Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Képtelen vagyok bizonyságot...

Képtelen vagyok bizonyságot tenni a haldokló édesapámnak. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Édesapám nem hívő ember, én igen.

Túl korán kell elmennie, maximum 1-2 hete van már csak hátra. Szeretem, de sosem volt olyan lelki kapcsolatom vele, hogy beszéljek neki a halálos ágyán Istenről, megtérésről.

Rajta kívül mindenki hívő a családunkban és édesapám is hallotta az örömhírt tőlünk, gyakran beszéltünk a hitünkről, édesanyám talán szokott is neki beszélni Istenről, most főleg.

Én is szeretnék, de képtelen vagyok már rá. Egyszerűen nem megy...

Arra gondoltam, hogy imádkozni fogok érte és böjtölni.

Nem látok bele a lelkébe, nem tudom, hogy vajon foglalkoztatja e a kérdés, a hit, hogy mi lesz a lélekkel a halál után.

2020. nov. 1. 12:19
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
0%

Majd az utolsó,vagy az utolsó előtti nap, sajatmaga fog elbeszélgetni vele.

Hidd el

2020. nov. 1. 12:36
 2/15 anonim ***** válasza:
61%

Nem is kell hogy beszélj erről mert őt ez nem érdekli.

Hagyd nyugodtan meghalni és hagyd ezt a hülyeséget, hogy böjtölsz.

Mégis mi értelme van?? Semmi.

Milyen örömhír???

2020. nov. 1. 12:54
 3/15 anonim ***** válasza:
40%
#2 az rohadtul nem örömhir mikor lyézi azt irja hogy aki nem hitt azt a beszédei fogják kárhoztatni az utolsó napokban. beteg sz9rny ez a lyézi az istenével együtt ószövetségről nem is bexélve
2020. nov. 1. 13:06
 4/15 anonim ***** válasza:
Dettó
2020. nov. 1. 14:05
 5/15 anonim ***** válasza:
55%
Én, mint szintén nem hívő ember, még pofán is csapnálak ha elkezdenél bőjtölni meg imádkozni értem...
2020. nov. 1. 15:00
 6/15 A kérdező kommentje:

Aki nem hívő ember, az miért kommentel a vallás témakörben?

A kérdés egyértelműen azok felé irányult, akik hisznek.

2020. nov. 1. 16:18
 7/15 anonim ***** válasza:
68%

Apàd sem az... Mi a francért nem tudod ezt tiszteletben tartani?

Egy normális hívő ember is azt mondaná hogy elfogadja ezt és nem erőlteti az akaratát màsra.

Fel kellene nőni ember

2020. nov. 1. 16:33
 8/15 anonim ***** válasza:
72%
#6 vallaskarosult vagy?
2020. nov. 1. 16:40
 9/15 anonim ***** válasza:
34%

Meg tudlak érteni. Szerintem jól teszed ha imádkozol, és böjtölsz. A Biblia írja, hogy nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének. Amúgy is emberként hajlamosak lehetünk a saját szerepünket túlértékelni mások üdvösségében, és ezzel leértékelődik Isten szerepe. Az ima és a böjtölés, amikor hatása van, emlékeztet minket, hogy Isten sokkal erősebb, mint mi.

Amúgy meg annak, aki megérti, hogy meg kell térnie, szerintem saját magának is kell lépéseket tennie a megmenekülése érdekében. Ezt úgy értem, hogy ő sem maradhat passzív, míg ti hívők mindent megtesztek érte. Neki magának is kellene ilyen helyzetben kezdeményezni és hozzátok fordulnia, megalázva magát.

Azért is imádkozhatsz és böjtölhetsz, hogy még tudj neki beszélni a hitről (ha ő is akarja), és megfelelően és hatékonyan tudj beszélni (mivel kevés az idő). Vannak esetek, amikor azért utasítja el valaki a hitet, mert nem megfelelően lett neki elmondva az üzenet. Pl. ha állandóan csak akkor szól egy hívő egy hitetlennek, amikor a hitetlennek a viselkedését korrigálni kell, akkor könnyen rossz kép alakulhat ki abban az emberben Istenről. Amúgy ha egy általad ismert emberrel nincs jó lelki kapcsolatod, akkor fel kell tenni azt a kérdést is, hogy miért nincs jó kapcsolatod vele. Lehet, hogy a hitről való beszéd előtt ezt kellene egy beszélgetésben tisztázni, hogy miért is nem jó a kapcsolat? Csak a másik ember hitetlensége az oka ennek, vagy vannak ki nem mondott, meg nem bocsátott dolgok is köztetek, és ezt tisztázni kell?

üdv Stefán

2020. nov. 1. 16:52
 10/15 anonim ***** válasza:
72%
Mit ér el a böjtel?
2020. nov. 1. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!