Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki miben hisz mi van halálunk...

Ki miben hisz mi van halálunk után?

Figyelt kérdés
A testünk a temetőbe kerül az tuti. De a lelkünk? Én keresztény vagyok, református, menny és pokolban hiszek. De abban nem hiszek ha valaki jó ember az a pokolba kerül.... 21 éves vagyok,,, de ma már úgy gondolom mindenki mond mindent....! Én Istenben hiszek aki Mennyei ATYÁNK ő teremette a mindenséget, és ő egyszülött Fia Urunk Jèzus Krisztus aki a mi MEGVÁLTÓNK! De szerintem nem tudjuk hogy mivan halál után pontosan... nagy mamáim is reformátusok apai és anyai.. jártak mindig Istentiszteletre egyik mama 60 másik 63 éves , de ők is azt mondják próbálni kell Krisztusi életet élni és remélni hogy jó helyre kerülünk. De ezt előre nem tudni
2020. nov. 13. 03:27
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Semmiben nem hiszek. Úgy élem az életemet, hogy egy életem van, és ez a megközelítés sokkal több értelmet ad az életemnek, mivel tudom, hogy véges.

El akarom majd mondani öreg koromra hogy jó életem volt, elértem a céljaimat. Utána nyugodtan halok majd meg.

Szóval a keresztény mesékben nem hiszek. De ha mégis van valami a halál után, majd megtudom.

2020. nov. 13. 09:34
 12/25 anonim ***** válasza:
56%

Nagyon fontos megérteni, hogy Isten szava a mérvadó.

Isten a halál utánra feltámadást igért, az Őt szeretőknek. Azonban ez akkor fog megtörténni amikor Krisztus messiási Uralma elkezdődik.

A lélek nem halhatatlan.(Ezékiel 18:4) . . .Amely lélek vétkezik, az hal meg.

A lélek, az maga az élőlény, vagy is az ember. Ezért az embernek, ahogy az állatnak sem, nincs halhatatlan része.

Azonkivül, az irások alapján a feltámadás azokkal kezdődik, akik "krisztusban" haltak meg, vagy is Krisztus velük a Királyságára kötött szövetséget, hogy együtt vezessék a Földön maradókat.

(Lukács 22:28–30) 28 De ti vagytok azok, akik kitartottatok mellettem próbáimban. 29 És szövetséget kötök veletek egy királyságra, mint ahogy az én Atyám is szövetséget kötött velem, 30 hogy egyetek és igyatok az én asztalomnál a királyságomban, és trónokon üljetek, hogy ítéljétek Izrael 12 törzsét.

(Jelenések 1:6) . . .– és királyokká meg az ő Istenének és Atyjának a papjaivá tett minket . . .

(Jelenések 5:9, 10) . . ., 10 és királyokká meg a mi Istenünknek a papjaivá tetted őket, és királyokként fognak uralkodni a föld felett.”

A Többiek a Földre fognak visszatérni, a szeretteik körébe, ahol várni fogják. Ezért személy szerint mindent meg kell tennünk, hogy ott legyünk, és fogadjuk a szeretteinket.

2020. nov. 13. 10:04
 13/25 anonim ***** válasza:
61%
#12 arra semmi esely hogy a szerettei ott lesznek ha nem ugy elnek ahogy yahusha ha masiach elvarta . Sabbath,peszach,sukkoth ezek az unnepek nem szuntek meg es meg mindig ervenyben vannak
2020. nov. 13. 11:34
 14/25 anonim ***** válasza:
Sheol.
2020. nov. 13. 13:26
 15/25 anonim ***** válasza:
Kis szellem lét, hogy megnézzük ki hogy reagál a halálunkra, utána hazatérünk, de még emberi elmeként, pár végső tanulás, utána spirit lét, utána ha kell újabb inkarnáció. Vagy ha már befejeztük tanulmányainkat fizikai síkon, afelett fejlődünk tovább addig, amíg el nem érjük a végtelen tökéletes létezés szintjét, egyé nem olvadunk istennel, a végtelen számú testvérünkkel, amit menyországnak hívnak.
2020. nov. 13. 13:58
 16/25 anonim ***** válasza:

12

Sajnos ez nem egyezik Isten eredeti szándékával, amit kezdetben elhatározott. Ő ezt az akaratát megfogja valósitani, ezért kellett a megváltás. Jézus az emberek jövőjét "váltotta" meg, nem az égben levőkét.

Az embernek a Föld az otthona nem az ég:(Zsoltárok 115:16) . . .a földet az emberek fiainak adta.

Az embereknek lett elkészitve a Föld, hogy ez legyen az otthonuk, "hazájuk". Ezért hazatérni a feltámadottak ide fognak.

2020. nov. 13. 18:04
 17/25 A kérdező kommentje:
16 te valamilyen JEHOVISTA VAGY
2020. nov. 13. 18:12
 18/25 anonim ***** válasza:
#17 semmi koze a jehovakhoz annak amit irt ezt a biblia irja
2020. nov. 13. 18:16
 19/25 anonim ***** válasza:
A mennyorszag mar itt van a foldre fognak feltamadni a jók a gonoszak meg megfognak halni
2020. nov. 13. 18:17
 20/25 anonim ***** válasza:

De, van köze hozzá, ő Jehova tanúja, és a stílusa alapján még azt is tudom, hogy kiről van szó.

2020. nov. 13. 18:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!