Isten, hogy dönt az ilyen emberek felett? Ha ők is a poklra jutnak az nem igazságtalan?
Először is pls kíméljenek azok akik szerint nem létezik. Én se vagyok 100% biztos benne de most nem ez a kérdés.
Nagyon sokat gondolkozok azon, hogy azok akik pl öngyilkosok lesznek azok is a pokolra jutnak? Mert ha jól tudom igen. Viszont én ezt szörnyen igazságtalannak tartom! Ha pl valaki évekig szenved, el van veszve, depressziós és megöli magát erre meg Isten elküldi a pokolba. Oké, hogy nem szabad elvenni a saját életünket de ez akkor is igazságtalan. Ráadásul ha az az öngyilkos hívő minden héten megy misére és pl keresztel a kezébe öli meg magát. Az is a pokolra jutna??
Ráadásul ugye természetes, hogy aki embert ölt az a pokolra jut. De mi van azokkal az emberekkel akiket kényszeritettek?? Mi van azokkal akik 100 szor megbánták a bűnüket. Ők is a pokolra jutnának??
Persze itt vannak még azok akik lászatra bűnözők csalók de belül szenvednek és jó emberek.
Vagy aki azért tesz valami rosszat, hogy megvédje a barátját/családját/bárki mást.
Vannak olyanok akik rengeteg rosszat tettek viszont belül teljesen más emberek. És százszor megbánták már.
Meg ott vannak a szphiopaták szochiopaták (lehet rosszul írtam) akik természetesen a pokolra jutnak. De kevesen gondolnak bele, hogy ez egy betegség. És ők nem tehetnek róla, hogy így születtek.
És ráadásul mi van azokkal akik sose hittek Istenben. Mindig megvetettém a vallást. De jó emberek. Értelem szerűen szerintem ők nem jutnának pokolra. De akkor is elgondolkodtat ez is ha bele gondolok, hogy ugyan oda jutnak mint az eggyik legnagyobb keresztények.
Szerintetek ezek nem igazságtalanságok??
Kicsikét hosszúra sikeredett😂
ha keresztel oli meg magat akkor nem jut a pokolba (de a mennybe se - erre ne is szamits Ryuk - Death Note)
nem nem minden (on/)gyilkos jut pokolra Isten Itelkezik nem Emberek
hogy lehet latszatra bunozni csalni? Nem erre gondolsz te hanem kenyszerre talan
"termeszetesen" - miert irod mindeg ezt, egyaltalan nem termeszetes, barki tartja is igy
mi igazsagtalansag
mert lenyegebben mind teves elkepzeles volt
itt a vegen pedig mi anproblemad? Mar az is baj ha egy pogany kozelebb kerul Istenhez mint egy "legnagyobb kereszteny" ez alatt mondjuk nem tudom mit ertesz...
Isten nem igazsagtalan ezt magad is belathatnad, igy eleve ertelmetveszti egesz kerdesed
A Biblia szerint nem elég jó embernek lenni.
"Aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül."
1-es. ,,Ha Oké, hogy nem szabad elvenni a saját életünket akkor ez miért igazságtalan?"
Ezzel azt akartam mondani, hogy értem, hogy nem szabad eldobni az életünket! De attól még szerintem nem érdemlik meg azt, hogy pokolra jussanak hisz lehet nagyon kedves empatikus emberek voltak.
3-as
,,hogy lehet latszatra bunozni csalni? Nem erre gondolsz te hanem kenyszerre talan"
Úgy értettem, hogy lop/csal de igazából belül jó ember és nem szívesen teszi ezt.
,,"termeszetesen" - miert irod mindeg ezt"
Nem akarok gonoszkodni de mégis mi közöd van hozzá, hogy milyen szót használok éppen? Vagy jobb kérdés...miért zavar téged ez??
,,mi igazsagtalansag"
Most komolyan?😐
Én szerintem a kérdésben eléggé szépen kifejtettem mit értek igazságtalanság alatt. Ha nem érted olvasd újra.
,,mert lenyegebben mind teves elkepzeles volt"
Őszintén ezen sokat gondolkoztam, hogy ide mégis hogy kellene reagálnom?😂
Egyszerűen nem. Nem volt minden téves elképzelés.
,,itt a vegen pedig mi anproblemad? Mar az is baj ha egy pogany kozelebb kerul Istenhez mint egy "legnagyobb kereszteny" ez alatt mondjuk nem tudom mit ertesz..."
Nekem nem baj. Én csak feltettem egy kérdést amiben kifejtettem a véleményemet és, hogy ÉN hogyan látom ezeket a dolgokat. Tudom nem fogalmaztam meg a legjobban azzal, hogy azt mondtam, hogy ,,legnagyobb keresztény". Itt arra gondoltam, hogy minden nap imádkozik misékre megy keresztet hord stb.
Amúgy a kérdésedre válaszolva nekem nincs semmi problémám...nekem. Hogy veled mi van az már más kérdés.
,,Isten nem igazsagtalan ezt magad is belathatnad, igy eleve ertelmetveszti egesz kerdesed"
Nem mondtam, hogy igazságtalan Isten. Azt kérdeztem, hogy SZERINTETEK EZEK nem igazságtalanok?
Az amit meg a végén írsz úgy írod mintha engem most nagyon lealáztál volna annyira jól megmondtad az egészet...hát akkor elárulom,hogy nem így van.
>>Először is pls kíméljenek azok akik szerint nem létezik.<<
Ennyi erővel kár is rajta agyalni, mert egyrészt metafizika, másrészt filozófia, harmadrészt NINCS rá, és nem is lehet ilyen kérdésre választ adni. Értelmetlen maga a kérdésfelvetés. Körülbelül annyira értelmes, mint azon gondolkodni, hogy mit csinál a szél, amikor nem fúj.
Néhány megközelítés a válaszhoz ("ami odaát van"):
1)Mi lesz a pokolban?
https://www.youtube.com/watch?v=ol4Xvustuow
2) Tamara Laroux Shot Herself, & Went to Hell, Then to Heaven and BACK
https://www.youtube.com/watch?v=XPY07Wf8mhI
3)Máté 25,36-41
Az utolsó ítéletről
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!