Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Most melyik Kereszténység az...

Most melyik Kereszténység az igaz Kereszténység?

Figyelt kérdés
Ha a Kereszténység tényleg az igaz vallás, akkor azon belül melyik Kereszténységnek kéne hinnem?
2010. aug. 10. 09:08
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Vagyis ha minden ember Keresztény lesz, akkor is fogják az embereket a vallásuk miatt üldözni?
2010. aug. 10. 11:59
 12/21 anonim ***** válasza:
amíg a megcáfolhatatlan hitkérdéseket,dogmákat,a Biblia szavát fontosabbnak tartják mint azt,hogy tisztán szeressék egymást,vallási kérdések nélkül,addig nem lesz köztük egyetértés,béke,akkor sem ha minden ember keresztény lenne a földön.
2010. aug. 10. 12:27
 13/21 anonim ***** válasza:
2010. aug. 10. 12:30
 14/21 A kérdező kommentje:
És amúgy miért van az, ha mondjuk van egy dolog, amit csinálok és az egyik felekezet erre azt mondja, hogy emiatt Isten a Pokolra fog küldeni, de egy másik felekezet meg majd meg fog nyugtatni, hogy ezért még Isten nem fog Pokolra küldeni? Most akkora Pokolra fogok jutni, vagy sem?
2010. aug. 10. 12:33
 15/21 anonim ***** válasza:

Te sehova nem fogsz jutni, amíg nem vagy képes a szívedre hallgatni, és önálló vélemény formálni ezekről a dolgokról, így ugyanis akármelyik felekezethez tartozol, az összes többi könnyedén befolyásol majd.

Arra, hogy Isten mit tesz, egyik felekezetnek sincs garanciája a hitén kívül. Senki nem tudja megmondani, mi lesz valójában.

Én például nem vagyok keresztény, és nem hiszek a pokolban. Ez mit jelent, hogy a saját szemszögemből nekem van igazam, és nincs pokol. egy keresztény szemszögéből van, csak én nem fogadom el. A te szemszögedből ez egy eldönthetetlen kérdés.

Szóval, nincs biztos dolog a vallásban.Talán így van, talán úgy- ezeket a dolgokat hinni és tapasztalni kell, nem tudni, épp ezért nevezik HIT-nek a vallás alapját. Lehet, hogy csak mert én nem hiszek a pokolban, attól még van. Ám lehet, hogy tényleg nincs.

Engem nem érdekel. Ettől még ugyanúgy szeretek keresztényeket, mint másokat, mert nem azt nézem, hogy hova kerül a halála után, hanem, hogy az életben mennyi szeretettel él.

2010. aug. 10. 12:43
 16/21 A kérdező kommentje:
Csak tudod, elég zavaró, hogy egy vallás hívője azt sem tudja, hogy hogyan is kell élnie? Akkor mi értelme van ennek a vallásnak? Mi értelme van annak, ha két ugyanolyan vallású ember, aki teljes egészében hisznek ugyanabban a vallásban, ahol az ölés is meg van tiltva, és mégis egmást megölik, egymástól lopnak!? Milyen vallás ez? Miért vmondják állandóan eze vallás hívői, hogy csak az ő vallásukat szabad követni, mikor ők sem tudják, hogy hogyan? Magyarázzátok meg ti Keresztények? Nem vettétek észre, hogy összevissza beszéltek!? Nem zavarna titeket, ha az egyik ember azt mondaná, hogy X dolog tétele tilos, a másik azt mondaná, hogy ugyanazon X dolog megtétele szabad, és mindketten egy Y vallás tagjai lennének? Tik belépnétek ebbe az Y vallásba, ahol azt sem tudják, hogy X dolog rossz-e vagy jó? Miért hiszi szinte minden Keresztény, hogy csatlakozni kéne hozzájuk, ha közbe alapvető dolgokkal kapcsolatban vesznek össze és egymást ölik, gúnyolják, közösítik ki? Mit szólna szerintetek Jézus, ha látná, hogy mivé fejlődött a Kereszténység?
2010. aug. 10. 13:06
 17/21 anonim ***** válasza:

Mint mondtam, nem vagyok keresztény.

Azt viszont látom, hogy te nem tudod elkülöníteni egymástól a fogalmakat. Egy dolog a vallás, és másik dolog az, hogyan használják fel azt. Az inkvizíciót, a kereszteshadjáratokat sem a vallás írta elő, csupán az emberek magyarázták bele.

Számomra magával a kereszténységgel sem sok gond van, amíg valaki nem akarja mások ellen felhasználni. Te viszont megfeledkezel arról, hogy az emberek nem tökéletese, hanem gyakran önzőek és szűk-látókörűek, vagy éppen tiszta jó akaratból is rosszul cselekszenek.

És ha már Jézusnál tartunk, mit is mondott?

"Bocsáss meg nekik, uram, mert nem tudják, hogy mit cselekszenek."

2010. aug. 10. 13:27
 18/21 A kérdező kommentje:
Te meg nem vetted észre, hogy az egészet csak hülyeségből írtam. XD
2010. aug. 10. 14:32
 19/21 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell csatlakozni egy egyházhoz sem. Az biztos, hogy legjobb meggyőződni arról, hogy a Bibliában található dolgokhoz melyik egyház áll a legközelebb. De még ez sem indokolja, hogy csatlakozni kellene hozzá.

A katolikus egyház tanításait nem véletlenül reformálták meg, de még ezt sem sikerült egységben megtenni.

Én nem hivatkoznék a történelmi egyházak igazára, mert ami az emberek szemében igaz, az nem biztos, hogy Isten szemében is az. Hogy kétezer éve létezik a "nagy" egyház, az nem igazolja azt, hogy minden tanítása megállja a helyét, és ez az egyetlen "igaz".

Mennyi ideje is vár Isten arra, hogy az édenkerti eset után kiderüljön az igazság? Tehát az idő fogalma nála más, mint az embereknél.

Jézus most is látja, hogy mit tesznek az úgynevezett követői. Nem véletlenül lesz majd mindenki megitélve.

2010. aug. 10. 16:04
 20/21 anonim ***** válasza:

Egyik sem!

Gondolkodjunk:

Időszámításunk előtt is nagyon sok vallási irányzat létezett, egyiptomiak, görögök, rómaiak, távol kelet, új-világ.

Aki új vallást akar kialakítani, annak kell, hogy legyen "gyökere".

Jézus kereszten halt meg, de a kereszténységet nem ő alapította. A kereszténység kiinduló pontjának viszont őt választották. Pedig abban a korban a keresztre feszítés mindennapos volt.

Az új tanok kibírtak néhány száz esztendőt és akik láttak benne "fantáziát" azok alapítottak más vallást is belőle, tehát szétszakították. Legékesebb formája a görög keleti és a nyugat római kereszténység létrejötte.

Jelenleg kb. 160 féle "keresztény egyház" létezik (nézd meg az adód 1 + 1 %-nál) és egysem az igazi! -

Azért, mert Jézusra hivatkoznak és nem azt csinálják amit annak idején Jézus meghírdetett. Pl.: nem volt templom és nem térítés folyt, hanem bölcs magyarázatok, cselekedetek az életük vitelére. Nem volt harácsolás a vagyon gyarapítására, nem voltak ingyen élő papok .. és még lehetne sorolni.

Önmagadban higgyél, de az legyen erős - na hagyd magad befolyásolni senki által.

2010. aug. 12. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!