet, és felülírja azt.
Na mindezt rakd össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!