A tudomány fejlődése gyengíti a vallást és a hitet?
Aki itt hazudik, az egyedül te vagy. Én meg próbáltam jóhiszemű lenni lol.
Te az európai csökkenést általánosítod. Igen, Európában lehet csökken (itt se mindenhol), de világszinten növekszik folyamatosan.
Az első cikkedet pedig próbáld értelmezni. Látszik, hogy ehhez sincs elég eszed.
Értem, tehát már te is belátod, hogy hazudsz, mert világszinten továbbra is nő. Te állítottál valamit, ami hazugság volt részedről, erre felhívtam a figyelmet, ez neked nem tetszett. Megértem. Én se szeretem, ha lebuktat valaki.
Egyébként nem hiszem, hogy pl Dél-Amerikában hülyébbek lennének az emberek, csak mert rosszabb az életszínvonal. Mert lényegében "ahol picit gondolkodnak az emberek" ezzel több milliárd embert hülyéztél le. Lehet neked se ártana gondolkodni, mert egyáltalán nem tűnsz okosnak.
Európa népessége csökken, Dél-Amerikáé meg robbanásszerűen nő. Nyilván ez is hozzájárul a vallásosak számának változásához.
De az is vitathatatlan, hogy egy 21. századi fiatalnak egyre kevésbé tud a keresztény vallás/egyház olyat mondani, amivel meg tudná fogni.
Kérdező
a #10-es kommentedet olvasva eszembe jutott, a napokban olvastam hasonlót, gondoltam bemásolom neked, mivel a Jelenések könyve is hasonlóról jövendöl:
"Ám az Úr napján Nagy Babilon azt tapasztalja, hogy a vizek, vagyis az őt támogató tömegek, drámai módon elapadnak ("A hatodik kiöntötte csészéjét az Eufráteszre, a nagy folyóra, és kiszáradt annak vize, hogy elő legyen készítve az út a keletről* jövő királyoknak." Jel 16:12; "Még ezt mondta nekem: „A vizek, melyeket láttál, ahol a prostituált ül, népeket, tömegeket, nemzeteket és nyelveket jelentenek." 17:15). Például amikor a vadállat képmása megjelent, a kereszténység egyházai – Nagy Babilon befolyásos része – uralták a nyugati világot. De napjainkra az egyházak és a papjaik elveszítették a tömegek tiszteletét és támogatását. Sőt sokan azt gondolják, hogy a vallás szerepet játszik a konfliktusokban, vagy éppen ő okozza azokat. Egyre növekszik a nyugati országokban azoknak az értelmiségieknek a tábora, akik erőteljesen hangot adnak a véleményüknek, és azt követelik, hogy szűnjön meg a vallások társadalomra gyakorolt befolyása.
Ez szép és jó, de jelenleg a jehovások száma csökken világszinten. Ugye apad a Babilon, a hamis vallások gyűjtőhelye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!