Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik kiadású Bibliát érdemes...

Melyik kiadású Bibliát érdemes megvenni?

Figyelt kérdés
Gondolom van többfajta kiadása és változata is, ti melyiket ajánlanátok megvételre?

2020. nov. 2. 22:48
 1/7 A kérdező kommentje:
Illetve melyik úgymond a legterjedelmesebb? Tehát amiből lehetőleg nem vettek ki részeket?
2020. nov. 2. 22:52
 2/7 anonim ***** válasza:

A Káldi-féle fordítás tartalmazza a teljes 72 kötetes kánont, online is olvasható:

[link]

Vagy meg is veheted boltban.

Szerintem az egyik legolvasmányosabb, legszebb fordítás.

Szintén a teljes kánont tartalmazza a SZIT fordítás, boltban is sok helyen megtalálod, online is olvashatod:

[link]

Hasonlítsd össze, hogy neked melyik szimpatikusabb. SZIT fordítás esetén általában van lábjegyzet is, ami segíti a megértést.

2020. nov. 2. 23:30
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Én a Magyar Bibliatársulat 2014-ben kiadott újfordítású revideált Bibliáját ajánlom. Ebben minden eredetileg kanonizált könyv benne van, így tisztán Isten szavát olvashatod. Nincsenek benne apokrif (a Katolikus Egyház által deuterokanonikusnak hívott) betoldások.
2020. nov. 3. 06:33
 4/7 anonim ***** válasza:
24%
semelyiket
2020. nov. 3. 08:56
 5/7 anonim ***** válasza:
58%

Hiányosak az ismereteid, az eredeti kánonban benne vannak a deuterokanonikus könyvek is, Károli is beletette fordításába, nem merte megcsonkítani Isten szavát.

2020. nov. 3. 09:19
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ez a legjobb:

[link]

2020. nov. 3. 11:14
 7/7 anonim ***** válasza:
31%
A legolcsóbbat. A könyvespolcon vagy ajtókitámasztóként jól néz ki.
2020. nov. 3. 19:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!