Isten saját képére teremtette az embert. Az első emberek az ősemberek voltak. Isten úgy néz ki mint egy ősember akkor?
Figyelt kérdés
2020. nov. 16. 18:34
2/36 anonim válasza:
Téged se az eszedért szeretnek otthon.
3/36 anonim válasza:
Ha Isten teremtett, akkor az evolúciót kellett használnia, ugyanis a mai tudásunk szerint az élővilág azáltal lett olyan változatos, mint amilyennek ma látjuk.
A "saját képére teremtette", szerintem egy jelképes leírás, nem feltétlenül a külsőre vonatkozik. Az ember ugyanis folyamatosan változik, mert az evolúció zajlik. Az ősemberek korában kissé majomszerűek voltak az emberek, ma olyanok, amilyennek látjuk, de ki tudja milyen lesz 3 millió év múlva.
4/36 A kérdező kommentje:
Nem számítottam ilyen értelmes válaszra főleg ilyen hamar. :D
2020. nov. 16. 19:55
5/36 anonim válasza:
Ha a kérdésed olyan szempontból nézzük, amivel mossák az agyunkat biológia órán suliban, akkor azt kell mondanom, hogy Isten előtt volt egy gyíkisten, aki annak idején a dinók istene volt.
6/36 anonim válasza:
"Nem számítottam ilyen értelmes válaszra főleg ilyen hamar. :D"
Erre gondolsz?
"Téged se az eszedért szeretnek otthon."
7/36 A kérdező kommentje:
A 3.ra értetem.
Téged se az eszedért szeretnek.
2020. nov. 16. 20:05
8/36 anonim válasza:
Istennek nincs fizikai teste. Egekben lakozik, mint szellem személy. Azt, hogy a képmására alkotott, ugy kell értelmezni, hogy olyan tulajdonságokat táplált belénk, amelyek őbenne is vannak: szeretet, irgalom, igazságosság....stb. Ádám és Éva tökéletes volt, igy semmi rossz nem volt bennünk. A rossz tulajdonságok, akkor lettek bennünk, mikor elkövették a bünt.
9/36 anonim válasza:
Tökéletes emberek bűnt követtek el? Akkor mégsem voltak tökéletesek.
10/36 anonim válasza:
Nem testi, fizikai kinézetről van itt szó, hanem lelki hasonlóságról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!