Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásosak mit gondoltok...

Vallásosak mit gondoltok erről? Ez tényleg igaz? Remélem nem igaz.

Figyelt kérdés
[link]

2020. okt. 8. 16:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Az ősrobbanásra elég sok bizonyíték van, Dávid Gyulát hallgass (nézz).

Ezzel összefüggésben elég jól megfejtették már a világunk fejlődését (alak, kiterjedés, téridő tulajdonságai).

Dávid Gyula ezeket is jól bemutatja.

2020. okt. 8. 23:06
 12/16 A kérdező kommentje:
És te ugyan miért hiszed el amúgy? Nem kell mindent elhinned.
2020. okt. 8. 23:08
 13/16 anonim ***** válasza:

Mondom: BIZONYÍTÉK.

Azokat nem kell elhinni, mert tudni lehet, hogy igazak.

Persze ehhez legalább egy középiskolát normálisan el kell végezni, hogy értsed.

Amúgy elég fura, hogy körülötted minden működik, amit a tudomány hozott létre, és minden nagyjából jól működik - és ezek után te nem hiszel a tudománynak?

Fura.

Míg amit a vallás hozott létre, az azért nem működik ennyire jól. Lásd: különféle vallások, egyházszakadások, vallásháborúk.

De a vallásnak hiszel?

Viszont csak a sajátodnak, és a másik 8000 teljesen hasonlónak annak nem?

Na, ez megint fura.

Tehát még egyszer: a tudománynak nem kell hinni. Bármelyik tételét te magad személyesen is tudod ellenőrizni, legfeljebb nehezen.

2020. okt. 8. 23:16
 14/16 anonim ***** válasza:

Én ezt már asszem 19 éves korom óta tudom. Csak én nem a feketelyukak maradékaival jöttem rá, mivel fogalmam sem volt ezekről, hanem az ismert anyag működési mechanozmusából lövetkeztettem ki.

Miért reméled, hogy nincs így? Még azt is lehet tudni, hogy ez a nagy vibrálás az univerzum robbanásaival, hogy keletkezett.

2020. okt. 9. 15:40
 15/16 anonim ***** válasza:
Nem lehet *TUDNI*, és nem *BIZONYÍTÉK*. Ezek túl erős kifejezések. Maximum SEJTENI, de inkább csak FELTÉTELEZNI lehet, sokszorosan közvetett jelenségek (nem bizonyítékok!) alapján.
2020. okt. 9. 15:42
 16/16 anonim ***** válasza:
Minden ún. vallásos másképp gondolkodik. A lényeg, hogy a Biblia nem ír arról, hogy mi volt e világegyetem előtt. Más vallások (pl. a hinduizmus) viszont kijelenti, hogy a mi világunkat más világok előzték meg. Azaz mindig létezett világegyetem.
2020. okt. 9. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!