Igaz hogy Noé félig nefilim volt?
Erich Von Däniken mondta ezt.
"Lámek több hónapnyi távollét után arra érkezett haza, hogy felesége, Bath-Enosh terhes, aki esküdött, hogy senki más hozzá sem ért a férje távolmaradása óta. Lámek ekkor felkeresi Matuzsálemet, aki azt tanácsolja, keresse fel Énokot. Énok elmondja, hogy ez égből az istenek leereszkedtek, és megtermékenyítették Bath-Enosh-t. A fiú (Noé) az emberiségi új generációját képviseli majd."
Ezek szerint mi is angyalok leszármazottjai vagyunk
Nem. Az ember sok mindent mondhat, ha fél a másiktól. Gondolom, ha Lámek rájött volna, hogy a felesége más férfival volt, nem helyeselte volna. A többi meg lehet, szájhagyomány útján terjedő pletyka.
Én egyszer megbotlottam a lépcsőn, és eltörtem a karom. Mire visszaért hozzám a történet, már azt terjesztették, hogy kiestem az ablakon, és akkora szerencsém volt, hogy csak a karom tört el. Pedig csak néhány nap telt el. Valószínű régen is az történt, hogy mire lejegyezték az eredeti történet már annyit változott a pletykálás során, hogy az író a csodákkal teli történetet tudta lejegyezni.
Erich Von Däniken:
neki azt se kell elhinni, amit kérdez.
Noé tökéletes (Tamim) volt, ezt a Biblia is állítja. (és ez a héber szó nem csak erkölcsi tökéletességet jelöl a héberben)
1Móz 6,9 Noénak pedig ez a története: Noé igaz, tökéletes férfiú vala a vele egykorúak között. Istennel jár vala Noé.
Tamim
Ugyanazt használja, mint a tiszta állatok esetében:
ép, fogyatkozás nélküli
Lásd pl.
2Móz. 12: A bárány ép (tamim), hím, egy esztendős legyen ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!