Engem anyám úgy nevelt, hogyha rosszul viselkedek, akkor megver az isten. Ezt nagyon sokszor hallottam már tőle, egy olyan isten képet propagált felém, aki fent van a mennybe mindenkit megfigyel, mint egy diktátor. Isten iránt nem szeretet éreztem, hanem gyűlöletet, hogy azért teremt bennünket, hogy az ő parancsait teljesítsük. Elmehet a fenébe az ilyen. Ilyen istenkép iránt nem engedelmeskedni szeretnék, hanem fellázadni.
Ti, hogy érzitek ezt? Kaptatok hasonló neveltetést? Mennyire gyakori ez?
10 nem pontosan ezt mondták de ez volt a lényege. Mármint hogy ha meghalok akkor nagyon rossz sorom lesz. Nem kellett egyébként magukat megvédeni mert nem támadtam őket, csak elmondtam, hogy én mashogy gondolkodom, próbáltak meggyőzni arról hogy csak az a jó amit ők mondanak, mondtam, hogy köszönöm nem szeretnék megtéri, erre már az ő válaszuk támadás volt. Ezzel nagyon nem tudtam már mit kezdeni.
2020. okt. 10. 16:37
12/24 anonim válasza:
#11 tipikus, a szektákra nagyon jellemző a fekete-fehér gondolkodás. de nem lesz rossz sorsod szerintük ha meghalsz az armageddonban. náluk nincs végtelen büntetés, mint a többi keresztény vallásban, mert a jehovájuk szerintük nem ilyen kegyetlen. egyszerűen megszűnsz létezni, ami szerintem még mindig a jobb alternatíva, mert aki túléli az gyakorlatilag egy cukormázas diktatúrában fogja tovább élni az életét (aminek nem lesz vége), teljesen céltalanul.
2020. okt. 10. 16:46
13/24 anonim válasza:
12. Teljesen egyetértek
2020. okt. 10. 16:53
14/24 anonim válasza:
Az egész keresztény vallást azért tálalták ki, hogy a népeket félelemben, és így kordában tartsák, nehogy már azt tehessenek, amit csak akarnak. Erről szól a tízparancsolat is. Anyukád a tipikus birka keresztény, aki ettől a kitalációtól retteg, és sajnos tőled is ezt várja. Nyugodtan engedd el a füled mellett a rémisztgetéseit! De vitába kár lenne bonyolódnod vele, mert úgysem lehet őket meggyőzni arról, hogy az egész életüket egy ordas nagy hazugságban élik.
2020. okt. 10. 18:41
15/24 anonim válasza:
Nem volt ilyen, de az én istenképem sem volt köszönő viszonyban sem a valósággal.
De nem az ő hibájuk volt. Egyszerűen csak fingjuk sem volt istenről és az ő gyönyörű természetéről.
2020. okt. 11. 15:00
16/24 anonim válasza:
Régen ez volt az általános.
Ma már azért kezd visszaszorulni... addig, amíg az egyház ismét hatalomra nem kerül.
2020. okt. 11. 15:32
17/24 anonim válasza:
Magával a vallással nincs gond, a Biblia is társadalmi együttélesi szabályrendszert vázol fel. Ha jobban belegondoltok a tízparancsolat is ezen alapszik, egy alapvetö erkölcsi keretet ad. A probléma az egyházakkal van, félremagyarázzák a dolgokat, szabályrendszereket alakítanak ki amikböl sok minden nem állja meg a helyét. A papok, lelkészek nagy része jó ember, becsülettel látja el hivatását és közösségi szerepvállalását. A bibliában leírtakat a mai világra értelmezve kellene bemutatni, a lényeget kiemelve. A mélyen vallásos szülökkel pont az a probléma, hogy beégett az agyukba a meg nem értett, kötelezö jellegü gondolkodásmód, bár tetteik sokszor nem tükrözik ezt, ami bizonyítja, hogy nem értették meg a mondanivalót, pedig van sok minden ami egy egészséges világlátás alapja lehet.
2020. okt. 20. 08:36
18/24 anonim válasza:
"Magával a vallással nincs gond"
De, a vallásokkal is van egy nagyon nagy gond: az, hogy nincsen korlátjuk. Nincsen olyan elrugaszkodott vallási tétel, amire maga a vallás mondaná azt, hogy na, ez azért már túlzás.
BÁRMIT meg lehet csinálni egy vallásban, ha olyanok a körülmények.
2020. okt. 20. 08:40
19/24 anonim válasza:
Te a vallási fanatikusokra gondolsz szerintem. Minden vallás aminek van fanatikus ága elhatárolódik azoktól. Minden vallás alapja egy felsöbbrendü gondolatmenet, ami mentén élve a hétköznapjainkat nyugodtan, boldogan, szeretetben élhetnek egymás mellett az emberek. Azzal sem foglalkoznak, hogy ki milyen vallású, elfogadásra, mások életének tiszteletben tartására tanítanak. Ha ezeket betartanánk nincs szükség korlátokra sem.
Ezt teszik tönkre az egyházak hataloméhes, formalitásokhoz és protokollokhoz ragaszkodó vezetöi. Ennek még romlottabb formája a fanatikusok, szekták, stb.
2020. okt. 20. 10:53
20/24 anonim válasza:
Nem, ehhez nem kell fanatikusnak lenni.
Izsák föláldozása?
Mi történt volna, ha tényleg fel kell áldozni?
Akkor most ez egy olyan vallási tétel lenne, ami szintén az isten dicsőségét hirdeti.
Mint az a tétel, ahol medvék tépnek szét gyerekeket.
Mondom: NINCSENEK fékek a vallásban. BÁRMIT meg lehet tenni vallási tételnek, és ehhez nem kell fanatikusnak lenni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!