Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van olyan aki otthon szokott...

Van olyan aki otthon szokott imádkozni?

Figyelt kérdés
Sziasztok én jártam hit gyülibe is ott minden a pénzről szól, agymosas., emberek meg őrjítése, én azóta itthon imadkozom! Itthon olvasok bibliát, úgy gondolom ha hiszel az független a gyülekezettôl!! Van olyan aki otthon imádkozik itt? És egyet ért ezzel amit mondok?
2020. okt. 11. 18:21
 1/7 anonim ***** válasza:
62%
Attól, hogy csalódtál egy szektában, még nem biztos, hogy jól látod. Kereszténységben kell otthon imádkozni, de még fontosabb közösségben imádkozni. Szerintem keress egy rendes felekezetet, menj el egy szentmisére vagy istentiszteletre.
2020. okt. 11. 18:34
 2/7 anonim ***** válasza:
40%
Én csak itthon szoktam.
2020. okt. 11. 18:42
 3/7 anonim ***** válasza:
32%

Kedves Kérdező

Nézzük magának Istennek a szavát:

(Héberek 10:24, 25) 24 Ezenkívül figyeljünk egymásra, hogy szeretetre és jótettekre ösztönözzük egymást, 25 és ne hanyagoljuk el az összejöveteleinket, mint szokásuk némelyeknek, hanem bátorítsuk egymást, éspedig annál inkább, minél inkább közeledni látjátok azt a napot.

Atyánk azt mondja, hogy ne hanyagoljuk el az összejöveteleinket, mint némelyek. Ez azt jelenti, hogy nem csak otthon kell imádkoznunk, hanem a hittestvéreink társaságában, ahol búzditás forrásai vagyunk egymásnak. Hiszen ha nem ismerjük a testvéreinket, hogyan támogatjuk egymást egységben?

Ha pedig valaki felismeri, hogy Bibliával ellentétes helyre tartozik, az keresse meg Isten népét a Bibliában leirt ismertető jelek által.

2020. okt. 11. 19:54
 4/7 anonim ***** válasza:
73%

Ez azt jelenti, hogy nem csak otthon kell imádkoznunk, hanem a hittestvéreink társaságában, ahol búzditás forrásai vagyunk egymásnak. Hiszen ha nem ismerjük a testvéreinket, hogyan támogatjuk egymást egységben?

Többnyire a misén olyanokkal vagyunk előtt, akikkel nem ismerjük egymást. A misén nincs szabad beszélgetés, mi mindannyian Istenhez beszélünk, a pappal felelgetve. Ő beszélhet szabadabban, ez a prédikáció, de még azt sem vitathatjuk meg, nem lehetnek kérdéseink, melyekre választ kapunk. Így a pap csak gondolja, hogy ő közösséget vezet.

2020. okt. 12. 18:58
 5/7 anonim ***** válasza:
53%
Egyet értek. Otthon imádkozok.
2020. okt. 13. 16:06
 6/7 anonim ***** válasza:
31%
Én is itthon imádkozok, amikor nincs itthon senki. Szerintem csak rám és Istenre tartozik.
2020. okt. 13. 16:32
 7/7 anonim válasza:
68%
Régen itthon imádkoztam. Nagyon sokszor. Gyülibe valóban felesleges járni szerintem, mert ott nem az igazi. Templomba viszont alkalomadtán elmegyek..
2020. okt. 14. 14:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!