Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért vágynak ennyien az...

Miért vágynak ennyien az öröklétre?

Figyelt kérdés

Sokan nagyon vágynak erre az "áldásra" és buzgón hinni kezdenek. Csak én tartom hatalmas átoknak? Rengeteg ember már kora középkorára ki van égve, amit a körülmények miatt alakulnak ki, de szimplán idővel is kialakulhat amikor már semmi új nincsen az életben. Emellett mindig látni melyik rokonod jut a mennybe, vagy a pokolba szintén szomorú lehet látni. Ezek csak 1 pillanatnyi elképzelések hogy milyen jó lesz majd stb.. közben vagy eliszkol az élet ami sosem nem is volt és ezért reménykednek sokan további lehetőségekbe... Egyszer megunható szerintem.

Miért vágynak erre az emberek és a vallás miért volt képes évezredeken át ezen az alapon fen maradni??

2020. nov. 6. 22:12
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom. Én sem középkorú nem vagyok, sem meghalni nem akarok. Szóval én szívesen élek ameddig csak lehet. Nem az örök életre vágyom, hanem a halálra nem.
2020. nov. 6. 22:14
 2/8 A kérdező kommentje:
1es. Nem is az hogy meghalni akarsz. Azt nyilván senki sem akar. Hanem maga az hogy örökké élni akarsz e. Ha ember ebbe belegondol soklal komplikáltabb kérdés
2020. nov. 6. 22:17
 3/8 anonim ***** válasza:
Tekintve hogy a másik lehetőség az örök kárhozat, nem értem mi másra kéne vágynom.
2020. nov. 7. 01:16
 4/8 anonim ***** válasza:

Na igen.

Az emberi agy legeslegjobb esetben olyan 600 évig lenne képes emberi módon működni, elvileg.

Akkor, ha fizikailag minden tökéletes lenne vele.

Utána már összefolyna minden.

Igazából a spenót is így él, és az is élhetne örökké.

De kinek kell olyan élet, ahol már nem csak azt nem tudja, hogy 5 millió, vagy 5 ezer éve mi történt, de lassan azt se, hogy 5 éve vagy 5 napja mi volt?

2020. nov. 7. 01:35
 5/8 anonim ***** válasza:
61%

Mert Jézus pozitívként tüntette fel az örök életet.

Hogy konkrétan ez mit jelent, nem tudjuk.

A Genezis elején, a kertben nem csak a jó és gonosz tudás fája volt, hanem ott volt egy másik fa is, az élet fája. Csak miután előbbiről evett Ádám és Éva, kiűzte őket Isten, hogy nehogy ehessenek az örök élet fájáról is. Gen 3,22

[link]

2020. nov. 7. 22:07
 6/8 anonim ***** válasza:
A végtelen tökéletesség pillanatában létezni az örök pillanatban elég jó. A legjobb. Nem létezik ott unalom se semmi, csak a végtelen egység és egybeolvadtság.
2020. nov. 9. 20:58
 7/8 A kérdező kommentje:
6os ez úgy hangzik mint egy náci ideologiai szekta.
2020. nov. 9. 21:20
 8/8 anonim ***** válasza:

Á, Red Vixen annyira elszállt, hogy amit kérdez, már az is problémás.

Ha minden úgy lenne, ahogy ő mondja, akkor itt most az őskáosz lenne, és az is maradna örökre.

2020. nov. 9. 22:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!