Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jelenések könyve alapján,...

Enkidu kérdése:

A Jelenések könyve alapján, kii szerint mi lesz a vadállat képmása és bélyege?

Figyelt kérdés

2020. okt. 30. 20:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
21%
Anal
2020. okt. 30. 20:17
 2/11 anonim ***** válasza:
71%

Véleményem szerint: A vadállat a Római Birodalmat jelképezi. A fenevad képe a császárkultusz. A bélyeg az abban való részvétel. Aki a kéz a cselekvés jelképe, aki csak félelemből vesz részt benne, a homlok a gondolkodásé, aki az elméjében egyet is ért azzal. Aki nem imádja a fenevad képét - vagyis nem vesz részt a császárkultuszban az a társadalomból kitaszított lesz, a hagyomány szerint így került János apostol is Patmosz szigetére. A fenevad száma 666 illetve a legrégebbi kéziratban 616 - mindegyik Néró császár nevét adja ki, akiről az a legenda terjedt el, hogy vissza fog térni, erre utal a fenevad egyik fejének a halálos sebe, majd gyógyulása.

A fenti magyarázat a Jelenések preterista (=múlt idejű) magyarázata.

2020. okt. 30. 20:21
 3/11 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm! Viszont a fentieknél nem tudom, hogy keletkeztek-e "Rosszindulatú, fájdalmas fekély keletkezett az embereken, akik a vadállat jegyét viselték, és a képmása előtt leborultak." azon embereken, akik ezt megtették?
2020. okt. 30. 20:27
 4/11 anonim ***** válasza:
54%

Nem szabad elfelejteni, hogy a Jelenések könyve szimbolikus nyelvezettel bír, így az adventistákhoz hasonlóan a Jel 16-ban való csapások szó szerinti értelmezése erőltetettnek tűnik.

A 15-18. fejezeteket szerintem lehet egy összefüggő egységként értelmezni, mert ezek Róma bukását és megítélését mutatják be. A 16. fejezetben a hetedik csapás Babilonra hullik, ami abban az időben Róma fedőneve volt, tehát az egész fejezet a Római Birodalom bukását jövendöli meg. A szerző azonban ennek megjelenítésében az ószövetségi hagyományhoz nyúl vissza, és az egyiptomi csapásokhoz hasonló jelenségként rajzolja meg az isteni ítéletet.

Valójában Rómát tényleg csapások érték, hiszen a barbár népvándorláskori hordáktól nem kevés szenvedés érte, így a fejezetben megjelent csapások - így a fekélyek is - ezt a történelmi időszakot rajzolhatják meg, jelképesen. Keresztény szemszögből nyilván azokat érik leginkább a csapások, akik támogatták Rómát.

A 19. fejezetben egybéként már megjelenik Krisztus, így a szerző előtt a közeli és a távoli jövő egybefolvad. Csakúgy, mint Máté evangéliuma 24. fejezetében, ahol Jeruzsálemben pusztulása egyúttal a végidő jelképe is.

2020. okt. 30. 20:43
 5/11 anonim ***** válasza:
*egybeolvad
2020. okt. 30. 20:47
 6/11 anonim válasza:
9%
Bill Gates az antikrisztus. 🙂
2020. okt. 30. 20:49
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
#6 akkor lyézi miért nem ölte meg még őt a szájának lehelletével?
2020. okt. 30. 20:51
 8/11 anonim ***** válasza:
35%
Igazából lényegtelen, csak a küldetés függő rágalmakat imádó szektások lovagolnak rajta nagyon sokat...
2020. okt. 31. 01:38
 9/11 anonim ***** válasza:

Nagyon fontos kérdés, azért van szó róla a Bibliában, mert Isten lényegesnek tartotta, hogy tudjunk róla.

Ez a rész jelképekben, utalásokban gazdag.

Eljön az idő, amikor a világhatalmak és a vallási hatalmak összefognak, mert úgy látják, hogy már csak ez segíthet a válságba jutott emberiségen. (járványok, harcok, földrengések, éhség stb)

Kényszeríteni fogbak egy istentiszteleti formát, halálbüntetés terhe mellett.

Istennek pecsétje van, a Gonosznak bélyege.

Mi Isten pecsétje?

»Itt van a szenteknek békességes tűrése, itt akik megtartják lsten parancsolatait és a Jézus hitét«

A Szentlélek pecsét a hivő ember életén: “minekutána hallottátok

az igazságnak beszédét, idvességtek evangyéliomát, amelyben hittetek

is, megpecsételtettetek az ígéretnek ama Szent Lelkével” (Ef 1:13).

“És látám, és ímé egy Bárány áll vala Sion hegyén, és vele száznegyvennégy ezeren,akiknek homlokán írva vala az ő Atyjának neve.”

"Én vagyok a ti Uratok, Istenetek: az én parancsolatimban járjatok, az én törvényimet tartsátok meg, és azokat cselekedjétek. És az én szombatimat megszenteljétek, hogy legyenek jegyül énköztem és tiköztetek, hogy megtudjátok, hogy én vagyok az Úr, a ti Istenetek.” (2Móz 31:13; Ezék 20:19-20)

Isten gyermekei számára tehát ez a teendő marad: követni a Bárányt, bármilyen úton vezeti is övéit. Ennek legjelentósebb része a

felismert bűnök megvallása, elhagyása és lehetóség szerinti jóvátétele.

Isten a nevére vesz minket, befogad a családjába.

Amikor a szívünkben élő szeretet által akaratunk belesimul Isten akaratába, s jellemünk hasonlóvá lesz a Megváltó jelleméhez, akkor egész életünk Isten törvényéről, az ő szeretetéről tesz bizonyságot.

A végidő eseményeiben, a kényszerítő vallási hatalalom idején, ennek lesz a jele a szombathoz való ragaszkodásunk, hőségünk, és ilyen értelemben válik a szombat pecsétté Isten maradék népén.

2020. nov. 1. 00:31
 10/11 anonim ***** válasza:
#9 Aki meg nem az furdik a lava toban orokkon orokke amen
2020. nov. 1. 09:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!