Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásosak! Mit gondoltok az...

Vallásosak! Mit gondoltok az alábbi videóról?

2020. okt. 7. 12:35
 1/2 anonim ***** válasza:
82%

A dekadencia tényleg jelen van a keresztények körében de nem úgy ahogy ez az ember gondolja. Nem arról van szó, hogy a kereszények a Bibliát követik Jézus helyett, az a probléma, hogy félre értik mit jelent kereszténynek lenni. Benne van a Bibliában, hogy ha megvallod és valóban hiszed, hogy Jézus a Messiás meghalt a bűneinkért akkor üdvözülsz, ennyi az egész, és meg is látszik az elmúlt 2000 év kereszténységén, hogy az emberek azt hitték ennyi az egész. A videón pedig az látszik, hogy még mindig nem értik az emberek mi a baj a kereszténységgel, de még azok sem akik látják, hogy valami baj van vele.

Az, a baj, hogy soha senki nem teszi fel magának a kérdést, hogy ha valóban hiszem, hogy Jézus a Messiás aki feltámadt a halálból és megváltotta az emberiséget, akkor miért nem követem őt? Persze sokan olvassák a Biliát és betarják a dogmákat, éppen csak a legfontosabb dolgokat nem, pl. a szeresd az ellenségeidet és imádkozz értük valahogy nem maradt meg senkiben, nem is értik mit jelent ez, sem azt, hogy ha megdobnak kővel dobj vissza kenyérrel, de még olyan lényeges dolgokat sem tartanak be a keresztények mint a megbocsájtás, vagy hogy csak Istennek van joga ítélkezni. Sokan mindent betartanak amit a Biblia ír, érdekes módon éppen csak a moralitással foglalkozó tanokat nem. Mert azt hiszik, hogy az üdvözülés garantált és nem lehet elveszteni ezt a garanciát, pedig az a helyzet, hogy el lehet. Nem csak kereszténynek hanem krisztusinak kellene lenni, ezt kellene megérteni.

2020. okt. 7. 13:44
 2/2 anonim ***** válasza:
Én nem igazán értem, hogy mi ellen hadakozik a videóban szereplő férfi. Jó lenne tudni, hogy igazából mire gondol. Ahogy az első válaszoló is írta, én sem abban látom a problémát, hogy az emberek a Bibliát Isten szavának tartják Jézus helyett. Véleményem szerint a Biblia egy nagyon mély, nagyon összetett könyvgyűjtemény, amit tanulmányozva rengeteg mindent meg lehet érteni. Én hiszek az isteni ihletettségében, de olyan értelemben természetesen nem Isten szava, mintha egy az egyben Isten írta volna le. Isten szava Jézus, ez egyértelmű. Egy ilyesfajta koncepció inkább az iszlámra jellemző, ahol a Koránt tényleg 100%-ban Isten szavának tekintik, ami már a világ teremtése előtt létezett. Lehet, hogy egyes emberekre jellemző a videóban felvázolt gondolkodási forma, de általánosságban és a hivatalos vélemények szerint, nem gondolom, hogy a keresztények így viszonyulnak a Bibliához, bár tény, hogy mindenki más-más szinten érti a saját vallást, így előfordulhat. Ezért írtam, hogy jó lenne tudni, pontosan mire gondol. A kereszténységen belül is vannak irányzatok, amik egyes dolgokról akár eltérően is vélekedhetnek. pl. Az első válaszoló azt írja: "Mert azt hiszik, hogy az üdvözülés garantált és nem lehet elveszteni ezt a garanciát,". Ez például nem egy általánosan elfogadott nézet, nem mindenki hiszi így.
2020. okt. 8. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!