Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért állítanak ilyet a hívők?

Miért állítanak ilyet a hívők?

Figyelt kérdés
Kapcsolatban vannak Istennel, mi Atyánknal és Jézussal! Azt mondják vezeti őket az Úr, a világ végén kiragadja őket egyenesen a mennybe, sztem lehet hinni benne de ez nem normális ilyen nincs hogy egy Felsőbb rendű lény neked gondolatokat ad, és vezet téged.....
2020. okt. 31. 12:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
52%
A hívőktől ne várj logikát. Ők hinni akarnak és más nem érdekli őket.
2020. okt. 31. 12:45
 2/13 anonim ***** válasza:
59%

Külön kérdésként is feltehetném, de nem fárasztom magam.

Az miért, van, hogy az összes ilyen kérdésben a "hívők" olyan szinten utálkoznak, meg lepontozzák azokat, akik másképp, vagy másban hisznek, hogy az már vicc? Ez mekkora öngól már? Mit ártott az nektek, aki másmilyen hittel rendelkezik?

2020. okt. 31. 13:06
 3/13 anonim ***** válasza:
48%
szia, nem igazán tudom milyen választ vársz. Ahogy az első is mondja, ez nem logikus, érzelmi alapú, legtöbben abban hisznek, amibe nevelve lettek. Ez a gond a vallásokkal, hogy majdnem mindenki abban hisz, amibe nevelkedett, és mindegyik érzelmi alapú, nem lehet eggyiket se megérvelni. Szóval nem tudom milyen válaszra vársz, hogy hogyan érted a kérdést. Miért ilyenek? Mert ebben hisznek? Mért hisznek benne? mindenkinek más az oka...
2020. okt. 31. 13:17
 4/13 anonim ***** válasza:
21%

Nem tudom, de ez pont ellent mond a keresztény szabad akaratnak.

Mármint ha valaki állandóan vezet meg utasítgat, az leveszi rólunk a tetteink súlyát.

Ezt inkább nevezném skizofréniának, amit vallásos formában élnek meg, vagy a cüvallás ad a képzelgéseiknek egyfajta irányt.

2020. okt. 31. 13:45
 5/13 anonim ***** válasza:
3-as vagyok, én keresztényként ezt a vezetést, ezt úgy értelmeztem, hogy egy tanács, hogy tedd azt, egy életforma, aminek a szbályai már el lettek mondva. Nem úgy élem meg, hogy valami mágikus hang osztja a tippeket nonstop, hogy hé Józsi most kéne vásásrolni menned. Inkább ez olyan, hogy van egy életforma, amit követsz, egy életstílus, és akkor követed, ha szeretnéd. Szabad akarat van, és igen vannak dolgok, amik bűnnek számítanak, de azt leszámítva, hogy ezeket megpróbálod nem elkövetni, azt leszámítva, azt teszel, amit akarsz. Úgy éled az életed, ahogy neked tetszik. Ez most az, ahogyan én ezt megélem, ha valaki úgy érzi számára ez is túl nagy korlátozás, és nincs erre szüksége, akkor nem hisz benne. Így nyílván általában azok hisznek, akiket ez nem zavar, mint ahogy engem sem. Van pár szabály amit be kell tartani, de hát ez van. A társadalomnak is vannak szabályai, és az sem tolerál mindent. Ha számomra az lenne a szabad akarat, hogy kedverem gyilkolom az állatokat, akkor ezt a társadalom is elítélné, tehát ott is vannak szabályok. Valóban a társadalom szabályai és a vallásé nem teljesen fedik egymást, de nem is kötelező hinni. Ezért is van, az, hogy abban hiszel, amibe neveltek, mert azokba a szabályokba szoktál bele, mint amikor ha a koreai kultúrába neveltek, akkor sokszor abban élsz szívesebben és nem a dél-amerikaiben. Nyílván ezek a vallási dolgok mind logikátlanok, és érzelmi alapúak, hiába nem tetszik ez sok kereszténynek, egy kivüllló számára ez ilyen, és aki nem kívülálló ő is cak az érzelmei miatt nem az.
2020. okt. 31. 14:03
 6/13 anonim ***** válasza:
38%

"Miért állítanak ilyet a hívők?

Kapcsolatban vannak Istennel, mi Atyánknal és Jézussal! Azt mondják vezeti őket az Úr, a világ végén kiragadja őket egyenesen a mennybe"

Mert így van. Attól mert nem tapasztalsz valamit, akkor már nem is létezik? Nem vagy kicsit nagyképű?

"Nem tudom, de ez pont ellent mond a keresztény szabad akaratnak.

Mármint ha valaki állandóan vezet meg utasítgat, az leveszi rólunk a tetteink súlyát."

Ilyet csak az állít, akinek halvány lila fogalma sincs a hitről. Mert hogy ez viszont nem igaz.

2020. okt. 31. 15:44
 7/13 anonim ***** válasza:
#6 Jól értem, hogy ha valaki azt állítja, hogy Allah, Visnu, Buddha, Krisna, Ra, Zeusz vagy a Fehérlófia vezeti akkor te nem vagy nagyképű, hogy azt mondd, hogy ez hülyeség hanem azt mondod hogy habár te nem tapasztaltad ezt de attól még lehetséges?
2020. okt. 31. 17:57
 8/13 anonim ***** válasza:

2-es

"Az miért, van, hogy az összes ilyen kérdésben a "hívők" olyan szinten utálkoznak, meg lepontozzák azokat, akik másképp, vagy másban hisznek, hogy az már vicc?"

ez a kérdező csak kitalálja a kérdéseit

vannak többen ilyenek

és az az eredménye, hogy lejáratják a hivőket

2020. okt. 31. 18:32
 9/13 anonim ***** válasza:

puding próbája az evés.

én is adtam esélyt Istennek, hogy ha létezik, lépjen velem kapcsolatba.

Ez nem érzelmi döntés, inkább értelmi.

Ha kapcsolatba lép veled, akkor létezik, ha nem létezik, akkor nem veszítettél.

Azt gondolom,Isten léte / nem léte nagy horderejű kérdés. Érdemes SAJÁT tapasztalatot szerezni. :)

2020. okt. 31. 21:23
 10/13 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy kit pontoznak le a hívők, de én hívő vagyok és azt tapasztalom, hogy hitetlenek lepontozzák hozzászólásom, mert Jézus szavait leírom.
2020. okt. 31. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!