Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A magyar katolikus egyház...

A magyar katolikus egyház miért nem szakad el az egyre jobban hanyatló római egyháztól?

Figyelt kérdés

A római katolikus egyház eddig is egyre jobban távolodott a keresztény értékektől,de ezzel a Ferenc pápával már végképp feloldódtak a liberális nyugatba.

Van már itt muszlim ajnározás,meleglobbi,liberalizmus,sőt kommunizmus!!!

Link: [link]

A magyar katolikusoknak le kell szakadni a római egyházról hogy fennmaradhassanak,pont mint az ukrán ortodox egyház vált ki az orosz ortodox egyházból.

2020. okt. 25. 02:35
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
53%
19 vagyok ès semmit nem von le,ezèrt írtam,hogy nincs itt semmi látnivaló/szóra sem èrdemes a tèma...
2020. okt. 26. 08:02
 22/24 anonim ***** válasza:
6%

Két idézet a Bibliából:

Pál apostol Timóteushoz írt első levele, 3. rész:

"

1

Igaz ez a beszéd: Ha valaki püspökséget kiván, jó dolgot kíván.

2

Szükséges annakokáért, hogy a püspök feddhetetlen legyen, egy feleségű férfiú

"

"

9

Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát? Ne tévelyegjetek; se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörők, se transzvesztiták, se homoszexuálisok,

10

...nem örökölhetik Isten országát.

"

Egy másik idézet a Vatikánvárosban négy évig végzett kutatás eredményeként megjelent könyvből:

A felszentelt római katolikus pap, Francesco Lepore történetének folytatása:

"Francesco Lepore Rómában éli át első szexuális kalandjait. Mint oly sok itáliai pap esetében, a főváros, HAdrianus és Michelangelo városa, felszínre hozta különleges vonzalmait. Itt fedezi fel, hogy a szüzességi fogadalmat nemigen szokás betartani, és hogy a papok között többségben vannak a homoszexuálisok.

- Teljesen egyedül voltam Rómában, ekkor fedeztem fel a titkot: a papok gyakran elmerülnek a léha élvezetekben. Ez egy teljesen új világ volt a számomra. Viszonyt kezdtem egy pappal, amely öt hónapig tartott. Amikor szétváltunk, mély válságot éltem át. Az első spirituális krízisemet. Hogyan lehetek pap, és élhetem meg egyben a homoszexualitásomat?

Lepore a gyóntatói előtt is szóba hozza a témát, aztán beszélget róla egy jezsuita pappal (akinek minden részletet elmond), s végül egy püspökkel (akit megkímél a részletektől). Mind arra biztatják, hogy tartson ki a papi hivatás mellett, ne beszéljen többet a homoszexualitásról és ne érezze magát bűnösnek. Kertelés nélkül megértetik vele, hogy szabadon kiélheti a szexualitását, feltéve hogy teljes diszkrécióval teszi, és nem akar gay aktivistaként fellépni.

Ettől a perctől kezdve a neve felmerül a Vatikán Apostoli Palotájában székelő, nagy tekintélyű Államtitkárság egyik posztjának várományosaként...

2020. okt. 30. 19:48
 23/24 anonim ***** válasza:

Én senkit nem védek, miután nem tartozom kisebbségekhez, de nem szeretem a ferdítést. A Bibliában nem szerepel a homoszexuális, a transzvesztita kifejezés, minthogy fogalmuk sem volt arról, hogy mi az. A Biblia szövege a következőképpen szól:

" 9

Nem tudjátok, hogy a gonoszok nem öröklik Isten országát? Ne ámítsátok magatokat! Sem tisztátalan, sem bálványimádó, sem házasságtörő, sem kéjenc, sem kicsapongó,

10

sem tolvaj, sem kapzsi, sem részeges, sem átkozódó, sem rabló nem örökli Isten országát."

Ez a kérdés igen kényes ügy az egyházon belül, de ne legyünk álszentek: katolikus pár követett már el házasságtörtést? Van-e köztük alkoholista? Lopott-e már valamelyikük, kapzsi-e, nem-e tisztátalan, esetleg kéjenc, kicsapongó?

Ne csak a számunkra is elfogadhatatlan bűnöket vegyük észre, hanem azt is, ami akár minket is érint. Az előbb felsoroltak bizton sokakkal megtörténtek. Mi akkor a különbség a nemiségben elkövetett bűnök között, és a többi között Isten színe előtt? Gyanítom, semmi.

Mondom ezt családapaként.

2020. okt. 30. 21:47
 24/24 anonim ***** válasza:
8%

Az eredeti szövegben a homoszexuális kapcsolat két szerepére utaló kifejezés szerepel. Károli pulya és férfiszeplősítő-nek fordítja.

A kéjenc és a kicsapongó nem helyes fordítások az itt szereplő eredeti görög szavakra.

Tehát a Biblia szerint Isten országából ki vannak rekesztve a homoszexuális kapcsolat női szerepét eljátszó fél is (pulya, nőies, passzív bu-zi, börtön-szlengben kö-csög) illetve a férfi szerepet eljátszó fél is (aktív bu-zi, férfiszeplősítő, stb.).

2020. okt. 30. 22:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!