Mit válaszolnál, ha egy hitetlen megkérdezi, hogyha az Isten örökké létezik, akkor az anyag miért ne létezhetne örökké? Sötét anyag, energia stb...
"De az evolúciót nem, mert az evolúció szerint a halál hozta az embert, és nem fordítva! "
Ez is ostobaság, nem tudom honnan szedsz ilyeneket :) Az evolúciónak csak mellékterméke*, nem pedig mozgatórugója a halál. Léteznek olyan élőlények, amelyek gyakorlatilag örök életűek. Ez azt jelenti, hogy ha nem hal éhen-szomjan, nem eszi meg semmi, akkor kvázi nem értelmezhető számára a halál fogalma.
* Azért írtam, hogy mellékterméke, mert a bolygó erőforrásai végesek, tehát értelemszerűen ha valami folyamatosan terjeszkedni kezd, előbb-utóbb belebotlik abba a ténybe, hogy még több már csak úgy lehet, ha mástól veszi el. Ha nem veszi el, önmaga hal éhen, ha elveszi, akkor az a másik fog éhen halni. Tehát ha végtelen erőforrás állna rendelkezésre, akkor reális egy olyan evolúciós fejlődési vonalat is elképzelni, amelyben egyáltalán nem szerepel a halál. Hiszen miért is lenne rá szükség? Ha mindig van újabb, korlátlan mennyiségben, akkor hadakozzon a másikkal az, akinek hat anyja van, nam igaz? :D
"Jaaaa, értem. És annak örülsz, ha a teremtéstörténetet úgy hiszem el, mint a Noé című filmben?"
Engedj meg egy kérdést, kérlek: Miért, ha most azt írom, hogy örülök, akkor úgy fogod elhinni a teremtéstörténetet, ahogy abban a filmben van? :D
Nézd, én nekem doszt mindegy, hogy te hogyan hiszed el a teremtéstörténetet. Ez a te dolgod, nekem semmi közöm hozzá :) Felőlem el is mesélheted, én meghallgatom, és legfeljebb egy-két egyszerű kérdést teszek fel. Viszont - mivel ateista vagyok - így teljesen másképp is képzelem el az egész világot, mint te. Így aztán valószínűleg sosem fogunk egy húron pendülni :)
"Tehát a harapás volt a tudás kezdete, és a bűn kezdete."
Ezt pontosabban hogyan érted? A kettő együtt jár, kéz a kézben, vagy pedig megkaptuk a tudás lehetőségét, de mellékesen megkaptuk a bűnt is, a tudástól függetlenül?
Nagyvonalakban kb. ezt. Felegyenesedett ember amúgy :) Az egyenes ember kifejezés mást jelent :)
Olaj :D
De azért utána nézek, hogy hogyan lehet az evolúciót a kereszténységgel összevetni. Csak az a baj, hogy az evolúció szerint véletlen minden, és nem szükséges isten. vélemény?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!