Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásosak miért ítélik el...

Vallásosak miért ítélik el aki nem vallásos?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Én úgy gondolom! Legyen mindenkibe tisztelet szeretet!! És nem ettől jó ember valaki hogy vallásos! A hitgyülisek most abban hisznek, hogy mivel jon a világ járványok stb ez már az utolsó idők és lecsap rájuk egy fény és elve a menybe kerülnek! Ez már butaság! Én azt mondom ha meghalunk majd akkor tudjuk meg mivan halál után! És sok gyulekezet a másik embernek pszihes zavarokat okoz! Meg csak le húzzák az embereket penzileg
2020. okt. 2. 16:42
 1/6 MBbpg ***** válasza:
19%

"A hitgyülisek most abban hisznek, hogy mivel jon a világ járványok stb ez már az utolsó idők"

Az utolsó idők már az apostolok korában elkezdődtek.

"lecsap rájuk egy fény és elve a menybe kerülnek!"

Lecsap egy fény? Ez kb ufók általi elrablás. Ilyet biztos nem hallottál HitGyülis istentiszteleten, nem szép dolog rágalmakat terjeszteni

"És sok gyulekezet a másik embernek pszihes zavarokat okoz!"

Én arra tudok példát, aki felépült különféle problémákból - amit te állítász, olyannal még nem találkoztam, és bár rengetegszer rágalmazzák ezzel a HitGyülit, konkrét példát nem hozott senki. Azt mondod mindenkiben legyen tisztelet és szeretet, de mocskolsz és rágalmazol egy több ezer fős közösséget... Különös, nemde?

Abban igazad van, hogy nem attól lesz valaki jó, hogy vallásos. Sőt, a vallásosság általában árt - épp ezért fontos, hogy a keresztény élet ne csak egy vallásos külsőség legyen

2020. okt. 2. 17:59
 2/6 anonim ***** válasza:
36%
A vallástalanok miért ítélik el azokat akik vallásosak?
2020. okt. 2. 18:14
 3/6 anonim ***** válasza:
79%
Vallásos vagyok, de nem ítélem el azokat, akik nem. Legfeljebb a keresztényeket és hívőket már-már üldöző ateista hitszónokokat, mint Dawkins.
2020. okt. 2. 18:33
 4/6 anonim ***** válasza:
20%
A vallásosak nem ítélnek el, csak meg.
2020. okt. 2. 19:16
 5/6 anonim ***** válasza:
48%

"Vallásosak miért ítélik el aki nem vallásos?"

Igazából te ítéled el a vallásosokat az által, hogy általánosítasz. Egy darab keresztény irányzat, (talán nem is hivatalos, nem tudom) véleményre alapozva feltételezed, hogy minden vallásos ugyanúgy gondolkodik. (A vallásos gondolom nálad a keresztényeket jelenti, ha nem, akkor ez még nagyobb sarkítás.) Eleve egy előítéletekből indulsz ki, majd az ellen hadakozol. Szerinted a vallásosak elítélik a nem vallásosak. Azt hiszik attól jó emberek, hogy hívők. Feltételezed, hogy a Hitgyülekezete a véleményével az egész kereszténységet képviseli. És még egyebek...

Én nem ítéllek el azért, mert nem vagy hívő. De, én azt javaslom, kicsit mélyítsd az ismereteidet a témában, hogy árnyald a világképed és ne az általánosításokra törekedj, mert hosszútávon azok ellentétekhez és komoly félreértésekhez vezethetnek.

2020. okt. 2. 21:16
 6/6 anonim ***** válasza:
Népünk nem bírva önmagával mindenbe/-kibe beleköt.
2020. okt. 3. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!