Ha keresztény létemre veszek egy koránt és érdeklődés miatt elolvasom, isten megharagszik?
Most viccelsz,ugye? Én négy fordításban olvasom a Koránt egyszerre, kommentátorokkal, hogy pontosan értsem a szöveget. A Krisna-völgyben is jártam már, a Bhagavad-gítát is tervezem végig olvasni. Szerintem pont az a probléma, hogy sokan nem ismerik a Koránt, ezért nem tudnak reális képet alkotni róla, így gyakorlatilag csak a muszlimok idézeteire, meg az egyet nem értők idézeteire tudnak hagyatkozni, így viszont képtelenek egyéni véleményt megfogalmazni, saját döntést hozni egy-egy kérdés kapcsán.
A Biblia nem tiltja a más vallások ismeretét, nem kell tudatlannak maradni. Pál is azzal érvel a görögöknek, hogy olvasta a szövegeiket és amennyire lehetett próbálta megismerni a vallásukat és a meglévő ismeretei alapján próbált érvelni nekik. Ha azt sem tudod miről van szó, miben hisz a másik, akkor csak elbeszéltek egymás mellett, sztereótipiákra hagyatkoztok és így abból nem lesz igazi elmélkedés, párbeszéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!