Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki miben hisz mi van halálunk...

Ki miben hisz mi van halálunk után?

Figyelt kérdés
A testünk a temetőbe kerül az tuti. De a lelkünk? Én keresztény vagyok, református, menny és pokolban hiszek. De abban nem hiszek ha valaki jó ember az a pokolba kerül.... 21 éves vagyok,,, de ma már úgy gondolom mindenki mond mindent....! Én Istenben hiszek aki Mennyei ATYÁNK ő teremette a mindenséget, és ő egyszülött Fia Urunk Jèzus Krisztus aki a mi MEGVÁLTÓNK! De szerintem nem tudjuk hogy mivan halál után pontosan... nagy mamáim is reformátusok apai és anyai.. jártak mindig Istentiszteletre egyik mama 60 másik 63 éves , de ők is azt mondják próbálni kell Krisztusi életet élni és remélni hogy jó helyre kerülünk. De ezt előre nem tudni
2020. nov. 13. 03:27
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem nem lesz semmi. Nincs semmilyen bizonyíték Isten létezésére.
2020. nov. 13. 03:40
 2/25 anonim ***** válasza:
51%
Az biztos, hogy jobb lesz, mint a földi élet. Ha nincs semmi a halál után, az is jobb az életnél.
2020. nov. 13. 03:44
 3/25 anonim ***** válasza:
90%

Ugyanaz, mint születésünk előtt: semmi.

Nem kérek privátban térítést, köszönöm.

2020. nov. 13. 03:45
 4/25 anonim ***** válasza:
87%
A halál után jönnek a kukacok. Vagy ha hamvasztást kért valaki akkor az fel fogható valami tisztító tűzként. De lényeg hogy az addig jól szervezett anyag engedelmeskedik az entrópiatörvénynek és kevésbé szervezetté válik
2020. nov. 13. 04:18
 5/25 anonim válasza:
69%
Szerintem semmi. Mint amikor megsem születtél még. Elföldelnek azt csókolom.
2020. nov. 13. 05:26
 6/25 anonim ***** válasza:
30%

Tudod, van akinek jó élete és szerető családja volt itt életében, de a halál elválasztotta őket egymástól.

Nem mindenkinek olyan sz.r itt, mint neked!

Kérdező, mivel a nem materiális dolgokra nincs bizonyíték, ezt az elménk találja ki csupán, hogy könnyítsen az egyén életén, ezért teljesen mindegy, hogy ki miben hisz, hogy mi lesz halál után a lélekkel.

Én úgy szoktam fogalmazni, hogy bárhol is van a szerető személy, akit elvesztettük, neki legyen jó és onnan vigyázzon ránk.

2020. nov. 13. 05:56
 7/25 anonim ***** válasza:
61%
Nincs semmi így ennyi.
2020. nov. 13. 06:09
 8/25 anonim ***** válasza:

A klinikai halottak elbeszélései alapjàn probàlok megfogalmazni vmit rola magamban.

Pl az öngyilkoson nem tudnak haladni hanem mint vmi felakadt lemez ujra es ujra megteszik es nem làtjàk hpgy a többiek haladnak.-ezt egy klinikai halalbol visszatert mondta

En ahogy leforditom magamban van egyfajta életèrzés az emberekben(szeretem/utálom az életet boldog/bolďogtalan vagyok), ha a tudat es test nem is de lehet ezek megmaradnak.

A szellemek is (ha vannak), szerintem egy egy ilyen energia/érzet kivetülések, es nem biztos, hogy van öntudatuk.

Plusz gyerekek elbeszélései mikor pl lefagynak kérdezik mi lelte es elmondja a 3 éves hogy ott log egy néni kötélen(amit a felnött nem lat, de utolag kiderül, hogy akik elözöleg ott laktak törtent ilyen nàluk..)is elgondolkodtatnak.

En ilyesmi irányban szoktam tippelgetni.

2020. nov. 13. 06:46
 9/25 anonim ***** válasza:

Söt az öntudat az, ami megszünik halàl utan szerintem es vmi egyetemes egység letezhet(nek)tovabb.

Viszont ezt nem tamasztjàk alà az olyanok amikor kisgyerek latja meg a halott nagypapàjàt a szobàban.

De lehet ki tudnak vetülni az egységböl az ilyenek.

Es elvileg mindenkit vmi szeretette kiser amikor meghal mert erröl meg ápolok irtak halottak utolso beszámoloibol hogy halàl elött mindog vmi rég meghalt rokonukat emlegetnek hogy látjàk es megy vele.

Valaki ezt jol levezette marmint azt hogyan lehet egységben gondolkodni. Hasonlozotta az àlomhoz. Hogy az álmod összes szereplöjét te teremted ugye azaz az agyad találja ki/jeleniti meg de igazabol mind te vagy.

2020. nov. 13. 06:52
 10/25 anonim ***** válasza:

*es mindezt atvetitve a hitre:

Jézus is azt mondta hogy Isten mindenkiben ott van. Ill Isten mindenhol ott van.

Talàn ez is arra utal hogy mindenki egy

2020. nov. 13. 06:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!